FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
Mam taki maly problem:
Zdobylem 3 Huge materie oprocz tej z lodzi podwodnej, oddalem je bugenhagenowi i w opisie pisze ze jak sie podejcie do tej niebieskiej materii ze statku kosmicznego i jesli sie ma bahamut i neo bahamut to sie dostanie Bahamut Zero ale ja jakos niemoge tego dostac czy jest to przyczyna braku jednej huge materii z lodzi podowdnej czy to cos innego??
Zdobylem 3 Huge materie oprocz tej z lodzi podwodnej, oddalem je bugenhagenowi i w opisie pisze ze jak sie podejcie do tej niebieskiej materii ze statku kosmicznego i jesli sie ma bahamut i neo bahamut to sie dostanie Bahamut Zero ale ja jakos niemoge tego dostac czy jest to przyczyna braku jednej huge materii z lodzi podowdnej czy to cos innego??
- Tiglatpilesar
- Kupo!
Tak, można. Kiedy pierwszy raz przechodziłem FF7, to nie zdążyłem wpisać kodu w rakiecie i materia przepadła. Potem bawiłem się w wykopaliska i trafiłem Bahamuta. Nieźle się zdziwiłemPonoć Bahamuta ZERO można dostać kopiąc w Bone Village w Normal Tresure - ale tego pewien nie jestem.

Nie mozna dostac bahamut zero gdy brakuje jednej huge materii ale bahamut zero juz mam wczoraj siedzialem i 2,5h kopalem az w koncu znalazlem na good tresure.
A mam i nowy problem: Przeszukalem cala mape i niemoge znalesc Forgotten City powiedzcie chociarz jakie miasto jest w poblizu i na ktorym to kontynencie?
[ Dodano: Pon 27 Sie, 2007 09:35 ]
Juz rozwiklalem ten problem znalazlem Forgotten City:D Glupi blad:P
A mam i nowy problem: Przeszukalem cala mape i niemoge znalesc Forgotten City powiedzcie chociarz jakie miasto jest w poblizu i na ktorym to kontynencie?
[ Dodano: Pon 27 Sie, 2007 09:35 ]
Juz rozwiklalem ten problem znalazlem Forgotten City:D Glupi blad:P
No tak, Chocobosy łapie się na śladach, ale ich rasa zależy od potworów, z którymi się pojawią w czasie walki.Januszeko pisze:P.S.
Chocobo to sie chyba łapie na śladach a nie gdzie występują jakieś potworki... chyba że Ci chodziło o to że na śladach nie możesz złapać tego chocobo... najlepiej chodź po tych śladach i jak już złapiesz tam z 4 chocoby to wracaj na farme i sprawdź jak Ci poszło :D
Dajmy na ten przykład kurczaki z Gold Saucer Area - pojawiają się z 3 rodzajami potworów: Harpy, Flapbeast (czy jakoś tak) no i Spencer. Ale Good występuje TYLKO ze Spencerem, z dwoma pierwszymi biegają same Average - tak więc ich nie warto odsyłać do stajni, czy nawet łapać, bo to strata czasu.
A ja może teraz tak troszkę z innej beczki...
Czy istnieje łatwiejszy/szybszy sposób na zdobycie GP w Gold Saucer niż wyścigi Chocobo?
A jeszcze a propos łapania kurczaków - grając wczoraj zauważyłem ciekawą rzecz. Otóż do tej pory szukając Choców wkładałem dwóm postaciom po 1 materii Chocobo Lure. Wczoraj natomiast wrzuciłem obie te materie jednej postaci i - choć szukałem kurczaków stosunkowo krótko - zauważyłem, że częściej pojawiają się ptaki lepszej rasy! I na pewno nie zależało to od poziomu materii, bo wciąż mam obie na 2 lvl.
Co prawda nie wiem czy był to tylko przypadek, czy coś w tym jest. Jeśli będzie mi się chciało, to poświęcę trochę więcej czasu na sprawdzenie tego.
Czy istnieje łatwiejszy/szybszy sposób na zdobycie GP w Gold Saucer niż wyścigi Chocobo?
A jeszcze a propos łapania kurczaków - grając wczoraj zauważyłem ciekawą rzecz. Otóż do tej pory szukając Choców wkładałem dwóm postaciom po 1 materii Chocobo Lure. Wczoraj natomiast wrzuciłem obie te materie jednej postaci i - choć szukałem kurczaków stosunkowo krótko - zauważyłem, że częściej pojawiają się ptaki lepszej rasy! I na pewno nie zależało to od poziomu materii, bo wciąż mam obie na 2 lvl.
Co prawda nie wiem czy był to tylko przypadek, czy coś w tym jest. Jeśli będzie mi się chciało, to poświęcę trochę więcej czasu na sprawdzenie tego.
Nie - wyścigi Chocoba to najlepsze źródło GP - można na Wonder Square sie pobawić, ale zyski są o wiele mniejsze... Koleś pojawiający się przy SP w lokacji wejściowej też sux bo można u niego jednorazowo zdobyć 100 GP...King of Clowns pisze:Czy istnieje łatwiejszy/szybszy sposób na zdobycie GP w Gold Saucer niż wyścigi Chocobo?
Ja tam wchodziłem i wychodziłem z budynku (Gold Saucer) i patrzyłem czy jest ten dziadek.
A jak akurat musiałem następnego Chocobosa do "s" wyćwiczyć to jeździłem na wyścigach.
[ Dodano: Nie 02 Wrz, 2007 09:19 ]
Wy tam macie dziwne problemy
Ja złapałem za pierwszym razem w okolicach Mideel jednego Great i jednego Good (bo tylko takie tam występują
) i za pierwszym razem wyszedł zielony, a za drugim niebieski.
Bezproblemowo. I do Gold Saucer po Chocobosy nie chodziłem
P.S. Jedyne inne miejsce gdzie poszedłem na Chocobosy to okolice Icicle Village, bo tam występują Weak oraz Wonderful.
A jak akurat musiałem następnego Chocobosa do "s" wyćwiczyć to jeździłem na wyścigach.
[ Dodano: Nie 02 Wrz, 2007 09:19 ]
King of Clowns pisze: Dajmy na ten przykład kurczaki z Gold Saucer Area - pojawiają się z 3 rodzajami potworów: Harpy, Flapbeast (czy jakoś tak) no i Spencer. Ale Good występuje TYLKO ze Spencerem, z dwoma pierwszymi biegają same Average - tak więc ich nie warto odsyłać do stajni, czy nawet łapać, bo to strata czasu.
Wy tam macie dziwne problemy

Ja złapałem za pierwszym razem w okolicach Mideel jednego Great i jednego Good (bo tylko takie tam występują

Bezproblemowo. I do Gold Saucer po Chocobosy nie chodziłem
.King of Clowns pisze:bo to strata czasu
P.S. Jedyne inne miejsce gdzie poszedłem na Chocobosy to okolice Icicle Village, bo tam występują Weak oraz Wonderful.