FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Jutsu pisze:Aha ma ktos pomysl co zrobic zeby zaby pojawily sie w bajorku bo cos dlugo te kijanki przechodza w zabki. :o
1. Czekaj cierpliwie
2. Nigdy nie wyłapuj wszystkich żab!
3. Nigdy nie łap Królowej
4. Zawsz zostaw samca i samice.

Wtedy żaby będą odnawiały się w miarę szybko :)

Co do Daguerreo - Obniż jeden z segmentów windy tak, abyś mógł zobaczyć otwór w murze. Potem zablokuj ten zniżony do poziomu podłogi segment windy przy pomocy pobliskiego pala <zwyczajnie przenieś go Zidanem>.
niickt

Post autor: niickt »

czy ktos moglby poslac screena z miejscem ukrycia tej bulgoczacej wody z ultima weapon ? Strasznie ciezko ja znalezc ;)

---------------------
Dobra nvm, mam juz xD
Jecht Shot

Post autor: Jecht Shot »

z tego co pamiętam to ten skarb to jest jedyny który jest nie oznakowany bulgoczącą wodą, musisz szukać mniej więcej, na chybił trafił.

EDIT: o sry nie zauważyłem edita w twoim poście.
Amarant

Post autor: Amarant »

Siemka jestem nowy i mam pytanie w FF9 gar juz od dugiego czsu i nie wiem jak znalesc ostatnia bron dla Steinera?? czy ktos mogl by mi pomoc plx o szybka odpowiedz:D
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Amarant

Dzieki ale nie wiem gdzie to jest lub kto to jest??:P:P

[ Dodano: Czw 23 Sie, 2007 17:41 ]
Czy powiedzial bys mi troche dokladniej jesli mozesz ??:P:P:P

[ Dodano: Czw 23 Sie, 2007 17:54 ]
sry ze pytam masz moze GG jak tak czy mogl bys podac numer :D :D
Cait Sith

Post autor: Cait Sith »

Moim problemem jest znalezienie siódmego przyjacielskiego stworka; Feather Circle. W opisie jest wymieniona kraina, ale jest napisane czy szukać w lesie, czy na śniegu (pytam, bo tylko MU udało mi się odnaleźć NIE w lesie, nie wiem czy to ma znaczenie czy w lesie czy nie).

Powiedzcie, szukać w lesie czy nie?? Bo 3 godziny nie moge już znaleźć!!! :570: :cry: :oops:
Amarant

Czesc mam pytanie jak zdobyc ostatnia bron dla Steinera jak mogl bym prosic o dokladne wytumaczenie??:D:D

[ Dodano: Pią 24 Sie, 2007 04:46 ]
nie on jest na sniegu odrazu jak wyplywasz na lad albo przylatujesz statkiem

[ Dodano: Pią 24 Sie, 2007 04:48 ]
kwazi jak bys mogl mi powiedziec to by bylo fajnie mial bym juz wszystko :twisted:
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

[ Dodano: Pią 24 Sie, 2007 05:07 ]
O co chodzi z tym zabiciem tego Lich'a juz go zabilem chodzi o tego mini Bossa w tym pomieszczemniu :?: :?:
Awatar użytkownika
Majin _uQuad
Kupo!
Kupo!

Post autor: Majin _uQuad »

Cait Sith pisze:Moim problemem jest znalezienie siódmego przyjacielskiego stworka; Feather Circle. W opisie jest wymieniona kraina, ale jest napisane czy szukać w lesie, czy na śniegu (pytam, bo tylko MU udało mi się odnaleźć NIE w lesie, nie wiem czy to ma znaczenie czy w lesie czy nie).

Powiedzcie, szukać w lesie czy nie?? Bo 3 godziny nie moge już znaleźć!!! :570: :cry: :oops:
Zwyczajnie szukasz nie w tym miejscu. Opis krypty pisze 'poblize esto gaza'. Z tym ze to jest jednak kawalek dalej.
- idz do esto gazy - od tego miejsca trzymaj sie blisko gory az dotrzesz do rejonu "Mitmakis Ice Field" (na jakim terenie jestes pisze w menu po wcisnieciu guzika trojkat) :) - na sniezastym terenie sie pokrec a po GORA 20 walkach trafisz na tego durnia. Ja np. zaraz po zaladowaniu gry i 1 encounter to byl Feather :) Ale ze nie mialem moonstona.. za nastepnym razem kazal dlugo na siebie czekac.

Tak wogle czytalem na krypcie plote ze ragtime mouse pojawia sie czesciej jesli zapiszemy gre. Cos imo jest na rzeczy tak samo z przyjacielskimi stworami.
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Post autor: aden »

Amarant pisze:Czesc mam pytanie jak zdobyc ostatnia bron dla Steinera jak mogl bym prosic o dokladne wytumaczenie??:D:D

[ Dodano: Pią 24 Sie, 2007 04:46 ]
nie on jest na sniegu odrazu jak wyplywasz na lad albo przylatujesz statkiem

[ Dodano: Pią 24 Sie, 2007 04:48 ]
kwazi jak bys mogl mi powiedziec to by bylo fajnie mial bym juz wszystko :twisted:
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

[ Dodano: Pią 24 Sie, 2007 05:07 ]
O co chodzi z tym zabiciem tego Lich'a juz go zabilem chodzi o tego mini Bossa w tym pomieszczemniu :?: :?:
Kwazi dal ci linka do listy broni Stainera. Kazda bron posiada na dole opis "Gdzie można znaleźć/kupić?". Raczylbys zjechac na sam dol i sam przeczytac.
sta666

Vile Island

Post autor: sta666 »

Powiedzcie mi, mam statek Hilda garden 3, poleciałem na vile island i za żadne skarby nie mogę na niej wylądować. Co mam zrobić, jest jakieś specjalne miejsce aby tam wylądować czy jest jeszcze jakiś statek powietrzny którym da się to zrobić??

Dobra znalazłem w opisie , że będzie statek na poczatku 4 CD.:))

[ Dodano: Sro 29 Sie, 2007 21:10 ]
Szukam go i szukam i nie mogę go znaleźć. W którym lesie jest Jabberwock. Na forgotten continent koło olivert są dwa lasy z dostępem do morza, oraz jeden las obtoczony górami. W opisie napisane jest że występuje w lesie w seawayws canyon , a te lasy o których napisałem są właśnie tam i każdy z nich jest blisko olivert.
Dimarrem

Post autor: Dimarrem »

Nie żebym był tępy, ale nie moge rozgryść łamigłówki z wazonami w Ipsen Castle.
Biegam po całym zamku z każdą kombinacją przestawionych wazonów, ale niczego
nowego niezauważyłem. Próbowalem nawet wyjsc z wazonem ale poszla tylko notka
,że bez zawartosci wazonu nie wyniose tego " ancient aroma ".
no więc... jak zdobyc? :?:
Ktoś już wcześniej się pytał o to, ale nikt odpowiedzi nie udzielił :?
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Dimarrem pisze:Nie żebym był tępy, ale nie moge rozgryść łamigłówki z wazonami w Ipsen Castle.
Biegam po całym zamku z każdą kombinacją przestawionych wazonów, ale niczego
nowego niezauważyłem. Próbowalem nawet wyjsc z wazonem ale poszla tylko notka
,że bez zawartosci wazonu nie wyniose tego " ancient aroma ".
no więc... jak zdobyc?
Ktoś już wcześniej się pytał o to, ale nikt odpowiedzi nie udzielił
ANCIENT AROMA

Ten przedmiot umożliwia Garnet nauczenie się umiejętności Odin's Sword. Można znaleść go jedynie w Ipsen's Castle w pomieszczeniu z dwoma dzbanami i mieczem na którym widocznie gromadzi się energia. Aby otrzymać Ancient Aroma należy rozwiązać małą zagatkę która polega na przestawianiu dzbanów.

Należy przestawiać dzbany w następujący sposób:

Zaczynając od dzbanu prawego należy je przekładać w przeciwnym kierunku do kierunku wskazuwek zegara. Powtażamy tą sekwęcję aż miecz odda swą energię na dzban i otrzymamy Ancient Aroma. dzbany przstawiasz zawsze o jeden stojek w lewo.
Banasz

Post autor: Banasz »

jesli chodzi o te dzbany to nie wiedzialem jaki jest na nie sposob i po prostu sie nimi bawilem i dosc szybko sie udalo, wiec w razie czego i tak mozna;D
Wisyrz

Post autor: Wisyrz »

Mam pytanko :
a mianowicie nie grałem od pół roku w ff ix i dzis zloadowalem stan tylko nie pamietam które przyjazne stworki mam zrobione ... wiec mam pytanie czy da sie jakos sprawdzic których jeszcze nie mam ?? I których dokładnie
2. Ghost jest w lasko kolo treno czy gdzies zaraz obok niego ??

[ Dodano: Sob 06 Paź, 2007 11:38 ]
Mam pytanko :
a mianowicie nie grałem od pół roku w ff ix i dzis zloadowalem stan tylko nie pamietam które przyjazne stworki mam zrobione ... wiec mam pytanie czy da sie jakos sprawdzic których jeszcze nie mam ?? I których dokładnie
2. Ghost jest w lasko kolo treno czy gdzies zaraz obok niego ??
3. Ozma gdy puszcza doomsdaya to dodaje sobie 9999 czy gdy zalicze wszystki przyjazne stworki to będzie jej odejmowac?? (widzialem filmik jak ozma obrywa a nie dodaje sobie z doomsdaya)

Z góry danke za odp :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”