FFX-2: Help cz.2

Szukasz pomocy przy FF X - X-2? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Sage pisze:Tymid i Normal
Te dwa rodzaje nie nadaja się do hodowli- na pewno nie uda Ci sie ukończyć questa z chocobo ranch. Przejrzyj jeszcze poradnik na krypcie i wybierz się na polowanie w odpowiedniej lokacji.
Sage

Post autor: Sage »

Ok. Udało się, kurczaki awansują. Wielkie dzięki!
saiyuri

Post autor: saiyuri »

Mam pytanie ,czy zeby miec 100% koniecznie trzeba pobic highscore Beclema(czyli 500 p)w strzelance ,w drugim rozdziale :o ????Jakos nie moge sobie z tym poradzic :x
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Tak trzeba :) Probuj do skutku... Jak się wczujesz to 500 pkt. samo wpadnie ;)
saiyuri

Post autor: saiyuri »

Wielkie dzieki!:) :) sprobuje :D
Magdalenka411

Post autor: Magdalenka411 »

Czesc ;p mam hot posta w bevelle w 5 rozdziale poszlam pokonac treme na ostatnim pietrze i dalej nic nie wiem co zrobic zeby tego hot posta nie bylo. Nie udalo mi sie ukonczyc epizodu w bevelle bo nie porozmawialam z isarru w 3 rozdziale ale jak poszlam do bevelle pogadalam z Marada i w via infinito pokonalam kolesia na 20 pietrze to pokazal mi sie ten hot post czy ktos wie moize co trzeba zrobc?? cos tam pisez o tych mlodych lowcach sfer kinderguardians jesli ktos wie prosze pisac bede bardzo wdzieczna :)

[ Dodano: Pią 10 Sie, 2007 08:33 ]
no dobra juz sie skapnelam w tym pytaniu co poprzednio zadalam ;p teraz wzielam sie za farme chocobo bo chce odkryc te tajemnicze jaskinie i jak karmilam chocobo skonczyly mi sie ziarna co mam robic zeby znowu byly :?
Sage

Mam takie pytanie, przeszłam grę na 98% i w New Game Plus dograłam do 100%. Pokonałam Vegnagun'a i rozpoczyna się filmik w Farplane więc wciskam X, jak porzednim razem. Tylko, że tym razem zamiast Faith'a z pytaniem pojawia się...

Kod: Zaznacz cały

...pojawia się duch Tidusa, który obejmuje Yunę, a ona coś gada, że on zawsze przy niej był.
I później po napisach nie ma tej scenki co...

Kod: Zaznacz cały

...Yuna spotyka się z Tidusem.
I od razu jest THE END. Czy to jest ten perfect Ending czy może coś robię nie tak?
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Haichi »

A naciskałaś X podczas scenki po pierwszej wizycie w farplane?

Edit: naciskałaś, przynajmniej tak wynika z wypowiedzi "tak jak ostatnim razem" xD. Sorki ostatnio tak mam że nie doczytam a gadam.

Hmmm ciężka sprawa a jesteś pewna że naciskasz (bądź naciskałaś) odpowiednią ilość razy?
Tuż po Vegnagun'nie powinno być chyba tylko raz ale po pierwszym Farplanie trzeba naciskać pare razy.
Sage

Przy pierwszej wizycie w Farplane naciskałam kilka razy X tak aby usłyszeć cztery gwizdy, dwa razy zobaczyć ducha i pójść za nim po "świetlnym moście".
Znalazłam ten filmik na You Tube pod nazwą Sad Ending:
http://pl.youtube.com/watch?v=xAGbUEgM8ms

Z tego co tam wyczytałam to aby go uruchomić należy na kliknąć X kilka razy. Tylko, że ja na klikam go raz, a i tak włącza sie ten Sad Ending. Próbowałam już kilka razy.
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Kurde bo tu spoilerów jest dużo ><"

SPOILERNo właśnie wydaje mi się, że tak mogłoby być ale po podaniu odpowiedzi do fayth, że nie chcesz się zobaczyć z Tidusem Oo" ... fayth o nic cię nie pyta? Nie pojawia się po usłyszeniu gwizdu ?

Edit: Znalazłem w sieci tylko tyle, że to zakończenie pojawia się wtedy kiedy naciskasz X ale nie masz dokończonych niektórych wątków czy coś takiego Oo" ...
Sage

Nie Fayth mi się nie pojawia.
Haichi pisze:Edit: Znalazłem w sieci tylko tyle, że to zakończenie pojawia się wtedy kiedy naciskasz X ale nie masz dokończonych niektórych wątków czy coś takiego Oo" ...
Ymm... to znaczy, że jak gdy miałam hot spot w Besaid to nie zakończenie tamtego epizodu mogło być przyczyną? Ech... No to spróbuje przejść jeszcze raz, kończąc epizody. Ale to jak wrócę z wyjazdu...

Wielkie dzięki za pomoc :D .
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Sage pisze:Nie Fayth mi się nie pojawia.
Haichi pisze:Edit: Znalazłem w sieci tylko tyle, że to zakończenie pojawia się wtedy kiedy naciskasz X ale nie masz dokończonych niektórych wątków czy coś takiego Oo" ...
Ymm... to znaczy, że jak gdy miałam hot spot w Besaid to nie zakończenie tamtego epizodu mogło być przyczyną? Ech... No to spróbuje przejść jeszcze raz, kończąc epizody. Ale to jak wrócę z wyjazdu...

Wielkie dzięki za pomoc :D .
Myślę, że to jest właśnie powód. Ja też miałem 100 % gry pomijając pare momentów ale wszystkie wątki zakończyłem - co wiąże się z tym, że widziałem Perfect Ending. Myślę, że to pomoże : )
Rusty
Cactuar
Cactuar

Post autor: Rusty »

hmmmmm... jak dobrze kojarzę to trzeba 4 razy gwizdnąć w 1szej wizycie w farplane, potem w 5episodzie, w luca, wykonać zadanie z moglem(episode complete) i na końcu po vegnagunie powinno być pytanie -> perfect ending.
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Ja nie miałem stroju moogla a otrzymałem perfect ending. Tutaj problemem było nie zakończenie głównych epizodów - w pewnym momencie gry możesz zdecydować czy lecieć prosto do farplane czy pozwiedzać ostatni raz miejsca żeby zakończyć ich epizody.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Nie trzeba mieć Moogla, żeby mieć Perfect Gówniany Ending. (mówie o new game +). Odbębnić wszystkie gadki bez przewijania, pozaliczać główne misje i tym razem dać sferę drugiej organizacji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”