FFX-2: Help cz.2
Moderator: Moderatorzy
Witam wszystkich!
Ja mam pytanie natury technicznej - w sprawie gunner's gauntlet. Chodzi o to iż w trakcie gry gdy "zalockuję" się na celu który ma więcej niż 5 pkt życia ( np. shantak ), po oddaniu 6 strzałów yuna nagle przestaje strzelać. Dalsze wciskanie "x" nic nie daje. Dopiero gdy się porusze do tyłu i ponownie wcisnę kółko mogę znowu strzelać. Zaznaczam że mam wystarczającą iloś amunicji.
Stąd chciałem się spytać czy tak "ma byc" czy jet to wina np. pada, albo wersji gry.
Przechodzenie gauntleta na poziomie wyższym niż 4 jest z tego powodu uciążliwe
Ja mam pytanie natury technicznej - w sprawie gunner's gauntlet. Chodzi o to iż w trakcie gry gdy "zalockuję" się na celu który ma więcej niż 5 pkt życia ( np. shantak ), po oddaniu 6 strzałów yuna nagle przestaje strzelać. Dalsze wciskanie "x" nic nie daje. Dopiero gdy się porusze do tyłu i ponownie wcisnę kółko mogę znowu strzelać. Zaznaczam że mam wystarczającą iloś amunicji.
Stąd chciałem się spytać czy tak "ma byc" czy jet to wina np. pada, albo wersji gry.
Przechodzenie gauntleta na poziomie wyższym niż 4 jest z tego powodu uciążliwe
- Majin _uQuad
- Kupo!
No zeby wlaczyc Game plus musisz najpierw zaladowac starego save z ukonczona gra, ktory ma w nazwie game plus. Ale tobie sie niby nie zapisalo nic.. nie pamietam, na pewno twoj save nie ma w nazwie new game +?Magdalenka411 pisze:tak![]()
[ Dodano: Sob 21 Lip, 2007 23:16 ]
ogladnelam zakonczenie przeczekalam napisy itp i tylko caly czas The End nic wiecej.... zadne zapisanie gry czy new game +...
Żeby zdobyc vol II trzeba wykonać quest w Djose Temple- pokonaj Experiment na 5 levelu. Tutaj znajdziesz więcej info: http://www.k-ff.com/Finalf10-2/index.php?n=14
Wielkie dzięki! Yuna jest już mistrzynią tańca ;p
Zabrałam się teraz za farmę chocobo, według waszego opisu, i utkwiłam w momencie kiedy po pierwszej podróży wracają wszystkie trzy ptaszki, i mam je nakarmić 10 Pahsana Greens by wstąpiły na wyższy poziom. No więc karmię, ale ani jeden chocobo nie awansuje na wyższy level. Co mam zrobić, aby przełamały strach, i jednak zmieniły ten poziom?
Zabrałam się teraz za farmę chocobo, według waszego opisu, i utkwiłam w momencie kiedy po pierwszej podróży wracają wszystkie trzy ptaszki, i mam je nakarmić 10 Pahsana Greens by wstąpiły na wyższy poziom. No więc karmię, ale ani jeden chocobo nie awansuje na wyższy level. Co mam zrobić, aby przełamały strach, i jednak zmieniły ten poziom?
Sprawdź czy na pewno te ptaki mają usposobienie "bold" i jaki mają "max level". Niektore nie mogą awansować mimo karmienia.Sage pisze:Zabrałam się teraz za farmę chocobo, według waszego opisu, i utkwiłam w momencie kiedy po pierwszej podróży wracają wszystkie trzy ptaszki, i mam je nakarmić 10 Pahsana Greens by wstąpiły na wyższy poziom. No więc karmię, ale ani jeden chocobo nie awansuje na wyższy level. Co mam zrobić, aby przełamały strach, i jednak zmieniły ten poziom?
[ Dodano: Pon 06 Sie, 2007 23:21 ]
Jak zdobyć Episode Complete w Bevelle:Magdalenka411 pisze:Hej mam takie pytanie udalo mi sie wszedzie zdobyc hot spoty w piatym rozdziale tylko nie w Bevellczy jest jeszcze jakas mozliwosc zeby uzyskac ten hot spot bardzo mi zalezy na zdobyciu stroju mascot
CH1,2... oznaczają chaptery. Na Krypcie masz to samo, ale zawsze warto spojrzeć do drugiego poradnikagamefaqs pisze:CH1 - nothing
CH2 - nothing
CH3 - *make sure* you visit Zanarkand so that Shinra installs the CommSphere
CH4 - *after* Tobli mission, connect to Zanarkand CommSphere - first time
you'll see a scene with Isaaru where he talks about Yuna's concert -
second time Yuna and Isaaru discuss about using machinas for talking -
third time you connect turn camera left, see Isaaru lying on the
ground, zoom in and hear him say: 'What am I supposed to be
protecting...?' - again, pay attention *not* to disconnect until all
lines have been said in all three commsphere scenes (you'll know so by
background music picking up) - if you have trouble getting Isaaru to
move camera around a bit or zoom in on Isaaru
CH5 - visit the entrance to Yevon HQ for final scenes, where Yuna and Maroda
will discuss about Yevon's future - you MUST see Isaaru in this scene
or else you will fail to get EPCOM for this area

Wg solucji i tego, co jeszcze z tej gry pamiętam, to niestety nie. FFX-2 jest na tyle upierdliwa, że jak nie śledzisz jej z poradnikiem w ręku i przegapisz jedna scenę, to nici z ukonczenia na 100% i episode complete >_> Nie masz przypadkiem sejwa z 3 chapteru? (zakładając że chce Ci sie powtarzać to wszystko _^_)Magdalenka411 pisze:to oznacza ze jednak nie uda mi sie ukonczyc epizdu??
Ostatnio zmieniony pn 06 sie, 2007 22:51 przez Ivy, łącznie zmieniany 1 raz.
no powtorzyla bym wszystko gdybym tylko mogla no ale niestety seva z tego rozdzialu nie mam
ale dzieki za wszystko
):)
[ Dodano: Wto 07 Sie, 2007 00:29 ]
Mam jeszcze jedno pytanko odnosnie Bevelle moj kuzyn tez nie zdobyl hot spota w piatym rozdziale poszedl do Bevelle przy swiatyni grupka osob rozmawiala itp. pozniej zaczol przechodzic pietra w Via infinito i gdy pokonal bossa na 40 pietrze wrocil na statek i mial hot spota w bevelle troche sie zdziwilam
cos tam pisalo o tych molodych lowcach sfer co stoja przy teleporterze... dodam jeszcze ze wczesniej wybral New Yevon by przekazac im sprehe ;p czy ktos wie moze dlaczego pojawil sie ten hot spot??

[ Dodano: Wto 07 Sie, 2007 00:29 ]
Mam jeszcze jedno pytanko odnosnie Bevelle moj kuzyn tez nie zdobyl hot spota w piatym rozdziale poszedl do Bevelle przy swiatyni grupka osob rozmawiala itp. pozniej zaczol przechodzic pietra w Via infinito i gdy pokonal bossa na 40 pietrze wrocil na statek i mial hot spota w bevelle troche sie zdziwilam