FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Pokonałem go i chciałem sobie w tego Black Jack'a pograć, ale za żadne skarby nie mogłem tego wklepać chociaż wklepywałem dobrze
Jak wklepiesz dobrze kombinację to wciśnij jeszcze START, wtedy powinieneś spokojnie prezejść do ekranu Black Jacka.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
sta666

Treno

Post autor: sta666 »

1.Jak dostać się do treno. Zagrałem w karty na 3cd i zaczęła się bitwa o Alexandrię, a ja nie zdążyłem pobawić się aukcjami. Teraz nie wiem jak się tam dostać.
2.Poszukuję Chocographów w lesie chocobo, trafiłem już 3 ale ten trzeci wymaga innego kurczaka:), a od dłuższego czasu nie mogę wykopać żadnego więcej chocografu. A choco zmienia kolor jak się wykopie wszystkie w jednym miejscu tak??(chodzi mi o las chocobo)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

sta666 pisze:1.Jak dostać się do treno. Zagrałem w karty na 3cd i zaczęła się bitwa o Alexandrię, a ja nie zdążyłem pobawić się aukcjami. Teraz nie wiem jak się tam dostać.
Później w grze, jak dostaniesz Airshipa
sta666 pisze:2.Poszukuję Chocographów w lesie chocobo, trafiłem już 3 ale ten trzeci wymaga innego kurczaka:), a od dłuższego czasu nie mogę wykopać żadnego więcej chocografu. A choco zmienia kolor jak się wykopie wszystkie w jednym miejscu tak??(chodzi mi o las chocobo)
Wyjdź z lasu troche pochodź ewentualnie i pokop. Na dany etap kurczaka można i trzeba wykopać 4 Chocography, więc jeszcze jeden w lesie trafisz. Natomiast kolor Boko zmienia po wykopaniu konkretnych skrzynek. Wszystko jest opisane w odpowiedniej sekcji, tylko patentowanemu leniowi nie chciało się poczytać (:
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
sta666

Mam już 4 ale to chyba jednak nie koniec poszukiwań, bo mug nie powiedział mi , że więcej nie znajdę. Poza tym znowu trafiłem choocograph taki do którego nie mogę się dostać(ja to mam pecha).
Pytanko. Do którego lvl. warto nabić postacie na Popos Hills (dragon), bo już mam około 60lvl i zastanawiam się czy działać dalej w scenariusz(prawie koniec 3 płyty), a w późniejszych etapach dopiero doładować do 99lvl.?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Pytanko. Do którego lvl. warto nabić postacie na Popos Hills (dragon), bo już mam około 60lvl i zastanawiam się czy działać dalej w scenariusz(prawie koniec 3 płyty), a w późniejszych etapach dopiero doładować do 99lvl.?
:lol: jeśli chodzi o sam lv - możesz spokojnie na min skończyć grę...

Co do koksowania do 99lv - powodzenia i wytrwałości na Yan'ach życzę :D Mi maksymalnie udało się osiągnąć w tej grze jakiś 80 lv. ... Nie ma potrzeby/sensu aby koksować na max... Ale jeśli tak mocno chcesz - proszę bardzo.
sta666

Zauważyłem błąd(tak mi się wydaje) exp. dla Shell Dragon (II) wynosi 321073!!! chyba że takie się dostaje:)
I jeszcze jedno czy oprócz Yan-ów jest z kimś jeszcze powalczyć aby zdobyć dużo exp.?
Jak przeglądałem bestiariusz to widziałem jeszcze parę przeciwników w Pandemonium wartych uwagi.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Hmm yany dają najwięcej exp ze wszystkich potworków... Szczególnie jak pokonasz trzy za jednym razem :P (czy tam cztery już nie pamiętam ^^) Ale to trudne jest...
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
jalokim

Post autor: jalokim »

W jaki sposób mogę się dostać do Healing Shore albo Uncultivated land na cd1? I od razu drugie pytanko - Jak dostać się do skrzyń w Dali w młynie na piętrze?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

jalokim pisze:W jaki sposób mogę się dostać do Healing Shore
http://www.k-ff.com/Final9/Grafika/mapachoco.jpg - dostępne po przejściu przez Gizamaluke's Grotto.
jalokim pisze:Uncultivated land na cd1?
http://www.k-ff.com/Final9/Grafika/mapachoco.jpg Nie da się - wymagany jest Airship lub/i górski chocobo.
jalokim pisze:Jak dostać się do skrzyń w Dali w młynie na piętrze?
Nie pamiętam dokładnie - ale trzeba się wrócić kiedys po nie, gdy wiatrak przestanie pracować... Spróbuj na początku 2 CD jako Steiner i Dagger... <ale głowy nie dam>
jalokim

Post autor: jalokim »

właśnie przeszedłem ale muszę być na kuraku żeby go wykopać. Mam go jakoś przywołać czy co?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

jalokim pisze:właśnie przeszedłem ale muszę być na kuraku żeby go wykopać. Mam go jakoś przywołać czy co?
Tak - poszukaj śladów chocobo na tym obszarze... -__- To chyba logicznie, prawda?
niickt

Post autor: niickt »

Jestem na 3 CD i nie moge dostac sie do Dali zadna znana mi droga, jest w ogole jakies przejscie ? Bramy poludniowa i połnocna sa zamknete.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

a w którym dokładnie momencie CD 3 jesteś?
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
niickt

Post autor: niickt »

Juz wsio gra, skorzystalem z pomocy czerwonego chocobo ;). Tym razem mam inny problem- wykopalem chocograph "Dusk Plains" i wg mapki z krypty jest on na Forgotten Continent. No i wszystko fajnie i w ogole tylko nie moge sie tam dostac. Nie ma zadnej plazy, na ktorej moglbym sie zatrzymac statkiem no i oczywiscie chocobo tez nie dziala ( mam w tej chwili gorskiego) Nie wiem, moze cos pominalem? Da sie tam w ogole dostac? Moze potrzebny mi bedzie do tego Invincible?

------------
ok mam juz statek i gra gitarka ;]
Jutsu
Kupo!
Kupo!

Post autor: Jutsu »

Witam.Jestem na koncu czwartej plyty dokladnie moment po zdobyciu ostatniej laski viviego i chcialbym zdobyc jeszcze Octogan Rod, na krypcie pisze ze mozna kupic w Esto Gaza (w moim wypadku odpada) i Daguerreo .Krecac sie po Daguerreo nie zauwazylem kolesia sprzedajacego przedmioty, ale mysle ze to ten koles zielony co mu winda nie dziala. Nie wiem jednak jak ja uruchomic (sa tam 3 dzwignie ale kopalem sie z tym przez jakies 5-6 godzin i nic (a bardzo mi zalezy bo vivi bez 3 poziomowych zaklec lodu ognia czy pioruna to nie vivi.) prosze o pomoc. Aha ma ktos pomysl co zrobic zeby zaby pojawily sie w bajorku bo cos dlugo te kijanki przechodza w zabki. :o
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”