Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Post autor: aden »

Wyjdz do zertinant caverns raczej i wrocic, z tym ze on jest niewidzialny i pojawia sie tylko jak jestes blisko niego.
ziober666

Post autor: ziober666 »

aden pisze:Wyjdz do zertinant caverns raczej i wrocic, z tym ze on jest niewidzialny i pojawia sie tylko jak jestes blisko niego.
no wiem ale chodze dookola w kółko, tu i ówdzie i nigdzi ego nie ma, robilem z 15 podejsc jak nei wiecej
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

Jak to jest z tymi kulkami ? Jeśli postacią wybiorę w licencjach trzy Quickenings, to nie bede mógł jej dodać summona ? Jeśli tak to czy warto to jakoś rozplanować, bo z tego co wiem jak postac posiada Quickenings albo Summona to już następna nie może tego miec. Czy lepiej zrobić tak że jedna postać trzyma summony inna ma kombo Quickenings?
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Każda postać ma po 3 indywidualne quickeningi, tak więc tutaj niczego nie trzeba planować. Jedynie summona można przypisać na license board tylko jednej postaci, więc najlepiej jest przydzielać je tak, żeby każdy miał choć po jednym silniejszym Esperze. Ilość quickeningów nie ma nic wspolnego z ilością summonów- to dwie odrębne rzeczy.
kontrat

Post autor: kontrat »

1. ktory monograph zwieksza szansę loot'a z ash wyrm ?

2. Co dalej z huntami ? Pokonalem Gilgamesh'a, mam range KOR i na tym koniec ? Pasek w Clan Primer/Hunts nie zapelnil sie jeszcze do konca....

3. Po co mam usuwac burzę z Wyrm nest ? (porada ze str 99)

4. do czego sluizy Canopic Jar (Morbid Urn) ?

5. Dojście do Fafnira: (jakby ktoś jeszcze potrzebował)
Najpierw pogadać ze zleceniodwacą czyli Relj - no wlasnie gdzie go znajdę ?
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

kontrat pisze:2. Co dalej z huntami ? Pokonalem Gilgamesh'a, mam range KOR i na tym koniec ? Pasek w Clan Primer/Hunts nie zapelnil sie jeszcze do konca....
Sprawdź u Mont Blanca w Clan Hallu i w Sandsea, jak nic nie będzie, to rusz fabułę.
kontrat pisze:3. Po co mam usuwac burzę z Wyrm nest ? (porada ze str 99)
Jest tam dodatkowy boss. Po jego zabiciu masz skrót do drugiej części Dalmasca Eastersand.
kontrat pisze:4. do czego sluizy Canopic Jar (Morbid Urn) ?
Sprawia, że z potworów wypada Arcana, a czasami z rare game'ów High Arcana.
kontrat pisze:5. Dojście do Fafnira: (jakby ktoś jeszcze potrzebował)
Najpierw pogadać ze zleceniodwacą czyli Relj - no wlasnie gdzie go znajdę ?
Mt. Bur-Omisace.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:26 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
kontrat

jak przejsc quest z Sassan (Cluckatrice) w Eastersand ?
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

kontrat pisze:jak przejsc quest z Sassan (Cluckatrice) w Eastersand ?
Musisz zabić wszystkie potworki w miejscu gdzie powinien znajdować się Cluckatrice, nastepnie wyjść z lokacji i wejść z powrotem, powinien się pokazać kurczak.

v@down
Możliwe mój błąd.
Ostatnio zmieniony czw 26 lip, 2007 15:37 przez Vaan, łącznie zmieniany 1 raz.
kontrat

Musisz zabić wszystkie potworki w miejscu gdzie powinien znajdować się Cluckatrice,
O jakie miejsce chodzi ? ja Cluckatrice'a spotkalem w wiosce w Eastersand a tam nie ma zadnych potworkow... mozeszp odac nazwe ?
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Ee, pomyliliście chyba hunt Cluckatrice w Giza z questem z przewożeniem kurczaka przez rzekę w Estersand.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
kontrat

Dokladnie, tyle ze mi od poczatku chodzi i rzekę, co mam wybrac gdy ten koles pyta kogo chce przewiezc ? (jestem po stronie wioski gdzie jest krysztal i zona Dantro) oprocz tego mam jescze kilka waznych pytan:

1. jak otworzyc drzwi w Feywood

2. musze dostac zlecenie na Behemoth King ? szukalem go, oczyscilem 2 tereny ale nie bylo go posrodku (porada z 99str)

3. co znacza cyfry prz potworach w Bestairy/Rare Game ? Probowalem sprawdzic czy to liczba zabitych danego rodzaju ale nic sie nie zmienilo. Co musze zrobic zeby dostac trophy za te potwory ? (bo chyba o te chodzi kolesiom z Phon Coast) ?
ziober666

Post autor: ziober666 »

kontrat pisze:
1. jak otworzyc drzwi w Feywood
sprawa jest banalna, musisz przyzwac espera (chyba beliasa)
kontrat pisze: 2. musze dostac zlecenie na Behemoth King ? szukalem go, oczyscilem 2 tereny ale nie bylo go posrodku (porada z 99str)
jezeli masz problem z drzwiami w feywood to jestes zdecydowanie za wczesnie na behemoth Kinga, to jeden z ostatnich huntow, dostaneisz go od Montblanca

kontrat pisze: 3. co znacza cyfry prz potworach w Bestairy/Rare Game ? Probowalem sprawdzic czy to liczba zabitych danego rodzaju ale nic sie nie zmienilo. Co musze zrobic zeby dostac trophy za te potwory ? (bo chyba o te chodzi kolesiom z Phon Coast) ?
nie wiem czy o te cyfry Ci chodzi, ale przy zwyklych potworkach w bestiary jest podana ilosc potworów danego rodzaju które musisz zabic zeby dostac szczegółowe informacje (szczegolnie wazne są te o wypadającym loot'cie)

chyba ze chodzi Ci o te przy rare game mosters, to tylko liczba porządkowa ( np 25/80) czyli wlasciwie nic waznego
dark-island

Post autor: dark-island »

Mam problem z huntem Diabolos:Miclio (Bhujerba).Znajduje się w drugiej części Lhusu Mines. Jak tam się dostać?? słyszałam o jakimś kluczu?? help? :sad:
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

1. Idź do wioski w Phon Coast
2. Znajdź gościa "The Man Who Fell"
3. Obok będzie leżał klucz
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

dark-island pisze:Mam problem z huntem Diabolos:Miclio (Bhujerba).Znajduje się w drugiej części Lhusu Mines. Jak tam się dostać?? słyszałam o jakimś kluczu?? help? :sad:
Idziesz do domu zlecenidawcy. Jest tam dwoje dzieciaków mówiących o kluczu. Następnie idziesz do Phon Coast i poszukaj dwóch kolesi (jeden siedzi, nazywa się Fallen Bhujerban, drugi stoi) obok nich leży klucz.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:26 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”