Offtopiczalnia część 2
Moderator: Moderatorzy
We wrześniu kończy mi się umowa w Erze (mam abonament). Chciałabym się przenieść do innej sieci... Chyba wolę jednak Orange, bo większość moich znajomych ma telefon właśnie w Orange... Tylko teraz mam pytanie do tych, którzy już są w tej sieci: co mi się najbardziej opłaca - abonament, mix czy karta? Zaznaczam, ze chciałabym się pozbyć mojego starego telefonu... Co do sms-ów i dzwonienia to chyba po równo z tego korzystam... Ale słyszałam, ze są po groszu do osób z sieci co nie przeczę byłoby przydatne
Czekam na Wasze zdanie :D

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Mam w Orange na kartę, stawki nie są najgorsze a za 6 zł masz 600 sms do osób z sieci, generalnie nie korzystam z tej opcji bo wolę dzwonić niż pisać (nie chce mi się, wciskać klawiszy).
Jak chcesz to sobie możesz wybrać abonament ale lepiej być niezależnym od operatora (zawsze jak coś ci nie podejdzie to możesz zrezygnować)
Zresztą starter kosztuje grosze, więc najlepiej sama wypróbuj, możesz także odwiedzić portal orange, tam dowiesz się wszystkiego.
Pozdro
Jak chcesz to sobie możesz wybrać abonament ale lepiej być niezależnym od operatora (zawsze jak coś ci nie podejdzie to możesz zrezygnować)
Zresztą starter kosztuje grosze, więc najlepiej sama wypróbuj, możesz także odwiedzić portal orange, tam dowiesz się wszystkiego.
Pozdro
Now ąłsnie, ale na kartę nie ma zbyt fajnych telefonów
Kurczę kumpel, który już długo jest w Orange ma mixa i mi go bardzo poleca... Ale ja chcę nowy telefon... Za to moi rodzice chcą koniecznie, żebym dalej miała abonament w erze...

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Wiem, bo miałam przez dwa lata abonament, ale sama nie wiem... Bo jak znowu wybiorę jakiegoś szmelca (niestety dwa lata temu wybrałam telefon, który był na liście, ale oczywiście go nie było do kupienia i na szybko mi mam wybrała
) Swoją drogą mamy ten sam abonament w takim razie
Ale z drugiej strony chciałabym mieć kartę, bo jednak jest jakieś ograniczenie, a w erze nawet nie można za darmo dowiedzieć się ile nam jeszcze zostało... No cóż jeszcze się zastanowię...
Btw. Cepen byłam już nieraz na stronie Orange, ale oni mają ubogą w porównaniu do Ery stronę

Btw. Cepen byłam już nieraz na stronie Orange, ale oni mają ubogą w porównaniu do Ery stronę

Co za problem - komis i masz tel jaki chcesz 9ale tam trochę kosztują), tak naprawdę oni sobie twój aparat w abonamencie odbijają dwukrotnie, więc nie wiem czy to jest takie opłacalne.Eiko pisze:Now ąłsnie, ale na kartę nie ma zbyt fajnych telefonów
Btw: zawsze możesz przenieść dotychczasowy numer z ery do orange.
A oto co znalazłem na temat jednego z moich najbardziej znienawidzonych portali internetowych jakim jest fotka.pl
Podpisuje się pod tym obiema rękoma i nawet jedną nogą.Fotka.pl to po prostu maszyna do zarabiania pieniędzy na naiwniakach. Złodziejstwo takie samo jak audiotele z taką różnicą, że na fotce masz wrażenie, że za tą kasę którą wydajesz coś masz. Jest to najgłupszy sposób spędzania czasu i marnowania pieniędzy. Znam przypadki, gdzie rodziny ledwo wiążą koniec z końcem, a ich córeczka żuli kasę, bo zaraz musi zapłacić abonament na konto gwiazdy na fotce. Niby tylko 20 30% pochodzi z kont płatnych, ale resztę pochodzącą z reklamy też można zawdzięczać użytkownikom. Taki portal nie ma zbytniego sensu społecznościowego. Znowu pojawia się polityka, rywalizacja kto ma więcej lasek w znajomościach kto ma lepszą średnią. Niektórzy rozdają "dyszki" tylko po to, żeby się im ktoś odwdzięczył. Jaki w tym sens? Bo ja nie wiem. Handel wymienny może...
Inną sprawą jest regulamin fotki. O poziomie portalu świadczy choćby sam fakt, że ocenia sie tam ludzi głównie po wyglądzie. Niby umieszcza się tam opisy, ale kto potrafi napisać obiektywny opis o sobie? Poza tym jest wiele rzeczy, których nie da sie pokazać ekranem. Piękna dziewczyna ze średnią 10 z 3 tysięcy ocen może okazać się pusta, a chłopak brzydki, nieinteresujący i z pozoru nudny może okazać się wspaniałym, zdolnym człowiekiem. Ktoś napisze, że pięknie komponuje - wrzuć gdzieś swoją muzykę i pokaż że to ty. Ktoś mówi, że maluje, albo rysuje. Nie może wrzucić scanów swoich dzieł ponieważ regulamin fotki zabranie umieszczania zdjęć, na których nie widać twarzy. Chyba, że by ją wkleił gdzieś w narożniku zdjęcia.
Kolejną kwestią są moderatorzy, którzy żerują na pozostałych użytkownikach. Na nich najbardziej zarabia fotka. Oni pracują za darmo wdzięczni za udostępnienie im większych możliwości. To według mnie jest największą głupota, a za razem jestem pełen podziwu, że ktoś był w stanie ogłupić tak wiele osób. Tysiące ludzie, często niepełnoletnich pracuje moderując portal fotka.pl za darmo. Może im sie to podoba, bo mogą po wyżywać się na innych użytkownikach, a takie efekty są często spotykane, jak ktoś wstawi niską ocenę moderatorowi i nagle zniknie mu opis i zdjęcia za rzekome złamanie regulaminu. Marnują w ten sposób czas, a szczególnie mam na myśli tych, którzy spędzają tam godziny i nie radzą sobie z życiem codziennym. Takie zachowanie dąży do całkowitego zamknięcia sie w społeczności internetowej i w ten sposób powstają tragedie. Przez internet nie patrząc w oczy komuś jest łatwo powiedzieć coś przykrego i nieraz prawdziwego, a wiele osób o słabym charakterze załamuje się z powodu niskiej średniej (kompletna głupota) albo niepochlebnego komentarza. Radzę przemyśleć to.
- kilmindaro
- Cactuar
Nie jestem dzieckiem emo ani zbuntowaną nastolatką
A na fotka.pl mam jakoś konto
Bo mi się podoba... Nie dla tych wszystkich głupich gwiazd, ale dlatego, że mogę poznać tam ludzi z Katowic np. których wcześniej nie znałam... Średnią też się nie załamuję
Mam 300 ileś głosów i średnią 9.83, ale mnie to j***e kto jak uważa : P Zdarzają się chamskie komentarze to je usuwam, ale z niektórych prywatnych wiadomości mam niezłą polewkę : P Bo jak gościu 40-letni chyba pisze mi Księżniczko i zaczyna się podlizywać to można się pośmiać ^^ Ostatnio tak miałam... A co do tych zdjęć obrazków i dzieł to można je dać... Jeśli jesteś gwiazdą w opisie ^^ A tak poza tym to wiecie ile jest fotek łamiących regulamin?? A jakoś nie wszystkie usuwają... Noo... To by było tyle ode mnie na temat fotki, którą mam od tamtego roku i jakoś nie uważam, że jest taka bardzo zła i demoralizująca... Hmmm nie zamyka mnie też w żadnym internetowym świecie... Dzięki fotce poznałam bardzo dużo osób... Niektóre nawet w realu poznałam, więc... No i mniejsze ryzyko kłamstwa, bo widać osobę od razu...

Mi kiedyś na siłę próbowali założyć, ale się nie dałem.Eiko pisze:Nie jestem dzieckiem emo ani zbuntowaną nastolatkąA na fotka.pl mam jakoś konto
Bo mi się podoba...
To mnie jeszcze bardziej uświadcza w przekonaniu, że na fotce grasują pedofile i inne tego typu emo. (Nie mówie tu o wszystkich uzytkownikach, ale tak jakos ciężko nie napisać o ogóle.)Eiko pisze: Zdarzają się chamskie komentarze to je usuwam, ale z niektórych prywatnych wiadomości mam niezłą polewkę : P Bo jak gościu 40-letni chyba pisze mi Księżniczko i zaczyna się podlizywać to można się pośmiać ^^ Ostatnio tak miałam...
Patrz zdanie wyżejEiko pisze:To by było tyle ode mnie na temat fotki, którą mam od tamtego roku i jakoś nie uważam, że jest taka bardzo zła i demoralizująca...

[quote="Eiko]
Dzięki fotce poznałam bardzo dużo osób... Niektóre nawet w realu poznałam, więc... No i mniejsze ryzyko kłamstwa, bo widać osobę od razu...[/quote]
Zdjęcai mogą być kogoś innego lub być udawane...
Da się łatwo kapnąć kiedy są zdjęcia tej samej osoby ciągle, a kiedy nie... Tym bardziej jak osoba ma wiele fotek i zmienia je często... Hmm, a poza tym kto powiedział, że na spotkania z takimi osobami trzeba iść samemu?? Nikt
A pedofile są wszędzie... I nie tylko na fotce.pl
Ale też na innych portalach tego typu, więc... marny argument do nielubienia
Hmmm, a jak ktoś jest mądry to nie wydaje kasy na te pierdoły typu gwiazda... Sama ją miałam przez tydzień, ale była za darmochę
Może i fajne, ale tracićź kasę za takie gówno?? Nie dziękuję

Czy ta fotka to coś jak epuls? U nas w Gdańsku jakaś mania wybuchła na punkcie tego shitu. Doszło do tego, że w gimnazjum 80% ludzi miało tam konto. W sumie ja też, tyle że krzak, do nabijania się z frajerów. 

Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany