FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Kyho
Kupo!
Kupo!

Post autor: Kyho »

Siemka to znowu ja . Jestem w deling city serwer . Pokonałem Iguony lecz teraz Quistis zelle'm i seplhie niemoge przejść tych kanałów deling city . Pomocy !!!!!!!!!
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=19 + http://www.k-ff.com/Final8/Grafika/deling%20city.jpg

Pozato - kombinuj.... I tylko nie pisz "buuu nie moge! narysujcie mi to bo za trudne :( :( :( :( " - wiecej samodzielności i samozaparcia...
Awatar użytkownika
Winko
Kupo!
Kupo!

Post autor: Winko »

mam problem w opisie napisane :
Wewnątrz bazy po uzyskaniu dostępu idź jedyną możliwą drogą, aż dojdziesz do pomieszczenia z Save Pointem i wartownikami.
nie wiem o co chodzi jestem w pomieszczeniu z save pointem a wartowników nie ma :/ nie wiem czy trzeba zrobic cos jeszcze aby sie pojawili?
piterjedi

Post autor: piterjedi »

takie male pytanko: po przeczytaniu artykulu "finalne bronie na cd 1 " chcialem sie zapytac czy tylko na 1 cd mozna zrobic lionhearta czy na innych cd tez?I czy jest to trudne i czasochlonne?U mnie Squall ma 40 lvl i jestem przed koncowym bossem cd1 ( po gadaninie z generalem )I brothersi nawet mnie nie drasneli :D polozylem ich 4 uderzeniami GFow
Awatar użytkownika
kilmindaro
Cactuar
Cactuar

Post autor: kilmindaro »

piterjedi pisze:chcialem sie zapytac czy tylko na 1 cd mozna zrobic lionhearta czy na innych cd tez?
Właśnie to na innych cd jest o wiele łatwiej zdobyć lionhearta. Zdobywanie go na 1 cd to wyzwanie dla hardkorowców. Więc nie martw się, czasu na zdobywanie finalnych broni (w tym lionhearta) masz jeszcze baaardzo dużo ;)
To samo tyczy się limitów.

[ Dodano: Czw 19 Lip, 2007 16:19 ]
piterjedi pisze:I czy jest to trudne i czasochlonne?
Czasochłonne - zbieranie składników trochę trwa
Trudne - z 40lv jaki masz teraz można sobie poradzić
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

mam problem w opisie napisane :
Cytat:
Wewnątrz bazy po uzyskaniu dostępu idź jedyną możliwą drogą, aż dojdziesz do pomieszczenia z Save Pointem i wartownikami.
nie wiem o co chodzi jestem w pomieszczeniu z save pointem a wartowników nie ma :/ nie wiem czy trzeba zrobic cos jeszcze aby sie pojawili
I z tego opisu >>na pewno<< wiadomo, w którym momencie gry się zaciąłeś... :roll: - tak wszelki ywpadek powiem, że to jest ironia O.o

Zacznij zadawać pytania konkretnie, bo w ogóle sie nie doczekasz odpowiedzi.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Winko
Kupo!
Kupo!

jestem dokladnie po ucieczce z Desert Prison, gdy wjezdzam do Bazy rakietowej ekipa wychodzi z auta i jestem na takim parkingu, w opisie pisze ze mam isc jedyna mozliwa draga ktora jest nieduzy budynek w ktorym znajduje sie save point i wartownicy i wlasnie w tym problem ze wartownikow tam nie ma :/
CePeN

Post autor: CePeN »

Nikt nie stoi przy schodach i przy wejściu do pomieszczenia gdzie są składowane rakiety?
Inaczej, jak uzyskałeś dostęp 9otworzyłeś drzwi za pomocą karty), minąłeś żołnierza i on powinien cię zatrzymać i w zależności jaki sposób chodzenia wybrałeś on ci da reprymendę albo pochwali, potem idziesz dalej (pojawia się lokacja z save pointem) i to o tym pomieszczeniu mowa), poza tym strażnicy na razie wcale nie śa tacy ważni, idź do pomieszczenia pod schodami i dalej powinieneś sobie poradzić.
Dodam że opis na stronie krypty Sephiria jest przejrzyście opisany i nie powinieneś mieć problemu z interpretacją dalszej części opisu.
Awatar użytkownika
Winko
Kupo!
Kupo!

nie ma wogole zadnych strazników :/ moze jakis blad :(
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Winko pisze:ze mam isc jedyna mozliwa draga ktora jest nieduzy budynek w ktorym znajduje sie save point i wartownicy i wlasnie w tym problem ze wartownikow tam nie ma :/
Opis pisze:Wewnątrz bazy po uzyskaniu dostępu idź jedyną możliwą drogą, aż dojdziesz do pomieszczenia z Save Pointem i wartownikami.
Widzisz różnice?? Miejsce, o którym mowa w opisie jest DALEJ niż ty jesteś - otwórz najpierw w tym budynku, o którym mówisz "że nic nie ma" drzwi - i dopiero penetruj bazę... Miejsce z SP i wartownikami będzie dalej...

Tu masz co nalezy zrobić: http://pl.youtube.com/watch?v=daEB68N23z8
Awatar użytkownika
Winko
Kupo!
Kupo!

otworzylem juz dawno te drzwi!! chodze sobie po calej bazie i ani jednego wartownika :/
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

O___o' hpsz.... jaki bug... proponuje poprosić kogoś, aby przelazł Ci ten fragment bo sam nie znam możliwości naprawienia tego (w ogóle - pierwszy raz zetknąłem się z czymś takim... ).

Najlepiej ogłoś się tutaj.
Awatar użytkownika
filip2671
Kupo!
Kupo!

Post autor: filip2671 »

CZemu jak w ostatnim cd w ostatniej walce,jak pisze And to wale ,wale,wale,wszystkim najpierw limitami tysiac,pozniej gf,ataki,a wszystkop jej 0 zabiera :(
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Bo to skrypt jest. Po otrzymaniu odpowiednich obrażeń wypowiada swoją kwestię, a że wtedy atak może być w toku, to ma chwilową nieśmiertelność, żeby walka nie skończyła się, zanim nie skończy się scenariusz. Ew. nie ma już HP, tylko po jej słowach są dodane. Z resztą nieważne jaka sztuczka i metoda programowania skryptu jest użyta - efekt jest właściwy. Po prostu poczekaj aż rzuci kwestię i wtedy atakuj, a nie wal na ślepo marnując czas, własną energię i nerwy _^_
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Winko
Kupo!
Kupo!

chlopaki mam problem :P wlasnie zabieram sie za karciane questy i zaczynam od grupy cc pierwsza gre mam stoczyc z jack'iem na k-ff.com pisze ze jest w lobby i chyba wyjde na glupka ale nie wiem gdzie to lobby jest :/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”