FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
Podpakuj główny team do ok 65 lv a nei powinno być problemów. Naucz się też wszystich dostępnych dla ciebie umiejętności + nie tylko kup, ale i stwórz w Synthesis Shop To, co najlepsze ci się uda, podszkol Frog Drop i Dragon Crest tak aby zadawały 9999, naucz Quine Auto-Life, Big Guard i wspomnianego już Frog Drop, Thivery Zidean'a też możesz podszkolić do 9999 (jak ci się chce). Powinieneś bez problemu skończyć...
1/2 speed'u postaci * liczba kradzieży = obrażenia. Czyli musisz ukraść między 667 a 714 przedmiotów od przeciwników (ze względu na zmienną wartość Speed). Innymi słowy - po kazdej udanej kradzieży Thievery zadaje o 14 do 16 obrażeń więcej.Eiko pisze:Od ilości rzeczy, które Zidane ukradł o ile się nie mylę (w każdym razie chodzi o kradzież)
Liczba zabitych smoków od kwadratu = obrażenia. Czyli jak zabijesz 100 smoków atak zawsze zabierze 9999Eiko pisze:Ilość zabitych smoków
Pokonałem go i chciałem sobie w tego Black Jack'a pograć, ale za żadne skarby nie mogłem tego wklepać chociaż wklepywałem dobrze..chyba :D nie mam zabardzo czasu tego dogłębnie analizować więc jak zachce mi się grać to rozwale go jeszcze raz ^^
A tak na marginesie to miałem Hammer, i Save the Queen ale jakoś nie zwróciłem uwagi które to były te dodatkowe sceny... może mnie ktoś oświecić
A tak na marginesie to miałem Hammer, i Save the Queen ale jakoś nie zwróciłem uwagi które to były te dodatkowe sceny... może mnie ktoś oświecić

Witam! Mam problem z Chocographem. Otóż odnalazłem właśnie ten chocograph w pierwszym lesie "Chocobo Forest", no i odnalazłem pierwszy skarb na plaży, ale gdy chcę szukać następnych, wciskam kwadrat i pokazuje mi się komunikat "Looks to the next treasure" czy cuś w tym stylu. Więc co mam z tym zrobić? Aha, i jaka broń posiada zdolność Thievery dla Zidane?
Angel BlessAlan.MacDenz pisze:Aha, i jaka broń posiada zdolność Thievery dla Zidane?
http://www.k-ff.com/Final9/Ekwipunek/index.php?n=3 - ale to jest na stronie Krypty
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
@Eiko - The Tower też ma zaklętą umiejętność Thievery - później sprawdziłem. No i zaliczyłem Chocograph. Tzn. jeszcze nie wszystkie bulgoczące wody, szczeliny skalne i Air Garden, ale dzisiaj wszystko pozaliczam i mogę puścić się do walki z Necronem. Pozdrawiam.
P.S Kurde, nie mogę znaleźć tej szczeliny w pobliżu Oeilvert (szukałem zgodnie z wskazówkami). Nakierujecie mnie? Aha i czy jest jakaś zasada na szukanie bulgoczących wód? Bo na razie znalazłem tylko przedmioty z miejsca po zatopionej wyspy Shimmering Island. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
P.S Kurde, nie mogę znaleźć tej szczeliny w pobliżu Oeilvert (szukałem zgodnie z wskazówkami). Nakierujecie mnie? Aha i czy jest jakaś zasada na szukanie bulgoczących wód? Bo na razie znalazłem tylko przedmioty z miejsca po zatopionej wyspy Shimmering Island. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
Sprawdź lokacje sobie na mapieAlan.MacDenz pisze: P.S Kurde, nie mogę znaleźć tej szczeliny w pobliżu Oeilvert (szukałem zgodnie z wskazówkami). Nakierujecie mnie? Aha i czy jest jakaś zasada na szukanie bulgoczących wód? Bo na razie znalazłem tylko przedmioty z miejsca po zatopionej wyspy Shimmering Island. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
MAPA
Witam,
mam następujący problem: jestem na początku drugiej płyty i co jakiś czas akcja przenosi się z drużyny Garnet na drużynę Zidane'a. A co się wówczas dzieje z posiadanym przeze mnie ekwipunkiem (zbroje, akcesoria etc.)? Czy muszę go zdjąć z postaci w jednej drużynie, aby był on dostępny dla postaci w drugiej drużynie po przeniesieniu akcji? I jeszcze jedno: w tej chwili mam w drużynie Marcusa, ale domyślam się, że z czasem się go "pozbędę" (starałam się nie wybiegać za daleko w czytaniu poradnika) i tu pytanie - czy odzyskam ekwipunek, który na niego założyłam?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
mam następujący problem: jestem na początku drugiej płyty i co jakiś czas akcja przenosi się z drużyny Garnet na drużynę Zidane'a. A co się wówczas dzieje z posiadanym przeze mnie ekwipunkiem (zbroje, akcesoria etc.)? Czy muszę go zdjąć z postaci w jednej drużynie, aby był on dostępny dla postaci w drugiej drużynie po przeniesieniu akcji? I jeszcze jedno: w tej chwili mam w drużynie Marcusa, ale domyślam się, że z czasem się go "pozbędę" (starałam się nie wybiegać za daleko w czytaniu poradnika) i tu pytanie - czy odzyskam ekwipunek, który na niego założyłam?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Tak,gabisssko pisze:co się wówczas dzieje z posiadanym przeze mnie ekwipunkiem (zbroje, akcesoria etc.)? Czy muszę go zdjąć z postaci w jednej drużynie, aby był on dostępny dla postaci w drugiej drużynie po przeniesieniu akcji?
przedmioty i uzbrojenie jest wspólne dla drużyn ale jak postać z innej drużyny jest w coś wyposażona to o ile dobrze pamiętam postacie drugiej drużyny nie miały do tego dostępu
pamiętam że jeśli opcjonalna postać miała się odłączyć to w wielu poradnikach pisali żeby przed tym ściągnąć jej ekwipunek, więc podejżewam że jak przegabisz moment przed chwilą odłączenia postaci na zdjęcie uzbrojenia to możesz ten ekwipunek stracićgabisssko pisze:w tej chwili mam w drużynie Marcusa, ale domyślam się, że z czasem się go "pozbędę" (starałam się nie wybiegać za daleko w czytaniu poradnika) i tu pytanie - czy odzyskam ekwipunek, który na niego założyłam?
Mam problemik... otóż jestem na 4 plycie i kompletuję Blue Magic Quiny, niestety żadna z lokacji potworów dających Roulette nie jest już dostępna (lokacje z Krypty oc
). Na gamefaqs zauważyłem, że Ghost można spotkać w okolicach Treno, lecz po wilu bezskutecznych próbach odnalezienia go zniechęciłem się ... może ktoś podać miejsce, w którym znajdę stwora z Roulette ?? 
EDIT: problem rozwiązany, znalazłem Hectoeye na Forgotten Continent

EDIT: problem rozwiązany, znalazłem Hectoeye na Forgotten Continent

Ostatnio zmieniony czw 12 lip, 2007 15:10 przez GebaJr, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam ponownie,
tym razem mam problem z aukcjami w Treno. Grając na drugiej płycie kupiłam: Doga’s Artifact, Griffin’s Heart, Une’s Mirror, Magician Robe, Madain’s Ring, Fairy Earrings, Pearl Rouge, Reflect Ring. Grając na trzeciej płycie udało mi się kupić Rat Tail i Dark Matter. W tej chwili za każdym razem na aukcji pojawiają się Magician Robe, Madain’s Ring, Fairy Earrings i Pearl Rouge i nie wiem co zrobić, żeby trafić na Thief Gloves, Anklet, Feather Boots i Promist Ring, które powinny być od trzeciej płyty dostępne... Wchodzę w kółko i wychodzę z aukcji, ale nie pomaga
Znalazłam w necie odpowiedź na moje pytanie i piszę tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś jeszcze miał z tym problem: Thief Gloves i Promist Ring dostępne są na aukcji dopiero po zdobyciu Blue Narciss'a.
tym razem mam problem z aukcjami w Treno. Grając na drugiej płycie kupiłam: Doga’s Artifact, Griffin’s Heart, Une’s Mirror, Magician Robe, Madain’s Ring, Fairy Earrings, Pearl Rouge, Reflect Ring. Grając na trzeciej płycie udało mi się kupić Rat Tail i Dark Matter. W tej chwili za każdym razem na aukcji pojawiają się Magician Robe, Madain’s Ring, Fairy Earrings i Pearl Rouge i nie wiem co zrobić, żeby trafić na Thief Gloves, Anklet, Feather Boots i Promist Ring, które powinny być od trzeciej płyty dostępne... Wchodzę w kółko i wychodzę z aukcji, ale nie pomaga

Znalazłam w necie odpowiedź na moje pytanie i piszę tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś jeszcze miał z tym problem: Thief Gloves i Promist Ring dostępne są na aukcji dopiero po zdobyciu Blue Narciss'a.