FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
-
Tapczan
-
CePeN
Oj to nie tylko zależy od walk i testu SeeD, ale też od jakie dajesz odpowiedzi w grze i jak się zachowujesz np. czy podasz dobre hasło kontaktowi z Timber (na początku gry), czy też od razu uda ci się misja z wagonami. Takich sytuacji jest wiele w grze.Tapczan pisze:Od początku gry nie podniosła mi sie ranga seed za walki (jeszcze ani razu nie uciekłem) a jestem na końcu drugiej płyty w balamb
-
Tapczan
Tak, za jedno i za drugie. Jak będzie się uciekać, to spadnie - co wiele razy sprawdziłem. Za wygrywanie też się, podnosi - ale nie jest to często. Trzeba dużo walczyć i najlepiej z mocnymi wrogami. I oczywiście nie można mieć wyższego poziomu Seed niż własny poziom doświadczenia. A najlepiej szybko rozwiązywać testy, żeby go podnosić bez problemu.Kimahri pisze:Czy przypadkiem ranga seed nie podnosi się tylko za walki i rozwiązywanie testów?
filip - Bahamut to smok spotkany w Deep Sea Research Center, po walkach z kilkoma Ruby Dragon. Ciemno niebieski i nieco fioletowy, jak pokonasz, to dostaniesz go jako GF. I na miłość boską - wejdź na Kryptę i przejrzyj chociaż pobieżnie opis przejścia, potworów i GF'ów. Naprawdę pomoże -_-"
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
That seize and hold the wind...
-
Alice
Każda ranga Seed to 100 punktów, a więc konsekwentnie 1lvl - 100, 2lvl 101 - 200 itd. Wypłata zmniejsza wskaźnik o 10, jedna walka zwiększa wskaźnik o 1. Jak sie za długo kręcicie, to w ciągu 10 minut potrafi polecieć 5 wypłat, czyli 50 punktów, a to już połowa przedziału Rangi Seed. Wystarczy, że przekroczysz limit choćby o 1 punkt, np. miałeś 209 punktów, poszła wypłata (-10) i stan konta to 199, czyli ranga spada z 3 na 2.
If you want the world
Use your mind, take control
Feel the strength - rise from within
If you really want it, the world is yours
Use your mind, take control
Feel the strength - rise from within
If you really want it, the world is yours
Tego no,Snow Lion to znajduje sie kolo trabi??a jak on wyglada, jeszcze na niego nie trafilem
,nigdy mi sie nie trafia.
A I JESZCZE COS TYLKO SIE NIE SMIEJCE JAK WLACZA SIE ABSORPCJE LODU 
Pokonalem Adel!1z poziomami:Rinoa 21,Squall 51,Zell 53.
Kto by powiedzial Zell przeskoczyl Squalla
Pokonalem Adel!1z poziomami:Rinoa 21,Squall 51,Zell 53.
Kto by powiedzial Zell przeskoczyl Squalla
Ostatnio zmieniony ndz 24 cze, 2007 14:17 przez filip2671, łącznie zmieniany 1 raz.