FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Peter32 pisze:Oki, dzieki za pomoc :) Z tego co rozumiem teraz pozostalo mi cofniecie sie na statek i latanie po swiecie? :P A moze ktos wie jak to jest z tymi aureolkami ktore mialo sie w ostatniej walce?
Pojawia sie pozniej?
Te aureolki to nic innego jak czar Auto-Life :P
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:54 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Nie ma za co :) O tak, teraz zostało Ci tylko latanie i wykonywanie ostatnich questów nieobowiązkowych (Monster Arena, Dark Aeon's itp.), pakowanie postaci według uznania i zdobywanie ostatecznych broni. A aureolki to efekt działania czaru Auto-Life, postać na którą jest rzucony natychmiast po śmierci zostaje wskrzeszona. Żeby znowu wstała przy następnej śmierci, trzeba rzucić znowu. To czar White Magic, najbliżej do niego ma więc Yuna na swojej 'ścieżce' na Sphere Board. A w ostatniej walce masz go na stałe, to taki efekt ułatwiający i tak już bardzo prostą grę... _^_
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Peter32

Post autor: Peter32 »

Teraz takie pytanie zwiazane z Monster Arena. O co dokladnie w tym chodzi :P? Wiem, ze lapie sie potwory bronmi, ktore mozna kupic od tego dziadka, ale za cholere nie moge z nimi walczyc. Mam do wyboru tylko 4 opcje podczas rozmowy z nim. Sprawdz bron, sprawdz itemy, zobacz co zlapales i koniec rozmowy. A gdzie opcja Fight?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Wejdź i zobacz "co złapałeś" -> tam wybierz potworka i z nim walcz ;) Z początku będą to zwykłe stwory, które złapałeś. Potem pojawią sie dodatkowe w miarę postępów w łapaniu.

http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=29
Peter32

Post autor: Peter32 »

Ok, juz wiem, wystarczylo zlapac wszystkie potworki z Calm Lands po 10 sztuk kazdego :) A te ptaszysko to latwe jest :>
natka

Post autor: natka »

Mam takie pytanie,chce pokonać Dark Valefor'a,ale radzicie by użyć overdriva wakki.I tu jest problem bo kompletnie nie umiem grać w blitzball'a,napisaliście też by drużyna miala duże def i acc.I tu włąśnie moje pytanie ile to jest to duże,tak około.Chce to wkońcu pokonać,męcze się z tym nie wiadomo ile.
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Cóż, duże, czyli prawdopodobnie powyżej 200. Szczególnie trzeba pakować w accuracy, żeby w ogóle go trafić.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:54 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
natka

narazie mam taktyke rozwalania go Aeonami ale gorzej jak wszystkie mi się kończą(mam wszystkie) i potem on daje overdriav'a i już po mnieT.T
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Valefor jest banalnie prosty. Nie wymaga żadnej strategii. Wystarczy mieć podpakowane postacie.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
natka

same ,,pakowanie'' postaci zajmie mi wieki :(
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Niestety - tak już jest w FFX. Żeby pokonać najpotężniejszych trzeba pakować i to mocno, a że to zajmuje dużo czasu - taki był zamiar twórców i właściwie było to wymagane do zbalansowania poziomu trudności gry (pomijając to, że walki głównego wątku fabularnego są żałośnie proste... ).

Z resztą - pokonanie Dark Valefor'a, Ifrit'a, Shivy i Ixion'a nie wymaga żadnej strategii, tylko mocnych postaci. Za to Anima, Bahamut, Yojimbo i Penance - tu potrzeba napakowanych postaci (już naprawdę mocno) i strategii.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

same ,,pakowanie'' postaci zajmie mi wieki
Gdzie tam, idź na Monster Arenę, i pakuj tak jak to jest opisane na Krypcie. Góra parenaście godzin :lol:
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Nie można również zapomnieć o dobrym ekwipunku.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:55 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
naza18

Post autor: naza18 »

Cześć jestem nowy i chciałbym was prosic o pomoc :) mogli byściem i napisać które potwory są z grupy beast i mol
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Beast - te duże czworonożne stwory z dwoma lub czterema wielkimi rogami z przodu. Jeden jest na Mi'ihen Highroad, drugi w Cavern of The Stolen Fayth, trzeci w Gagazet/Zanarkand
Mole - to te małe, opancerzone, z wysoką obroną. Trochę ich jest, wszystkich Ci nie wymienię.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”