FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

sta666

Post autor: sta666 »

Mam pytanko co do umiejętności pasywnych. Jeżeli nauczę się już jakiejś umiejętności, na maxa to nie muszę mieć ekwipunku ani przedmiotu itp. który dawał tą umiejętność. Czy jeżeli chce aby ta umiejętność była aktywna to muszę mieć włożony kamień, czy wystarczy że ona jest już na maxa?
sta666

Gizamaluke's Grotto

1.Jaki trzeba mieć level(mniej więcej) w Gizamaluke's Grotto jak sie wejdzie po tych pnączach, bo jakoś tam nie mogę pokonać nikogo.
2. Jak w tej jaskini pokona sie bosa to można potem walczyć tam na górze(pnącza), czy już tam nie można sie dostać??
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

1.Jaki trzeba mieć level(mniej więcej) w Gizamaluke's Grotto jak sie wejdzie po tych pnączach, bo jakoś tam nie mogę pokonać nikogo.
Hmmm tamtędy to się dopiero bezpiecznie jest poruszać na 3 cd :P
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
sta666

Lvl

Ok. Dzięki
To powiedzcie mi jeszcze, w faqu jest napisane że najlepsze miejsce do zdobywania lvl. na 1 cd to Popos Heights. Czy czasem nie jest właśnie to miejsce (po pnączach), a jeśli tak to dziwne skoro trzeba mieć 40-50 żeby sobie poradzić. Chyba, że to nie jest to:)

[ Dodano: Wto 12 Cze, 2007 14:54 ]
Powiedzcie mi bo nigdzie nie mogę znaleźć gdzie zdobyć poszczególne kamienie do Eidonów??
Mam tylko ramuha a nie wiem gdzie znaleźć pozostałe
Tapczan

Post autor: Tapczan »

sta666 pisze:Jak w tej jaskini pokona sie bosa to można potem walczyć tam na górze(pnącza), czy już tam nie można sie dostać??
Możesz potem tam spokojnie wejść
sta666 pisze:Powiedzcie mi bo nigdzie nie mogę znaleźć gdzie zdobyć poszczególne kamienie do Eidonów??
Mam tylko ramuha a nie wiem gdzie znaleźć pozostałe
Kolejne kamienie znajdziesz w pużniejszych etapach gry
Awatar użytkownika
Seifer
Kupo!
Kupo!

Post autor: Seifer »

Heh mam nietypowe pytanie odnośnie ff9 mianowicie... Jakie miejsce zamieszkuje Quine i z kim tam mieszka? wrzuciłem to tutaj bo nawiazuje do gry i mam mały problem z dotarciem tam :oops:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

http://www.k-ff.com/Final9/Grafika/mapamist.jpg -> Qu's Marsh, na północ od Lindblum.
Awatar użytkownika
Seifer
Kupo!
Kupo!

Post autor: Seifer »

a z kim tam mieszka ??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

idz i się dowiedz :roll:
Awatar użytkownika
Majin _uQuad
Kupo!
Kupo!

Post autor: Majin _uQuad »

sta666 pisze:Mam pytanko co do umiejętności pasywnych. Jeżeli nauczę się już jakiejś umiejętności, na maxa to nie muszę mieć ekwipunku ani przedmiotu itp. który dawał tą umiejętność. Czy jeżeli chce aby ta umiejętność była aktywna to muszę mieć włożony kamień, czy wystarczy że ona jest już na maxa?
Oczywiscie ze kamien trza.
Awatar użytkownika
Darth
Kupo!
Kupo!

Post autor: Darth »

Ja w FF9 jestem przed ostatnim bossem, z którym walczyć próbowałem raz i zostałem pokonany, nie chodzi mi tutaj o Kuje tylko o tego drugiego, nie pamiętam jak mu tam :? Z którym lvl'em, mogę do niego przystąpić? Z jaką ilością HP itp.? Trochę jestem zły sam na siebie bo nie robiłem Chocograph, a teraz jest na to zapóźno, więc nie mam tych "super" rzeczy
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Darth pisze:Trochę jestem zły sam na siebie bo nie robiłem Chocograph, a teraz jest na to zapóźno, więc nie mam tych "super" rzeczy
A co za problem się wrócić i wykonać to wszystko? Przecież w kazdej chwili można wyjść na zewnątrz...

Co do levelu - Necrona da się pokonać nawet na 1 ;)
Awatar użytkownika
Darth
Kupo!
Kupo!

kwazi pisze: A co za problem się wrócić i wykonać to wszystko? Przecież w kazdej chwili można wyjść na zewnątrz...
Jeśli dobrze zrozumiałem to gdzieś w opisie jest napisane, że Chocograph'ów nie będzie można wykonać po tym jak Myst powróci...nie wiem może poprostu się pomyliłem :roll:
kwazi pisze:Co do levelu - Necrona da się pokonać nawet na 1 ;)
Co przez to mam rozumieć? :P

Edit: lol, ja nawet zabardzo nie łapie o co chodzi w tym Chocograph, już nie pamiętam czy byłem w tym lesie koło Lindblum (raczej byłem), gadam z Mooglem, który mi nic ciekawego nie mówi. Mógłby mi ktoś udzielić lekcji jak się szuka tych skarbów itp.? :D
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Darth pisze: Jeśli dobrze zrozumiałem to gdzieś w opisie jest napisane, że Chocograph'ów nie będzie można wykonać po tym jak Myst powróci...nie wiem może poprostu się pomyliłem :roll:
Nie wiem tego - cofnij się i zobacz :P Użyłem skrótu myślowego - chodziło mi po prostu o połażenie po świecie, podpakowanie postaci i zakup najlepszego możliwego equip, do jakiego masz dostęp ;)
Darth pisze: Co przez to mam rozumieć? :P
http://www.youtube.com/watch?v=AAQ62Eihyd0
Darth pisze: Edit: lol, ja nawet zabardzo nie łapie o co chodzi w tym Chocograph, już nie pamiętam czy byłem w tym lesie koło Lindblum (raczej byłem), gadam z Mooglem, który mi nic ciekawego nie mówi. Mógłby mi ktoś udzielić lekcji jak się szuka tych skarbów itp.? :D
http://www.k-ff.com/Final9/index.php?n=11 + http://www.k-ff.com/Final9/Grafika/mapachoco.jpg = wszystko co musisz wiedzieć :]
Awatar użytkownika
Darth
Kupo!
Kupo!

kwazi pisze:Nie wiem tego - cofnij się i zobacz :P Użyłem skrótu myślowego - chodziło mi po prostu o połażenie po świecie, podpakowanie postaci i zakup najlepszego możliwego equip, do jakiego masz dostęp ;)
Tak też zrobiłem, już chyba wcześniej

:shock: :shock: :shock: Ostro :twisted:
Z tego właśnie wywnioskowałem, że na Chocograph jest już za późno

PS: Zawsze mogę odnowa zacząć... Jeśli gdzieś daleko zaszedłem, lub nawet przeszedłem to największa przyjemność jest zacząć odnowa, z FFX teraz tak mam przeszedłem już, prawie w 100% i odnowa gram :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”