Offtopiczalnia część 2

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Problemik z Tlenem zgłaszam, choć pewnie wiedząc, że mało kto używa tu tego komunikatora, nie będzie tłumów. :P Problem polega na tym, że dawniej gdy ktoś zaczynał rozmowę to wyskakiwało okienko z tekstem. Od dłuższego czasu okienko pozostaje w tle, za Firefoxem, tak, że nie wiadomo, czy ktoś pisze czy nie i orientuję się dopiero po czasie.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

<niestety Abe, to nie bedzie odp. na Twój post^^>

http://www.alllooksame.com
stronka, gdzie możemy sprawdzić, jak bardzo umiemy rozróżnić od siebie Japonię/Chiny/Koree

najlepszy imho jest pierwszy test, gdzie rozróżniamy Japończyków, Chińczyków i Koreańczyków xD

<potrzebna -szybka- rejestracja;)>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

A nie masz ustawionego Firefox'a na 'zawsze na wierzchu'? Czyli focus jest zawsze na nim? Poszukaj podobnych opcji w Tlenie, może tam coś się przestawiło, dokładnie nie powiem, bo nie używam, ale wygląda właśnie na to.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

niezłe!

twarze - 5/18 Hopeless - Might as well toss the coin. :P

resztę zrobię innym razem

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2007 23:28 ]
jeszcze tylko szczegóły architektury - 8/18 - Bad - Needs a lot more work. nie znam się :P
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Gveir pisze:A nie masz ustawionego Firefox'a na 'zawsze na wierzchu'? Czyli focus jest zawsze na nim?
Gdzie to się wyłącza? :P
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Ababeb pisze:Gdzie to się wyłącza? :P
To znaczy że nie masz :P Poszukaj w Tlenie tej samej opcji ;] Jak to nie to - to nie wiem już co. Może odinstalowanie i zainstalowanie ponownie pomoże, a może nie. Najwyżej reinstalka :P
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Awatar użytkownika
Cthulhu
Kupo!
Kupo!

Post autor: Cthulhu »

Starcraft II

Oficjalna strona blizzarda ;] yuppi!
Nie jest umarłym ten, który może spoczywać wiekami
Nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami.
[center]H. P. Lovecraft[/center]
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Oooo taaaak... Dzisiaj oficjalnie ogłoszono Starcrafta 2. Na tej stronie można obejrzeć filmiki z gameplayu. Zapowiada się pysznie.
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Diann
Kupo!
Kupo!

Post autor: Diann »

FALLOUT 3 by Bethesda

Jeszcze piętnascie dni i wreszczie rosyjskcy bracia wypuszczą pierwszy oficjalny trailer z gry :]
Ja już się boję, że jak go zobaczę, to wpadnę w orgazm.....
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Kocham żalić się w tym temacie i patrzeć z reguły jedynie na odpowiedzi Gveira. ;p Problemik techniczny, mianowicie dźwięk. Niektóre odgłosy z jakiegoś powodu zaczęły się odtwarzać z takim oto echem, tu słychać zwykłe kliknięcie. Nie pytałbym o pomoc, ale teraz mnie to naprawdę irytuje... Dodam, że niewiele wcześniej ponownie zainstalowałem "Knights of the Old Republic", może to mieć z tym coś wspólnego.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

A przypadkiem nie zainstalowałeś z KotOR jakiegoś programiku dźwiękowego? Ew. czy używasz zintegrowanej na płycie głównej karty dźwiękowej, czy innej? Czasem się zdarza, że sobie przestawisz w programie kontrolnym karty equalizer czy inne efekty na echo. Jak nie to jest rozwiązaniem, to nie wiem. A wszystkie dźwięki masz takie czy tylko w KotOR? I tak, to znowu ja - Le Clerc XD
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Gveir pisze:A przypadkiem nie zainstalowałeś z KotOR jakiegoś programiku dźwiękowego?
Nie.
Gveir pisze:Ew. czy używasz zintegrowanej na płycie głównej karty dźwiękowej, czy innej?
SoundBlaster LIVE, osobno.
Gveir pisze:Czasem się zdarza, że sobie przestawisz w programie kontrolnym karty equalizer czy inne efekty na echo.
...jak to przestawić? :P
Gveir pisze:A wszystkie dźwięki masz takie czy tylko w KotOR?
Żeby było ciekawiej - w KotORze mi normalnie odtwarza dźwięki, w Winampie też. Za to kiedy ktoś z kontaktów w Tlenie staje się dostępny, mam wrażenie, że siedzę w Himalajach.
Gveir pisze:I tak, to znowu ja - Le Clerc XD
fgsfgdsgfd
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Ababeb pisze:Nie.
Czyli to najpewniej nie KotOR. A to się zaczęło od razu jak zainstalowałeś czy później?
Ababeb pisze:SoundBlaster LIVE, osobno.
Aha.
Ababeb pisze:..jak to przestawić? :P
Wchodzisz w programik kontrolny SB Live! (nie ma vacka, musisz mieć taki :P ) i szukasz zakładki efektów dźwiękowych. Jak znajdziesz jakiś z echem, to na normalny przestaw.
Ababeb pisze:Żeby było ciekawiej - w KotORze mi normalnie odtwarza dźwięki, w Winampie też. Za to kiedy ktoś z kontaktów w Tlenie staje się dostępny, mam wrażenie, że siedzę w Himalajach.
O_o Eee... tak po prawdzie to ani Tlenu ani SB Live! nie używam, więc jak coś się spindoliło bardziej zaawansowanie, to mogę nie wiedzieć...
Ababeb pisze:fgsfgdsgfd
Sage.
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

To ja z innej beczki, bo też mam problem: co robicie, kiedy Imageshack przestaje Wam działać? T__T Podejrzewam, że mój Firewall po prostu nagle dostał alergii na ten adres, ale pogrzebawszy chwilę w 'historii zablokowanych', dalej nie mam pojęcia, jak (i czy w ogóle) mogę sobie odblokować dostęp do tej strony. Help? T__T
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”