FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

kubam

Post autor: kubam »

Witam,
Czy da sie zmanipulowac blue dragona w great glacier tak abym mogl rzucic na siebie dragon force'a? Zalozylem hypnocrowa i i tak pisze ze jest to niemozliwe. I czy poszczegolne postacie maja wieksze lub mniejsze predyspozycje do skutecznosci manipulowania czy wszystkie takie same? :D
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Jak to niemożliwe, to niemożliwe... Dopadnij najlepiej na końcu gry Dragon'a w Northern Crater, jego można manipulować bez problemu. A jak ma niemożliwe... to raczej nic nie da, ale dokładnie nie pamiętam czy da się go zmanipulować. Ale w przypadku stworków które można manipulować, szansa też nie zawsze się trafia i dlatego Hypno Crown się przydaje.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Vincent

Post autor: Vincent »

Czy mógłby ktoś wstawić na Rapidshera save ZARAZ PO scenie w Cosmo Canyon? Wywala mi do Windy na scenie jak leci gwiazda. Próbowałem wszystkiego i nie działa. Błagam, pomocy! Muszę skończyć FF VII. Nie zrobiłem tego na PSX i teraz żałuje :P. Pomocy.
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Post autor: aden »

A nie lepiej gdybyś najpierw udostępnił swój? Chyba, że wolisz skład zupełnie kogoś innego.

ps. pirat?
Marrovack

Post autor: Marrovack »

Witam

Gram sobie grzecznie od jakiegoś czasu w Fajnala na PC.
Miła, przyjemna odskocznia od brutalnych napierdzielanek.

Ale niestety nie byłbym sobą jakbym czegoś nie zmaścił.

Obecnie jestem w mieście Wutai, na pierwszym CD. Takie chińsko-buddyjskie dziwne coś.

No i pojawił się problem bo nie wiem co zrobić, nie mam gdzie się dostać i chodzę od miejsca do miejsca.
Zrozpaczony postanowiłem zajrzeć do solucji.
Zaglądam na waszą stronę i co widzę?

Nie znam w ogóle takiej koleżanki jak Yuffie. Po prostu nigdy jej nie spotkałem w grze.
Z tego co przeczytałem można ją było znaleźć w jakichś lasach parę razy ale najwyraźniej miałem pecha bo z nią nie walczyłem.
Widzę najwyraźniej ze bez Yuffie jakiekolwiek działania w tym mieście nie mają sensu, bo to ona miała 'popchnąć' tutaj fabułę do przodu.

Co mi teraz pozostaje? Granie od nowa/szukanie starych sejwów?

Czy moze da się jeszcze jakoś dołączyć Yuffie do drużyny?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Marrovack pisze:Co mi teraz pozostaje? Granie od nowa/szukanie starych sejwów?

Czy moze da się jeszcze jakoś dołączyć Yuffie do drużyny?
Yuffie można spotkać w każdym lesie w grze - powalczysz 15 min to się pojawi :) Możliwe jest to na pewno na 1 i 2 CD (co do 3. nie jestem pewien)
Marrovack pisze:No i pojawił się problem bo nie wiem co zrobić, nie mam gdzie się dostać i chodzę od miejsca do miejsca.
Jeśli jesteś w Wutai a nie masz jeszcze Yuffie to możesz tu co najwyżej porobić zakupy - nie będzie żadnej scenki, questa itd. Musisz się skupić na znalezieniu Yuffie lub posuń się w głównej fabule :)
Vincent

Post autor: Vincent »

wgrałem mojego save'a Tu Pomocy, nie mogę przejść tej sceny w Cosmo Canyon. Czy ktoś zapoda save, albo przejdzie na moim? PLS

[ Dodano: Pią 11 Maj, 2007 15:08 ]
Nikt mi już nie odpowie? to tylko 2min scenki, pójście do zapisu, zapisanie i wysłanie mi save. prosze........
Lord Gorg
Kupo!
Kupo!

Post autor: Lord Gorg »

zaraz to zrobię. Nie gwarantuję, że będzie wszystko działało.

taaak... a jakiego ty używasz emulatora? Jeśli ePSXe to wyślij cały folder memcards a jeśli jakiegoś innego, to powiedz jakiego.
"...bezpieczeństwo to złudzenie, fałszywe sanktuarium niewinnej wyobraźni."
Alan Cole "Era wilka"
illusion

Post autor: illusion »

Mój problem polega na tym że za każdym razem kiedy próbuje skrzyżować wonderful chocobo z great chocobo z rocket town to wychodzi mi żółty kurczak. :sad: Wonderful jest doprowadzony do klasy S, a great do A; daje im carob nut i nic. Ciągle żółty i żółty. co mam robić, żeby w końcu otrzymać górskiego/rzecznego chocobo? :?

Wiem, że już wcześniej ktoś zadawał takie samo pytanie, ale po przeczytaniu paru postów nie widziałam, żeby padła odpowiedź.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

illusion pisze:Wiem, że już wcześniej ktoś zadawał takie samo pytanie, ale po przeczytaniu paru postów nie widziałam, żeby padła odpowiedź.
:lol: milion razy ono padało - opcja szukaj sie kłania...

Wonderfull + great - zawsze są problemy... za 50 razem może coś ci wyjdzie :P Sposob czasochłonny - ale działa :)

Sprobuj great + good - powinno wyjść za 1. razem... :D <min. A Class oba>
illusion

Post autor: illusion »

Prędzej rzeczywiście wyszedłby mi pożądany chocobo, niżeli miałabym przekopywać 105 stron z postami... :P W każdym bądź razie dziękuję. :)
shuriken

Post autor: shuriken »

Czy po opuszczeniu great glacier jest jakaś inna możliwość zdobycia alexandra? Bo zagapiłem się i nie zdobyłem added cut i alexander materia. :sad:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Można tam wrócić i podjć materię w późniejszym terminie - jedynie Gaea's Cliff za domkiem Holzoffa staje się niedostępny.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
tomi998

Post autor: tomi998 »

Witam mam maly problem z materia Enemy skill mam save przed wizyta w gongadze i nie mam tej materi czy jest ona do zdobycia w pozniejszym czasie ??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=11#E -> przegapiłeś jak do tej pory 1. materie... 3 pozostałe jeszcze bedziesz mogł spokojnie zdobyc... W tym miejscu możesz cofnąć się statkiem z Costa del Sol do Junon i stamtąd ją wziąć <w piwnicy jednego z budynków>
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”