FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
/HerBu
Kupo!
Kupo!

Post autor: /HerBu »

Nie martw się, Ability Sphere to nie unikat, więc niczego nie przegapiłaś :) . Prawdopodobnie po prostu zużyłaś wszystkie 8) . Można je zdobyć poprzez użycie Skill > Extract Ability na jakiegokolwiek potwora, a potem go zabić. Sferę dostaniesz po walce (jeżeli Overkillowałaś potworka to dostaniesz 2x Ability Sphere :grin: ).
Aralka

Post autor: Aralka »

Oo, a wiec do tego to jest XDDD
Matko, nie wiedziałam <baka>
Olina

Post autor: Olina »

OO! Dzięki wielkie za pomoc. Nie jestem jeszcze aż tak obeznana w tym wszystkim, więc wiecie :) Jeszcze raz dzięki.
XxSephirotHxX

Post autor: XxSephirotHxX »

otoz chce zdobyc Yojombo i szukam tej jaskinii w ktorej ma byc ale nie wiem cz yto tam w calm lands jkoles zeby mnie orzepuscic chce zebym mu znalazl 9... wlasnie nie wiem czego mozze mi ktos pomoc? a i jeszcze jewdno zeby zdobyc wing to descovery ( dzieki temu latwo pokonam jechta )musze zrobic bribe "Malborkowi" ale nie wiem jak zrobic bribe i gdzie w calm lands szukac potworow-Malbork prosze rowniez o pomoc
Awatar użytkownika
/HerBu
Kupo!
Kupo!

Miejsce, o którym mówisz, to nie jaskinia Yojimbo, tylko Monster Arena. Aby zdobyć tego Aeona musisz udać się do miejsca pomiędzy Mt. Gagazet a Calm Lands, tam musisz zejść pod "most" i na następnym "ekranie" znajdziesz wejście do jaskini Yojimbo. Co do Bribe, to jest to special, którego używasz podczas walki, jak każdą inną umiejętność. A potwor o którego Ci chodzi, to zapewne Malboro, w sumie to można go spotkać wszędzie na Calm Lands.
XxSephirotHxX

Post autor: XxSephirotHxX »

/HerBu pisze:Miejsce, o którym mówisz, to nie jaskinia Yojimbo, tylko Monster Arena. Aby zdobyć tego Aeona musisz udać się do miejsca pomiędzy Mt. Gagazet a Calm Lands, tam musisz zejść pod "most" i na następnym "ekranie" znajdziesz wejście do jaskini Yojimbo. Co do Bribe, to jest to special, którego używasz podczas walki, jak każdą inną umiejętność. A potwor o którego Ci chodzi, to zapewne Malboro, w sumie to można go spotkać wszędzie na Calm Lands.
ok dzieki juz mam wings to discovery dzieki czemu latwiutko pokonalem jechta:>(poprzez zmieszanie tego z lv4 key sphere daje efekt 9999dmg dla calej druzyny rozniez leczy tyle) :P
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

XxSephirotHxX pisze:(poprzez zmieszanie tego z lv4 key sphere daje efekt 9999dmg dla calej druzyny rozniez leczy tyle)
Trio of 9999 bodajże :P I to nie tylko dzięki takiemu połączeniu powstaje ;) Hmmm mix bardzo przydatny przy Penance :D
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
ROTeFeL

Post autor: ROTeFeL »

Witam... To znowu ja... :roll:

Rzeczywiście ten wyścig chocobo nie był trudny...
Jednak mam inne pytanie...

Na krypcie napisane jest, że aby zdobyc CW dla Auron'a trzeba złapac na MA potwory tak aby właściciel stworzył nam w dowolnych proporcjach 10 stworków z Area Conquest i Species Conquest...
Mianowicie łąpię sobie stworki i łapię... Mam już chyba z 8 z Area Conquest, ale wciąż nieaktywna jest u mnie opcja Species Conquest... W miejscu gdzie jak się domyślam powinno byc menu Species mam tylko napis 'Unknown'. Stąd moje pytanie: co trzeba zrobic, aby odblokowac tę opcję ? :|

Dzięki za pomoc... :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

ROTeFeL pisze:co trzeba zrobic, aby odblokowac tę opcję ?
Zapewne mieć odpowiednie potwory. Jak nie masz ani jednego, to co się dziwisz?

Species Conquest: (należy złapać wszystkie stwory z danej grupy, każdego określoną ilość razy)

- Fenrir - za złapanie min. 3 stworów z grupy Wolf (Chocobo Feather x99)
- Ornitholesets - za złapanie min. 3 stworów z grupy Lizard (Stamina Spring x99)
- Pteryx - za złapanie min. 4 stworów z grupy Bird (Mega Phoenix x99)
- Hornet - za złapanie min. 4 stworów z grupy Insect (Mana Tonic x60)
- Vidatu - za złapanie min. 4 stworów z grupy Imp (Mana Spring x90)
- One-Eye - za złapanie min. 4 stworów z grupy Eyeball (Stamina Tablet x60)
- Jumbo Flan - za złapanie min. 3 stworów z grupy Flan (Twin Stars x60)
- Nega Elemental - za złpapanie min. 3 stworów z grupy Elemental (Star Curtain x99)
- Tanket - za złapanie min. 3 stworów z grupy Mole (Gold Hourglass x99)
- Fafnir - za złapanie min. 4 stworów z grupy Dragon (Puryfing Salt x99)
- Sleep Sprout - za złapanie min. 5 stworów z grupy Fungus (Healin Spring x99)
- Bomb King - za złapanie min. 5 stworów z grupy Bomb (Turbo Ether x60)
- Juggernaut - za złapanie min. 5 stworów z grupy Beast (Light Curtain x99)
- Ironclaw - za złapanie min. 10 stworów z grupy Gigant (Mana Tablet x60)

http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=29

Zauważ, ze Area to jak nazwa wskazuje - zdobywanie stworów z danych lokacji. Ty za to potrzebujesz po kilka z "grupy" stworów, a to znaczna różnica.
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Jest jakiś sprytny sposób na zdobycie Venus(?) Sigil? Bo te 200 piorunów pod rząd na Thunder Plains jest raczej nieosiągalne dla mnie. Jeden piorun rzadko kiedy mi się udaje uniknąć, a co dopiero 200 z rzędu.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:48 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Nie ma. Idziesz, koncentrujesz się i może Ci sie uda....
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Hmmm najlepiej wyłącz dźwięk... I jak błyśnie to naciskasz x (o ile to był x :P ) Hmmm też myślałam, ze to trudne, ale jak się wczujesz to możesz zrobić i 400 :P Aaaa i lepiej sobie zapisuj ile uniknąłeś już piorunów
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Jacek
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: Jacek »

Czy ktoś mógłby mi pomóc, bo za nic ne potrafię znaleźć cactuara Elio?
Niby przy Save Sferze przy jeziorku, ale wracam się, szukam i nie pojawia się?
Czy ktoś wie o co chodzi?
A czy wogóle jest możliwe pokonanie go gdy na zewnątrz Airshipa stoi Yuna?
Jestem przed walką z głową Sina.

Proszę o pomoc!!! :sad:
Awatar użytkownika
/HerBu
Kupo!
Kupo!

Najpierw musisz pokonać głowę Sina. Po walce wróć się w to samo miejsce, a kaktus będzie na Ciebie czekał.
Awatar użytkownika
Jacek
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: Jacek »

Mam jeszcze pytanie:

Czy są jakieś przedmioty, które zdobywamy jednorazowo i nie można w żaden sposób ich pozyskać ponownie?

Np. Mam przedmiot xxx i użyłem go do dodania ability Aeonowi, a mogłem z nim zrobić coś lepszego. - tego się właśnie najbardziej obawiam :553:
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”