FF III Pomoc

Szukasz pomocy przy FFach starej generacji (NES SNES)? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

PTfromSCR

Post autor: PTfromSCR »

nie wiem czy kozystaliscie z tego ale jak cos to tu sa solucje tylko ze po angielsku ale sadze ze chyba rozumiecie skoro gracie w FF... http://www.gamefaqs.com/search/index.ht ... II&x=0&y=0
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Obawiam się, że jesteś trochę nie na czasie. :roll: http://www.k-ff.com/Final3/index.php?n=1
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
PTfromSCR

Post autor: PTfromSCR »

tak tylko napisalem bo przeczytalem ze ktos tam sie meczyl i pisal solucje a po co pisac skoro juz jest :P
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Tak, tylko w Newsach na stronie głównej od około miesiąca jest wyraźna wzmianka, że dział został otwarty, a półtora tygodnia temu wykończony. Anyway, zostawmy dywagacje "jest dział czy nie", bo to nie miejsce na to.
If you want the world
Use your mind, take control
Feel the strength - rise from within
If you really want it, the world is yours
wyzga

problemik

Post autor: wyzga »

jakiego mieliście lvl gdy pokonywaliście dark clouda ?? obawiam sie ze mam za malego (47) i gdzie można go najszybciej nabić ??
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Pochodź troche po Forbidden Land Eureka, to sobie nabijesz. 47 może ci wystarczyć na samego Dark Cloud, jeśli decydujesz się na 2x Ninja 2x Sage. problemem jest dotrzeć do niego w jednym kawałku i tu dobrze jest nabić lvl do 55-60, bo w Dark World chociażby dwóch bossów w świątyniach jest dośc potężnych.
If you want the world
wyzga

Post autor: wyzga »

Już pokonałem Dark Cloud'a i muszę powiedzieć że mnie rozczarował... myślałem że będzie trudniejszy, jak na przykład Chaos :?
MiStrzU7777

Post autor: MiStrzU7777 »

A ja mam takie pytanie. W dziale o ffIII jest napisane, że shurikeny możemy kupić w foribden land eureka. Tylko gdzie dokładnie ? Sklepikarze mają do zaoferowania jedynie magie na 8 poziomie i 3 dodatkowe summony, które najpierw trzeba pokonać. O shurikenach nie ma śladu.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Sklepikarzy jest dwóch albo trzech - przewiń dokładnie ich listę oferty. Shuriken powinien mieć ten kramarz, który oferuje Crystal Armor
If you want the world
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

MiStrzU7777 pisze:A ja mam takie pytanie. W dziale o ffIII jest napisane, że shurikeny możemy kupić w foribden land eureka. Tylko gdzie dokładnie ? Sklepikarze mają do zaoferowania jedynie magie na 8 poziomie i 3 dodatkowe summony, które najpierw trzeba pokonać. O shurikenach nie ma śladu.
w pomieszczeniu ze sklepami z magią jest ukryty przycisk na samym środku północnej ściany. otwiera on przejście we wschodniej ścianie, którym dojdziesz do sklepów z uzbrojeniem.
MiStrzU7777

Post autor: MiStrzU7777 »

I tego mi właśnie było trzeba. Co prawda pokonałem DC bez shurikenów, ale wole zobaczyć jak to jest z nimi. Swoją drogą rzeczywiście drogie są. Będe chyba musiał posprzedawać, by mieć te 99 shurikenów :D
Glacial

Post autor: Glacial »

Więc tak. Kiedy z latającego kontynentu wylatuje sie na mape świata i pokonuje się water cave, to budzisz się po byciu nieprzytomnym w jakim innym świecie (ten kontynent z ogromnym miastem salonia, czy forbidden land/eureka) i dostałem ten latający nad górami statek. Chciałbym teraz wrócić się na latający kontynent i zrobić kilka subquestów, które umożliwi mi ten statek. Ale jak się wydostać z tego świata ? ;p
Z latającego kontynentu wystarczyło wylecieć w chmury, a tu gdy lecę, załóżmy, w lewo to wylecę z drugiego końca ekranu, znaczy mogę tak bez końca lecieć w jedną stronę. Więc co zrobić, żeby dostać się znów na floating continent ?
Jest tu niby taka mapa
http://www.k-ff.com/Final3/grafika/mapa_ff3_3.png
, ale za jej pomocą nie mogę tego kontynentu znaleźć.
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

Glacial pisze:to budzisz się po byciu nieprzytomnym w jakim innym świecie
to nie jest inny świat tylko ten sam, tyle że nie zatopiony (jak można tego nie zauważyć ? o_O ) więc logiczne, że jak lecisz cały czas w jednym kierunku to latasz w kółko. Floating Continent jest właśnie w tym miejscu gdzie jest zaznaczony na tej mapie. ma wielkość kilku "klocków" - jest traktowany jako osobna lokacja, do której trzeba wlecieć.
Aralka

Post autor: Aralka »

Nie wiem czy to się nadaje do tego działu, gdyż chodzi mi o FF III, ale remake.
No, ale okej...utknęłam już jakoś na początku gry...Pochodziłam po mieście Ur, poszłam potem do tej drugiej wioski Kazus i tam dołączył do mnie Arc. No i w tej wiosce
Kazus mają problem, bo jakiś czarnoksiężnik ich zamienił w duchy i oni potrzebują czegoś mythril. I weszłam do takiej jaskini mythrilowej, ale tam w niej nic nie ma.
Potem udałam się do zamku Sasune, to też nic nie mogę zrobić, bo przy wejściu stoi jakaś dziewczynka i się zastanawia skąd weźmie mythril.
... Co mam zrobić? :(
LuNeTh

Post autor: LuNeTh »

nie mogę wejść do flame cave bo drogę blokują płomienie... próbowałam już chyba wszystkiego i nie mogę tam wejść :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „HELP - fabuła, przejście, techniczne”