FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Klensi

Post autor: Klensi »

Sorry panowie napisalem nie w tym miejscu co trzeba :D he he chodzilo mi o finala VIII nie wiem czemu ale ciagle mi sie byli z IX :oops:
Alan.MacDenz

Post autor: Alan.MacDenz »

Hello! Mam pytanie : Ma ktoś jakąś sprawdzoną strategię na Yany? Bo te małe bydlęta są wkurzające! Czy można odbić Reflectem ich czar Comet i Virus Powder? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Post autor: aden »

Night Quiny na dzien dobry (z podpietym incomniac oczywiscie) i Odin Garnet. Tak do skutku. Albo Soul Blade Zidana gdy ma zalozone Masamune, jesli jest tylko 1
Alan.MacDenz

Ale da się odbić Comet i Virus Powder Reflectem czy nie za bardzo? Taki skład może być? Garnet ,Quina, Vivi (lub Eiko) , Zidane? A ten Soul Blade to mogę wykonać, gdy mam założone Orchalion? Bo niestety nie mam Masumune, ale mam wyuczoną umiejętność Soul Blade! Proszę o wskazówki.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Alan.MacDenz pisze:Ale da się odbić Comet i Virus Powder Reflectem czy nie za bardzo?
_^_ sprawdź a się dowiesz _^_
Alan.MacDenz pisze:A ten Soul Blade to mogę wykonać, gdy mam założone Orchalion?
NIE - bo ta broń nie posiada żadnego statusu, który byłby w niej zaklęty... :roll:
http://www.k-ff.com/Final9/Ekwipunek/index.php?n=3 - spis broni Zidana - w rubryczce "Add ST" znajduje sie to, co można nałożyć na wroga dzieki Soul Blade.

POZA TYM - http://www.k-ff.com/phpbb2/viewtopic.ph ... &start=555 = 3 strony wcześniej WSZYSTKO omówione i wyjaśnione - nie pierwszy raz zresztą -__-' (dwa pierwsze posty) poszukaj zanim zaczniesz pytać...
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Alan.MacDenz pisze:Ale da się odbić Comet i Virus Powder Reflectem czy nie za bardzo?
Tak jak kwazi pisał. Ludzie ręce opadają jesteś na mapie świata, co za problem pyknąć save wejsc do walki i sprawdzić. Gwarantuje, że zajmie to mniej czasu niz czekanie na odpowiedź lub ba, może nawet mniej niz napisanie postu z zapytaniem o to. -_-
Alan.MacDenz

Sorry za lamerskie pytanie. Zapomniałem, że Comet to czar non-elemental, tak samo jak Virus Powder. Ale nadal nie mogę sobie poradzić z tymi bydlętami. A teraz pytanie z innej beczki : Jestem na 4 CD i mam otwarty portal do Memorii, no ale jak to bywa portalu strzeże boss. I tu pojawia sie moje pytanie : Jak go pokonać? (znów lamerskie pytanie :/), jaki skład wybrać do tej walki, co najlepiej na niego działa?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Jesli nie możesz sobie z czymś poradzić - podpakuj postacie ;) Poza tym proponuje wyekwipować drużyne <sklad taki, jaki szkoliłeś - najsilniejszy> w coś, co absorbuje wode lub/i wiatr... Pamiętam, że ktoś prosił mnie o przejscie tego fragmentu bo mu sie zacinało - i ta walka była arcytrudna bo koleś miał postacie z zerowymi umiejetnościami i do tego z nedznym ekwipunkiem...

http://www.k-ff.com/Final9/Ekwipunek/index.php - poszukaj co uodparnia/absorbuje wode i wiatr. :>
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Może szukać ale i tak radziłbym podpakować skoro już takie problemy ma. Naogół tak jest, że ludzie idą i idą bo jest ok aż nagle niespodziewajka i nie idzie pokonać bossa.
Alan.MacDenz

Więc mój najsilniejszy zespół to Zidane, Freya, Steiner, Vivi (wszyscy ok. 40 lvl). Czy z takim składem powinienem poradzić sobie z tym bossem? A może zmienić skład i używać Eidolonów? I gdzie najlepiej się pakować (oprócz Vile Island)?
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Hmmm ja miałam wtedy jakiś 60-70 lvl o.O Trochę mnie dziwi, ze masz taki niski poziom XD A zamiast Frey miałam białego maga XD Eiko :P Bardzo się przydaje leczenie ;)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Alan.MacDenz

A gdzie pakowałaś postacie? Bo teraz nabiłem do 45 lvl, ale to za mało (na podstawie tego co piszesz).
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Na wysepkach koło Chocobo Lagoon/Daguerreo występuje potworek Grand Dragon. Naucz Quine zdolności Blue Magic Lv5 Death (zjedz Whale Zombie - występuje na plażach północnego, śnieżnego kontynentu). Wsadź ją do składu - i zacznij polować na tego smoka - po rozpoczęciu walki użyj Lv5 Death -> smok padnie -> sporo doświadczenia... Szybko i bezproblemowo ;) Ponadto po zabiciu 100 smoków umiejętność Freyi Dragon's Crest zadawać bedzie 9999 :]
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Oj tam można też ze składem Zidane, Eiko, Vivi i Steiner ;) I jakikolwiek inny :D Byleby zawsze była biała magia i czarna, a Steiner też może atakami magicznymi uderzać... Tylko nie wiem co na niego działało najlepiej XD Ale Madeen się sprawdzał :D I Flare chyba i jeśli ciągle kradłeś to Thievery też jest dobre ;)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Czarna magia nie jest konieczna, można się obyć bez. Do dmg'u można używac Dragon's Cresta, Thievery i Frog Dropa. Jedno miejsce zostaje na healera.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”