FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Żeby je wyjąć, trzeba je uaktywnić ale tam się zapala dużo więcej światełek, więc kto wie czy któregoś przypadkiem nie wyjąłeś po uaktywnieniu. Wchodząc do walki Valia Pira uaktywnia Blood Stones i zależnie od tego, który został wyjęty poszczególne ulepszenia otrzymują komunikat "Failed". Jeśli Failed ma wszystkie 6 to wyjąłeś wszystkie Blood Stones.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Alan.MacDenz

Post autor: Alan.MacDenz »

To ja chyba 4 wyjąłem,bo 2 mi się uaktywniają tylko. No cóż, dzięki za pomoc, teraz już wiem co robić. Pozdrawiam.

[ Dodano: Nie 18 Mar, 2007 17:44 ]
Kurde, nie idzie ich włożyć z powrotem :( Co teraz? Lub czy jest jakaś alternatywna stratrgia na Valia Pirę? Proszę o pomoc, bo aż pad mi z rąk wylatuje :(
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

Alan.MacDenz pisze:To ja chyba 4 wyjąłem,bo 2 mi się uaktywniają tylko. No cóż, dzięki za pomoc, teraz już wiem co robić. Pozdrawiam.

[ Dodano: Nie 18 Mar, 2007 17:44 ]
Kurde, nie idzie ich włożyć z powrotem :( Co teraz? Lub czy jest jakaś alternatywna stratrgia na Valia Pirę? Proszę o pomoc, bo aż pad mi z rąk wylatuje :(
Nic nie musisz wkladac ;) - jak mozesz to pobiegaj po lokacjach i poszukaj, ktore jeszcze swieczki bloodstony mozesz pozapaliac/uaktywnic i powinienes pozostale 2 znalezc ....
Alan.MacDenz

Hmm, ale jak zaczynam walkę z Valia Prią to pokazuje mi się 2 Bloodstones activated czy coś takiego. Tzn ,że nie aktywowałem 4 ??? Proszę o odp.
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Alan.MacDenz pisze:Hmm, ale jak zaczynam walkę z Valia Prią to pokazuje mi się 2 Bloodstones activated czy coś takiego. Tzn ,że nie aktywowałem 4 ??? Proszę o odp.
a co tu sie rozwodzic - nie wazne ile bloodstonow aktywowane - poprostu przejdz sie po budynku i sprawdzaj... jak chcesz to samodzielnie - jak nie to poczytaj solucje an krypcie i sprawdzaj punkt po punkcie ...

poprostu systematycznie trzeba sprawdzic - jak sie nie da cofnac (a raczej da) - to poprostu wczesniejszy save i jeszcze raz etc co tu radzic
Alan.MacDenz

aha...w takim razie dziękować :D i jeszcze jedno : gdy wszystkie bloodstones będą aktywowane to Valia Pria będzie atakować? Jak tak to w jaki sposób?
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

bloodstony osłabiaja - ale i tak bedzie atakowac - jak to nie pamietam - zobacz w solucji - tam chyba szczegoly byly - ale jakis specjalnie ciezki przeciwnik to nie byl
Alan.MacDenz

Dlaczego Valia Pria jest na wszystkie żywioły Guard? A w solucji jest napisane ,że dobrze działa na niego Water ,Ramuh (Thunder) .Co jest? Mam błąd w grze????
Ostatnio zmieniony pn 19 mar, 2007 14:53 przez Alan.MacDenz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Alan.MacDenz pisze:theodolit : masz gg? ja tak to podaj mi na pw - może mi pomożesz :) Bardzo proszę :)
mam, ale nie podam - i co moglem to pomogłem ...

Żona mi zabroniła rozmawiac z obcymi - bo niewiadomo kto po drugiej stronie sieci

szczerze mowiac co wiedzialem, powiedzialem - poczytaj solucje i pomysle - z tego co widze atakujesz gre, ktora nie do konca przeznaczona jest dla Twojej grupy wiekowej - wiec sie nie dziw ze moga byc trudnosci - czytaj i kombinuj - a to pojdzie tylok na dobre

pozdrawiam
Alan.MacDenz

Nie chcę się kłócić ,ale dlaczego nie dla mojej grupy wiekowej? Ale nie ważne. Jak możesz to odpowiedz na pytanie w moim ostatnim poście (wyedytowałem).
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Alan.MacDenz pisze:Nie chcę się kłócić ,ale dlaczego nie dla mojej grupy wiekowej? Ale nie ważne. Jak możesz to odpowiedz na pytanie w moim ostatnim poście (wyedytowałem).
Co do grupy wiekowej to - na szybkiego w amazon.com
FF IX ESRB Rating: Teen

it means:
Titles rated Teen (T) have content suitable for people ages 13 and up. Titles in this category may contain violent content, mild or strong language, and/or suggestive themes.

znaczy 13+ w stanach chyba

o ile podany przez Ciebei wiek jest prawdziwy malo brakuje - ale ALE ALEEE

co do jego słabosci - to mozeliwe ze bloodstony znosza guardy - ale jak powiedzialem wczesniej nie mam tu wiedzu guru - RAZ przeszedlem FF IX i mi wystarczy - staram sie pokazac strone, gdzie szukac - ale nie znam az takich detali - sorki
Alan.MacDenz

Dobra, już znalazłem brakujące bloodstones i go rozwaliłem. Dzięki za pomoc.
Klensi

Post autor: Klensi »

Witam. Mam taki problem nie wiem jak krasc przedmioty od potworow :oops: mógł by ktoś paisać jak ta umiejętność się nazywa i jak ją można zdobyć :oops:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

:shock:

Kraść można tylko Zidanem - podczas walki pod komendą Attack ma umiejętność Steal - jak można tego nie zauważyć? :lol:
Ostatnio zmieniony wt 20 mar, 2007 16:50 przez kwazi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Klensi pisze:Witam. Mam taki problem nie wiem jak krasc przedmioty od potworow :oops: mógł by ktoś paisać jak ta umiejętność się nazywa i jak ją można zdobyć :oops:
Zaczynam sie chyba robic stary i złośliwy - a jak wiaze sie buty .... ?
tylko zidane - lub w epizodach jego koledzy z złodziejskiej trupy teatralnej maja polecenia 'steal' bodajze - lub cos mniej wiecej podstepnego ...
pozniej mozesz uczyc sie umiejetnosci, ktore zwiekszaja szanse na kradzierz ...
poczytaj na krypcie w opisie postaci ....
aha- zeby byla jasna jasnosc to uzyweasz tego polecenia w czasie walki - i masz % szans ze sie uda ... (w zalesnosci od przedmiotu etc)
z harcerskim pozdrowieniem
Piotrek

edit" dang za dlugo posta pisalem ;p
Ostatnio zmieniony śr 21 mar, 2007 07:08 przez theodolit, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”