FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Antari18

Post autor: Antari18 »

Hmmm tam jest z 5 skrzyń ale otwarcie ich wszystkich i dotarcie na czas jest niewykonalne. Są też tam belki w następujących kolorach: Niebieskim, żółtym, zielonym i czerwonym. Ktoś wie dokładnie co trzeba zrobić. :sad:
mikolajp

Post autor: mikolajp »

Antari18 pisze:Jestem na wyścigach Chocobo koło remiem temple i chcę zdobyć Wing of Discovery. Wygrałem wyścig i jedyne co dostałem to Potion jak zdobyć wing of Discovery?
Załatw sobie 540 tys. gil i przekup "Bribem" Malboro w Calm Lands. :]
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Musisz otworzyć 3 skrzynie i nie przewrócić żadnego słupka.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
marcinfiles

Post autor: marcinfiles »

Witam mam problem w Final Fantasy XII kupiłem wasze czasoposmo czytałem
poradnik ale niestety też nie pomógł. Otóż po dojściu do King Bomb w salika wood załatwiłem tego bosa niestety przy pierwszym
podejściu (głupi fuks :(). Na tym etapie u wszystkich zawodników miałem po 3 qickseningi najpierw zrobiłem 3 postaciami którmi nie gram potężne combo
potem wróciłem do tych którymi gram zanim zadała kula jakiekolwiek obrażenia
przywołałem beliasa któremu to hp się dodaje zamiast odejmować i odebrałem z vanem jeszcze troche hp kuli :)
A przy końcówce zanim kukla zdążyła sie zregenerować pociachałem ją resztą qickseningów i
udało mi sie bombka sie stoczyła do dziury zrobiła bum :). Nawet nie rozumiem, co było trudnego w tym bosie. Zapisałem gre i połaziłem troche połaziłem podbiłem doświadczenie więc zapisałem gre na 2 i 3 slocie
Problem tkwi w tym że teraz u mobo boss nie ma opcji szukania jego współtowarzyszy stoi jak ta du** przy wielkiej bramie i stale pojawia się ten sam tekst
czyli nie ma jak otworzyć bramy :( Gra zapisana i nie moge sie nawet cofnąć żeby tego bosa nie załatwiać i dopiero do niego iść :(.
To chyba jakieś fatum żeby akurtat taki mini błąd w grze trafił na mnie :(
Grałem 40 godzin powtarzał tego nie będe bo nie mam do tego cierpliwości. Czegoś nie wziąłem co zrobiłem zle ?
nie mówcie że mam zaczynać od początku i nie ubijać tej kuli :)
Prosze o pomoc zapłace jesli trzeba !!!
Tylko pomóżcie !!!
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

marcinfiles pisze:mam problem w Final Fantasy XII
To jest temat z pytaniami odnośnie FFX
jezu...
marcinfiles

jak tu wogóle założyć nowy temat ? :)

Post autor: marcinfiles »

Witam mam problem w Final Fantasy XII czytałem
poradnik ale niestety też nie pomógł. Otóż po dojściu do King Bomb w salika wood załatwiłem tego bosa niestety przy pierwszym
podejściu (głupi fuks :(). Na tym etapie u wszystkich zawodników miałem po 3 qickseningi najpierw zrobiłem 3 postaciami którmi nie gram potężne combo
potem wróciłem do tych którymi gram zanim zadała kula jakiekolwiek obrażenia
przywołałem beliasa któremu to hp się dodaje zamiast odejmować i odebrałem z vanem jeszcze troche hp kuli :)
A przy końcówce zanim kukla zdążyła sie zregenerować pociachałem ją resztą qickseningów i
udało mi sie bombka sie stoczyła do dziury zrobiła bum :). Nawet nie rozumiem, co było trudnego w tym bosie. Zapisałem gre i połaziłem troche połaziłem podbiłem doświadczenie więc zapisałem gre na 2 i 3 slocie
Problem tkwi w tym że teraz u mobo boss nie ma opcji szukania jego współtowarzyszy stoi jak ta du** przy wielkiej bramie i stale pojawia się ten sam tekst
czyli nie ma jak otworzyć bramy :( Gra zapisana i nie moge sie nawet cofnąć żeby tego bosa nie załatwiać i dopiero do niego iść :(.
To chyba jakieś fatum żeby akurtat taki mini błąd w grze trafił na mnie :(
Grałem 40 godzin powtarzał tego nie będe bo nie mam do tego cierpliwości. Czegoś nie wziąłem co zrobiłem zle ?
nie mówcie że mam zaczynać od początku i nie ubijać tej kuli :)
Prosze o pomoc zapłace jesli trzeba !!!
Tylko pomóżcie !!!
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Antari18

marcinfiles pisze:Witam mam problem w Final Fantasy XII
OT, jest na to osobny dział.
dark_raven pisze:Musisz otworzyć 3 skrzynie i nie przewrócić żadnego słupka.
Otworzyłem nawet 4 i nie strąciłem żadnego słupka i jedyne co dostałem to Pendulumx30. :cry:

HELP!
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Antari18 pisze:Otworzyłem nawet 4 i nie strąciłem żadnego słupka i jedyne co dostałem to Pendulumx30
Nie pamiętam za dobrze, ale może musisz otworzyć 3, a nie 4.
Antari18

dark_raven pisze:Nie pamiętam za dobrze, ale może musisz otworzyć 3, a nie 4.
hmm... ok I'll try it. Thx.
illusion

Post autor: illusion »

Witam, jestem tutaj nowa. :smile:

Mam pytanie odnoście zdobycia Caladbolga (jakkolwiek się to odmienia) dla Tidusa. Posiadam już Airship i chciałabym się zająć kompletowaniem Celestial Weapons. Na stonie Krypty jest napisane, że aby go zdobyć należy po wyścigach z trenerką udać się do północnej części Calm Lands, gdzie znajduje się jakieś zejście. Problem tkwi w tym że ja żadnego zejścia nigdzie w tych okolicach nie widzę.:? Natomiast na innej stronce o FF jest napisane, khem, cytuję: " [...] Później należy udać się OD RAZU (nie możesz wyjść z tego obszaru) na północno-zachodnią część Calm Lands..." Tak się składa że będąc wcześniej w Calm Lands ścigałam sie z trenerką i opuściłam lokację, bo nawet nie podejrzewałam, że to się wiąże z czymś innym. :oops: Czy to możliwe, że już nie będę mogła zdobyć tej broni? Mam nadzieje że to, że nie udałam się po Caladbolga zaraz po wyścigach z trenerką nie przekreśla mi zdobycia tejże broni. :? Jeśli jednak nie jest to awykonalne to gdzie dokładnie powinnam sie udać, co zrobić, etc.? :roll:
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Idź na sam kraniec północno zachodni i trzymając się ciągle północnego brzegu idź na wschód. Będąc ciągle przy skarpie w końcu dojdziesz do zejścia. Możesz się wrócić tam spokojnie, broń wciąż możesz zdobyć. Jeśli oczywiście wygrałaś wyścigi trenera.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

http://www.k-ff.com/phpbb2/viewtopic.ph ... start=2190
-> drugi post na stronie mojego autorstwa. Skorzystaj z mapy.
xychu

Post autor: xychu »

Garuda, gdzie te ptaszysko jest do licha?!?

Przez kilka godzin szukałem go zarówno w Mushroom Rock jak i w miejscu z Godhand. Stoczyłem tyle walk, że powoli mi się rzygać chce na widok gry FFX ;). Podobno trzeba kilka razy resetować PS2 i za którymś razem się pojawi ten Garuda? A może znacie dokładne miejsce, gdzie jest duża szansa albo macie inny pomysł?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

xychu pisze:Garuda, gdzie te ptaszysko jest do licha?!?
U mnie powszechnie wytępuje na samym koncu Mushroom Rock - tuż przed nieczynną windą na samą górę :) 5 razy z rzedu mi tam wyskoczyła ;)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”