Jak masz problemy to wduś SELECT - pojawią się wszystkie możliwe przejścia...
FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
OMG >.< Tak ma być - idziesz do miejsca zastawionego lodem 
 wychodzisz stamtad w prawo 
 przechodzisz po mostku <po prawej bedzie Ribbon w skrzyni - cieżko zauważyć> 
 kierujesz sie do pólnocno-zachodniego wyjścia 
 wchodzisz do gory i spychasz kamien, ktory zniszczy blokujące przejscie sople 
 idziesz dalej... 

- 
				Mistic

BUAHAHAHAHA XDDDDD Rozumiem jakbyś po 50 nic nie otrzymał i tego posta napisał <bez szukania zresztą - bo ten "problem" był 1000x poruszany> xDMistic pisze:próbowałem 5 raz i nadal nic
Lepiej mieć "S". O wiele wieksze prawdopodobieństwo niż przy "A" albo:Mistic pisze:Mam chocobo wonderful, klasa A, chocobo great (rocket town), klasa A
dark_raven pisze:Użyj dwóch Greatów- szanse wzrosną n-krotnie.
Pokonaj Ruby'ego - dostaniesz od razy złotego kurczaka i problem z głowy 
 Ale jego statystyki nie będą tak wysokie jak przy hodowaniu i nie będzie tak potężny w wyścigach i podatny na zwiększanie statystyk przez karmienie odpowiednimi Green'sami. Zależy co wybierzesz.

We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
						That seize and hold the wind...
- 
				Ataru

Witam.
Domyslam sie, ze na tyle stron pewnie walkowane to bylo niejednokrotnie, ale...
Chodzi o krzyzowki chocobo. Na jednym poziomie zawsze stawiany sa i niebieski i zielony, a ja pomimo jakichs 30 nieudanych prob otrzymania niebieskiego po krzyzowaniu great zolty+wonderful zolty nie otrzymalem go ani razu. Otrzymalem go natomiast raz po krzyzowce zielony+great zolty, ale byl to pan.
Do czego zmierzam... otoz, czy warto dalej sie katowac i metoda save'n'load dalej sie meczyc i czy ma to sens i czy lapac jakiegos choca a jezeli lapac to JAKIEGO. I to wlasnie moje pytanie. Sorry ze tyle gadalem ^^'
EDIT: Aha i z gory dzieki za pomoc.

Domyslam sie, ze na tyle stron pewnie walkowane to bylo niejednokrotnie, ale...
Chodzi o krzyzowki chocobo. Na jednym poziomie zawsze stawiany sa i niebieski i zielony, a ja pomimo jakichs 30 nieudanych prob otrzymania niebieskiego po krzyzowaniu great zolty+wonderful zolty nie otrzymalem go ani razu. Otrzymalem go natomiast raz po krzyzowce zielony+great zolty, ale byl to pan.
Do czego zmierzam... otoz, czy warto dalej sie katowac i metoda save'n'load dalej sie meczyc i czy ma to sens i czy lapac jakiegos choca a jezeli lapac to JAKIEGO. I to wlasnie moje pytanie. Sorry ze tyle gadalem ^^'
EDIT: Aha i z gory dzieki za pomoc.
1528 raz mozna powtorzyc, ze ZNACZNIE wieksze szanse sa na rezultaty z 2 gereat z RT - jak sobie cwiczylem to praktycznie za 2-3 probami dostalem co chcialem 
ps. coprawda nie meczylem tematu namietnie - ale pierw tez probowalem great/wonderfull - bo niby lepsza jakosc - ale naprawde jezeli chodzi o szanse to 2 x great i sprawa zalatwiona
zgodnei z poradnikiem
pozdrawiam
Piotrek

ps. coprawda nie meczylem tematu namietnie - ale pierw tez probowalem great/wonderfull - bo niby lepsza jakosc - ale naprawde jezeli chodzi o szanse to 2 x great i sprawa zalatwiona
zgodnei z poradnikiem
pozdrawiam
Piotrek
to raczej nie potrzebny offtopLiZaRd pisze:No cóż, chocobo, ach chocoboWytrenowanie kuraka zajmuje troche czasu, ale warto!!! Napewno jest łatwiejsze niż hodowla choco w ff8
Jeśli masz jakieś problemy, to odsyłam do poradnika napisanego przez Sephirie, jest naprawde fajnie sklejony... pozdr!
A bo ja wiem, czy warto ...
tak naprawde to tylko raz przechodzilem VII -ke i o oile sie nie kombinje z weaponami za duzo - to chyba nawet nie ma roznicy
ale reacja ze czasami warto obejzec takie elementy z bliska zeby wiedziec co mozna
Edit: odpowiedz do tego ponizej zeby nie zasmiecac offtopem pomocnego tematu - wg mojego subiektywnego odczucia - 'wszystko' ma bardzo rowniez subiektywne odczucie - np mecznie klawiatury w CW w FF8 to bylo 'za duzo dla mnie' - rozumiem jak np oryginalnie bylo to na tej gadget od PSP - biezesz takie gofienko np do poczekalni u lekarza, czy pociagu i z braku lepszych nudnych zajec i pykasz - a jak mam wybrac caly dzien spedzony na pykaniu 2 kursorami - to potencjalne zyski w postaci przedmiotow, bez ktorych i tak moge osiagnac pelnie szczescia mnie nie ciesza - ale jak powiedzialem jest to subiektywne, tak samo jak w VII - nie meczylem za bardzo battle areny - tylko ultime i nieduzo wiecej - chocoby akurat w miare szybko sie upgraduje wiec pohodowalem je sobie
ale jakby co juz koncze z offtopem
					Ostatnio zmieniony pt 09 mar, 2007 11:00 przez theodolit, łącznie zmieniany 1 raz.

- 
				Ataru

A ja tylko dodam, ze juz zloty kurczak wychodowany, a jezeli post nie utonie w morzu innych to odnosnie tego poradnika wlasnie... Great RT+Wonderful nie daje niebieskiego a jedynie zielone i zolte (prob okolo czterdziestu).
Natomiast wonderful zolty+zielony daja niebieskiego (na 2 proby 2 razy sie narodzil).
Pozdrawiam.

Natomiast wonderful zolty+zielony daja niebieskiego (na 2 proby 2 razy sie narodzil).
Pozdrawiam.
- Nienormalny_PS2
 - Malboro

No to wyjaśnij moje save'y, na których sześć razy sprawdzałam Wonderfull + Rocket Town, bo x osób miauczało, że im nie wychodzi? Mam jakąś wersje specjalną FF VII, czy może 'cudownym trafem" wersję z błędem pozwalającym na taką kombinację?

"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
						Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)