FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

OMG >.< Tak ma być - idziesz do miejsca zastawionego lodem -> wychodzisz stamtad w prawo -> przechodzisz po mostku <po prawej bedzie Ribbon w skrzyni - cieżko zauważyć> -> kierujesz sie do pólnocno-zachodniego wyjścia -> wchodzisz do gory i spychasz kamien, ktory zniszczy blokujące przejscie sople -> idziesz dalej...

Jak masz problemy to wduś SELECT - pojawią się wszystkie możliwe przejścia...
pooh

Post autor: pooh »

:shock: dzieki, nie zauwazylam tego przejscia
Mistic

Post autor: Mistic »

Mógłby mi ktoś powiedzieć za którym razem z łączenia chocobo otrzymał niebieskiego/zielonego ptaka? :/ Mam chocobo wonderful, klasa A, chocobo great (rocket town), klasa A i już próbowałem 5 raz i nadal nic. Nut dawałem odpowiedni :/
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Użyj dwóch Greatów- szanse wzrosną n-krotnie.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Mistic pisze:próbowałem 5 raz i nadal nic
BUAHAHAHAHA XDDDDD Rozumiem jakbyś po 50 nic nie otrzymał i tego posta napisał <bez szukania zresztą - bo ten "problem" był 1000x poruszany> xD
Mistic pisze:Mam chocobo wonderful, klasa A, chocobo great (rocket town), klasa A
Lepiej mieć "S". O wiele wieksze prawdopodobieństwo niż przy "A" albo:
dark_raven pisze:Użyj dwóch Greatów- szanse wzrosną n-krotnie.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Pokonaj Ruby'ego - dostaniesz od razy złotego kurczaka i problem z głowy :wink: Ale jego statystyki nie będą tak wysokie jak przy hodowaniu i nie będzie tak potężny w wyścigach i podatny na zwiększanie statystyk przez karmienie odpowiednimi Green'sami. Zależy co wybierzesz.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Bahamut
Kupo!
Kupo!

Post autor: Bahamut »

Jestem w Wutai i musze uderzyć w gong.....tylko ja sie was pytam jak on wygląda albo lepiej gdzie sie on znajduje.

Ps. Nie dawać mi ty soluncji z krypty bo ją mam ale wole żeby mi ktoś to wytłumaczył bo tego nie kumam :)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Będąc w Wutai idź do lokacji w której stoi pagoda Lorda Godo. Wchodzisz do lokacji i po lewej masz taki budynek mały z daszkiem na palach - wchodzisz tak i to co tam wisi to gong. Podejdź do niego i wciśnij przycisk akcji.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Ataru

Post autor: Ataru »

Witam.

Domyslam sie, ze na tyle stron pewnie walkowane to bylo niejednokrotnie, ale...

Chodzi o krzyzowki chocobo. Na jednym poziomie zawsze stawiany sa i niebieski i zielony, a ja pomimo jakichs 30 nieudanych prob otrzymania niebieskiego po krzyzowaniu great zolty+wonderful zolty nie otrzymalem go ani razu. Otrzymalem go natomiast raz po krzyzowce zielony+great zolty, ale byl to pan.

Do czego zmierzam... otoz, czy warto dalej sie katowac i metoda save'n'load dalej sie meczyc i czy ma to sens i czy lapac jakiegos choca a jezeli lapac to JAKIEGO. I to wlasnie moje pytanie. Sorry ze tyle gadalem ^^'

EDIT: Aha i z gory dzieki za pomoc.
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

1528 raz mozna powtorzyc, ze ZNACZNIE wieksze szanse sa na rezultaty z 2 gereat z RT - jak sobie cwiczylem to praktycznie za 2-3 probami dostalem co chcialem ;)

ps. coprawda nie meczylem tematu namietnie - ale pierw tez probowalem great/wonderfull - bo niby lepsza jakosc - ale naprawde jezeli chodzi o szanse to 2 x great i sprawa zalatwiona ;)

zgodnei z poradnikiem

pozdrawiam
Piotrek
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

LiZaRd pisze:No cóż, chocobo, ach chocobo :) Wytrenowanie kuraka zajmuje troche czasu, ale warto!!! Napewno jest łatwiejsze niż hodowla choco w ff8 :) Jeśli masz jakieś problemy, to odsyłam do poradnika napisanego przez Sephirie, jest naprawde fajnie sklejony... pozdr!
to raczej nie potrzebny offtop
A bo ja wiem, czy warto ...

tak naprawde to tylko raz przechodzilem VII -ke i o oile sie nie kombinje z weaponami za duzo - to chyba nawet nie ma roznicy ;) dla zdobycia kotrt ... jakos chyba tylko raz odpalilem knightow - coby zobaczyc jak wygladaja - a i tak w finalowych walkach sobie ich odpuscilem - jakos zawsze jestem zwolennikiem 'uzywania najmniejszych mozliwych srodkow' i do samego konca kisze wszystkie gadgety ;)

ale reacja ze czasami warto obejzec takie elementy z bliska zeby wiedziec co mozna ;)

Edit: odpowiedz do tego ponizej zeby nie zasmiecac offtopem pomocnego tematu - wg mojego subiektywnego odczucia - 'wszystko' ma bardzo rowniez subiektywne odczucie - np mecznie klawiatury w CW w FF8 to bylo 'za duzo dla mnie' - rozumiem jak np oryginalnie bylo to na tej gadget od PSP - biezesz takie gofienko np do poczekalni u lekarza, czy pociagu i z braku lepszych nudnych zajec i pykasz - a jak mam wybrac caly dzien spedzony na pykaniu 2 kursorami - to potencjalne zyski w postaci przedmiotow, bez ktorych i tak moge osiagnac pelnie szczescia mnie nie ciesza - ale jak powiedzialem jest to subiektywne, tak samo jak w VII - nie meczylem za bardzo battle areny - tylko ultime i nieduzo wiecej - chocoby akurat w miare szybko sie upgraduje wiec pohodowalem je sobie ;) - porownywalnie w IX poszukalem wszystkich chocographow - ale nie meczylem jaskin tak zeby od mene kupic graty - to traktowalem jako efekt uboczny i w sumie nie uzbieralem u niego punktow na cos wartosciowego ...
ale jakby co juz koncze z offtopem ;)
Ostatnio zmieniony pt 09 mar, 2007 11:00 przez theodolit, łącznie zmieniany 1 raz.
Ataru

Post autor: Ataru »

A ja tylko dodam, ze juz zloty kurczak wychodowany, a jezeli post nie utonie w morzu innych to odnosnie tego poradnika wlasnie... Great RT+Wonderful nie daje niebieskiego a jedynie zielone i zolte (prob okolo czterdziestu).

Natomiast wonderful zolty+zielony daja niebieskiego (na 2 proby 2 razy sie narodzil).

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Ataru pisze:Great RT+Wonderful nie daje niebieskiego a jedynie zielone i zolte (prob okolo czterdziestu).
Daje, inaczej bym nie wyhodowała goldena na Wonderfull.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Też jestem zdania Ataru. Great + Wonderful nie da River. Great + Good owszem.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

No to wyjaśnij moje save'y, na których sześć razy sprawdzałam Wonderfull + Rocket Town, bo x osób miauczało, że im nie wychodzi? Mam jakąś wersje specjalną FF VII, czy może 'cudownym trafem" wersję z błędem pozwalającym na taką kombinację?
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”