Powszechny jest zupełnie na końcu jaskini - dziś wyskoczył mi tam 5 razy pod rząd (!).Daniel Maczuga pisze:Tonberry ale w którym miejscu najczęściej występuje bo nie spotkałem go ani razu?
FFX POMOC, część druga
Moderator: Moderatorzy
Nawet nie chyba, ale na pewno - skamienienia od Eraser'a nie da się uniknąć. Proponuję lać go od razu, a szybko padnie, przy podpakowanych postaciach starcza użycie Attack Reels Wakki i ostatniego Overdrive'a Tidus'a. Jeżeli każdy cios zada 99999 to nawet przebijesz jego granicę 2000000 życia.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Mam pewien. Dotyczy on dodatkowego Aeona - Animy. Odnalazłem na mapie Baaj Temple, pokonałem Geosgeano (czy jakoś tak), jestem w środku. Widzę 6 pomników. Z tego co mi wiadomo do aktywacji każdej z nich potrzebny jest skarb z każdej ze świątyń. Aktywowałem 4, za wyjątkiem 2 przy drzwiach (słyszałem, że to Zanarkad i Kilika). Cofam się do Zanarkad i nie wiem co zrobić
... A gdy idę do świątyni w Kilika to dwójka jakichś gości blokuje mi wejście do świątyni (bełkoczą mi coś, że nie jestśmy tam mile widziani, whatever)
Czy ktoś wie co spieprzyłem i w jaki sposób mogę odblokować te dwie statuyw Baaj Temple i zdobyć upragnioną Animę?

Czy ktoś wie co spieprzyłem i w jaki sposób mogę odblokować te dwie statuyw Baaj Temple i zdobyć upragnioną Animę?
Ech... Czemu wszyscy pytają o to samo?? Tak trudno poszukać odpowiedzi wcześniej... Opcja szukaj się kłąnia... Musisz jechać do Bevelle i zobaczyć scenkę, aby wejść do Kiliki, a w Zanarkand trzeba uaktywnić wszystkie białe kwadraty i dostaniesz skarb...
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Witajcie jeszcze raz. Wlasnie pokonalem yunalesce i z pelnia optymimzmu chcialem pokolei pozwiedzac swiat i pozdobywac celestiale ale jak chcialem wrocic do poczatkowej wioski to zaatakowal mnie dark Valefor ktorego nie jestem w stanie na tym etapie rozwoju postaci przejsc... Da sie go jakos obejsc zeby nie walczyc a wejsc do wioski? Czy jest wiecej takich aeonow ktore blokuja wejscia do waznych miejsc?
Żeby wejść do Besaid musisz koniecznie zabić Valefor'a, innego wyjścia nie ma. Za to jest to aż takie trudne, to zdecydowanie najsłabszy z Dark Aeon'ów i nawet średnio podpakowane postacie sobie z nim poradzą, inną alternatywą jest zapłacenie Yojimbo za wykonanie Zanmato. Jeżeli nie wziąłeś Sun Crest po walce z Yunalescą - to masz pecha, musisz walczyć z Dark Bahamut'em. Shiva stoi przed Macalania Temple, ale nie pamiętam już czy po jej pokonaniu można tam wejść, nie było mi to już potrzebne. Dark Yojimbo zablokuje Ci pięciokrotnie drogę, jeżeli wejdziesz do Sunken Cave i zaczniesz z niej wychodzić.
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=27 - a tu to wszystko pisze -_-"
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=27 - a tu to wszystko pisze -_-"
We are the outstretched fingers,
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=39 część "11. Droga do Djose, Djose Cloister of Trials" -__-
Mam 50 godzin na liczniku doszedłem do bosa Sins Head i nie wiem jak go pokonać. Problem w tym, że do tej pory raczej słabo rozwijałem postacie, ogólnie pogubiłem sie w tej siatce sphere grid, ale do tej pory wszystkich bossów jednak udawało mi się pokonać jakoś na piechotę. Np. Tidus zadaje ciosy po 300 dmg. Jakby ktoś mógł mi napisać jakie bronie są odpowiednie do tej walki to byłbym wdzięczny, bo chyba nigdy z tak rozwiniętymi postaciami nie uda mi sie zobaczyć zakończenia gry. Wiem, że to mój błąd, że bardziej skupiłem się na fabule niż na rozwoju postaci.