Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Schrödinger »

mati90 pisze:Teraz pytania o Bazaar Goods. Czy jeśli chce dostać coś na bazarze, to musze sprzedawać określone przedmioty naraz czy moge co jakiś czas je dosprzedawać?
Możesz dosprzedawać.
Niektóre przedmioty nie da się kupować bez ograniczenia.
Ja na tym się przejechałem, bo wszystkie Bazaar Goods, które były w danym momencie do kupienia na bierząco wykupywałem jak leciało. Potem inne cenniejsze przedmioty były już nie do zdobycia (co do Serpentariusa to nie pamiętam).
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

mati90 pisze:Czy przedmioty takie jak np. Serpentarius można otrzymać na bazarze kilka razy?
Tak
mephisto69
Kupo!
Kupo!

Post autor: mephisto69 »

Dzieki Soniq :D. Kolejne pytania z serii glupich. 1. Od czego zalezy sila ataku? Nieraz jak uderzam w stwora to odbieram mu po 700, 800, a czasmi uderze i zabiore mu tylko 8 :? (nie rzucil na siebie zadnych czarow ochronnych). 2. Jestem w henne mines i po pewnym czasie, gdy dotykam dzwigni wyskakuja mi jakies jelly czy cos takiego. Moje pytanie brzmi czy musze je zabijac czy mozna jakos uciec, a jesli trzeba je zabic to jaki jest najlepszy sposob??
hey Judas they will betray you
Thomases they will doubt you
Peters they will deny you
but I will never deny you
sosin

Post autor: sosin »

mephisto69 pisze:1. Od czego zalezy sila ataku? Nieraz jak uderzam w stwora to odbieram mu po 700, 800, a czasmi uderze i zabiore mu tylko 8 (nie rzucil na siebie zadnych czarow ochronnych).
Pewnie uzywasz broni typu axe i ta broń jest dosc mocna ale czasem potrafi zadawać słabe ciusy i odejmune bardzo mało hp przeciwnika, a przewaznie odbiera dosć sporo hp. Zalezy tez od przecienika, henne mines jest tak ze szkieletorami.
Ciddus12
Kupo!
Kupo!

Post autor: Ciddus12 »

Hej co zrobić by pokonać Zalera. Rewnie trzeba poczekać te 4 minuty, aż będę mógł zaatakować. Ale on rzuca po jakejś minucie kill i po kolei wybija mi całą drużynę. co zrobić by uchronić się przed kill?
mazi939

Post autor: mazi939 »

wie ktoś jak wejść na małą wysepke w sochen cave palace?? i czy jest tam cos wartosciowego??

Pozdrawiam!!
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Ciddus12 pisze:Hej co zrobić by pokonać Zalera. Rewnie trzeba poczekać te 4 minuty, aż będę mógł zaatakować. Ale on rzuca po jakejś minucie kill i po kolei wybija mi całą drużynę. co zrobić by uchronić się przed kill?

Nie wiem co jest po 4 minutach ale po jakiejś chwili można mu zadawać obrażenia. Nie jestem pewny czy istnieje jakaś ochrona przed kill, ale jak z nim walczyłem to żadko udawało mu sie zabić któregoś z członków mojej drużyny a jak zrobił najsilniejszy atak to jedna osoba tylko ginęła. Może musisz troche dopakować postacie?

mazi939 pisze:wie ktoś jak wejść na małą wysepke w sochen cave palace?? i czy jest tam cos wartosciowego??
Na stronie Krypty jest opisane w poradniku.

[ Dodano: Pią 16 Lut, 2007 19:30 ]
Gdzie mogę znaleźć Grand Armor, Grand Helm i Zodiac Escutcheon?
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 18:59 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
sosin

mati90 pisze:Gdzie mogę znaleźć Grand Armor,Grand Helm i Zodiac Escutcheon?
Schrödinger pisze:Grand Armor: Kod:
Necrohol of Nabudis, upuszcza Helvinek, ktory pojawia się po tym jak ubijesz 7 x Over Soul w second area.
Ensanguined Shield:
Musisz wybic wszystko co sie rusza w The Feywood/Ice Foeld of Cleraight i The Feywood/The Edge of Reason wtedy na srodku jednej z tych lokacjii (dokładnie nie pomietam której) znajdziesz w skrzynce (znajduje sie ona na pułapce, libra pomoze zlokalizowac pułapki).
Grand Helm jest opisany na wczesniejszych postach.
Ostatnio zmieniony sob 17 lut, 2007 14:43 przez sosin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

sosin pisze:Zodiac Escutcheon:
Musisz wybic wszystko co sie rusza w The Feywood/Ice Foeld of Cleraight i The Feywood/The Edge of Reason wtedy na srodku jednej z tych lokacjii (dokładnie nie pomietam której) znajdziesz w skrzynce (znajduje sie ona na pułapce, libra pomoze zlokalizowac pułapki).
huh? Wydaje mi się że opisałeś jak zdobyć Ensanguined Shield. Zodiac Escutcheon jest dostępny w Great Crystal'u (upper layer > mapa z gamefaqs) oraz w Barheim Passage, lecz tam szansa na wyjęcie go z urny jest 1.8% (z Diamond Armletem) więc polecam pierwszą lokację.
sosin

Zeczywiście pomyliły mi sie tarcze.
Mam pytanko: Gdzie jest najwieksze prawdopodobienstwo znalezienia Ribbon :?:
czarnaowca52

espery

Post autor: czarnaowca52 »

WITAM
wiem,że jużż ktoś już o tym napisał,ale proszę o podanie informacji jak,gdzie i kiedy można zdobyć każdego espera
z góry thx
Ciddus12
Kupo!
Kupo!

Post autor: Ciddus12 »

CZy po zdobyciu espera Haszmala na samym końcu gry, będę mógł zasejwować grę i teleportować się gdzieś. Jest to o tyle wazne, że chciałem po prostu zdobyć kolejnego espera do kolekcji. Jeżeli będę mógł się teleportować, to czy w składzie zostanie Reddas?
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Re: espery

czarnaowca52 pisze:WITAM
wiem,że jużż ktoś już o tym napisał,ale proszę o podanie informacji jak,gdzie i kiedy można zdobyć każdego espera
z góry thx
http://www.k-ff.com/Finalf12/index.php
Ciddus12 pisze:CZy po zdobyciu espera Haszmala na samym końcu gry, będę mógł zasejwować grę i teleportować się gdzieś. Jest to o tyle wazne, że chciałem po prostu zdobyć kolejnego espera do kolekcji. Jeżeli będę mógł się teleportować, to czy w składzie zostanie Reddas?
Można. Reddas zostaje. (tylko po co go zostawiać. wpada w pułapki, atakuje niepotrzebnie monsterów... nie lepiej się dopakować a gościa zostawić w spokoju?)
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
dante001

Post autor: dante001 »

Siema.
Mam jedno pytanie. Byłem w Necrohol Of Nabudis,odkryłem całą lokacje ale...........
nie wiem co zrobić żeby otworzyć 3 bramy..........w których kryje sie Esper Chaos.
Jeśli ktoś wie to prosze o pomoc :o :o :o :o :o
Z góry dzięki!!!!!!!!!!!!!!1
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

dante001 pisze:Siema.
Mam jedno pytanie. Byłem w Necrohol Of Nabudis,odkryłem całą lokacje ale...........
nie wiem co zrobić żeby otworzyć 3 bramy..........w których kryje sie Esper Chaos.
Jeśli ktoś wie to prosze o pomoc :o :o :o :o :o
Z góry dzięki!!!!!!!!!!!!!!1
http://www.k-ff.com/phpbb2/viewtopic.php?p=157329
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”