Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

dante001 pisze:Siema.Wie ktoś jak pokonać bossa w Gurivegan -Tyranta??????????????????
Już wcześniej zadawałeś to pytanie i Schrödinger Ci na nie odpowiedział:
Schrödinger pisze:Użyj Graviga - na start zredukuje połowe jego HP. Jest też słaby na spell z rodziny Ice. Nie zaszkodzi też dopakować troche.
Ciddus12 pisze:co jest w tej zablokowanej lokacji w archades? Żeby tam wejść trzeba zebrać jakieś duperele od przechodniów. Czy opłaca się marnować czas na to?
Jest tam ładny widok z balkonu ^^ oraz właściciel Hunt Clubu (tego z Phon Coast) który da Ci kilka bezużytecznych gemów za przechodzenie Huntów(tych z trofeami).(I chyba jest tam taki kurczak który po rozmowie daje jakąś broń ale nie pamiętam dokładnie; w każdym razie ta broń nie była przydatna w ogóle)

Ciddus12 pisze:Są zablokowane wrota w cochen cave palace, zaraz jak się wchodzi z tych jaskiń w te tunele. co tam jest, jakiś esper?
Jeśli chodzi Ci o te wrota przy wodospadach to jest tam jeden z Rare Game i urna z jakimś skarbem, jeżeli jednak o te drugie to prowadzą one do Hell Wyrma
Ciddus12 pisze:Gdzie jest ten kolo co ma mi zlecić zbieranie medalionów by zdobyć espera?
Ma być gdzieś w Nabudis, ale chodze i go znależć nie moge. Jedyny który tam jest to jakiś "silent no-mou"
Poczytaj zamieszczony w tym temacie opis do zadania z medalionami i będziesz wiedział wszystko :)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

jak zdobyć barheim passage key... sprzedałem serpent's cośtam, czy jeszcze mam jakąś szansę? na północy od wioski nic nie ma (!) tylko jeden chartograph mog _^_... mam nadzieję że czegoś nie popsułem XD

[ Dodano: Pon 12 Lut, 2007 20:31 ]
w tej lokacji nie ma ani dantro ani jego żonki :shock:

[ Dodano: Pon 12 Lut, 2007 20:41 ]
lol, juz nie ważne, przypadkiem w outpoście byłem i juz zrozumiałem wszystko :grin:
glamorous vamp
dante001

Post autor: dante001 »

Tak to prawda że te pytanie już wczesniej zadawałem :? ...................
ale użyłem na Tyranta Gravity( co zadaje 1/4 obrażen) i nic.........Graviga jeszcze nie mam odkryte.... a jeśli chodzi o te Spell z rodziny Ice to należy to do Black Magic?? ??
i co oznacza ta żółta przekreślona książka która sie pojawia jak walcze z Tyrantem??? :shock: :shock:
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Przekreślona książeczka oznacza że nie możesz używać technik podczas walki. Wymagany lv na niego to 47+, a jak sobie nie radzisz to najlepiej przypakuj postacie. Tak jak już wspominał Schrödinger jest on słaby na czary typu Ice. Rzuć też Shell na postacie (a na niego Dispel). Oto jakie gambity przydadzą Ci się w walce:
- Ally: HP under 50% - Use Curaga
- Ally: Any - Cast Raise
- Foe: Party leader's target - Attack
- Ally: Any - Cast Protect
- Foe: Lowest HP - Attack

Spell z rodziny Ice to Blizzard, Blizzara, Blizzaga i należą one do Black Magic.
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Mam problem z questem z Cockatrice, które uciekły z Giza Plains. Quest uruchamia sie po zdobyciu key item, który znajduje sie tam gdzie walczyło sie z Gil Snaperem. Problem polega na tym że znalazłem już 6 : w Dalmasca Easternsand, Balfonheim Port, Eryut Village, dwa w Archades(tylko jeden z nich jeszcze nie wrócił do Giza jak reszta) i Rabanastre. Czy ktoś zna lokalizacje reszty kurczaków?
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 18:47 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

mati90 pisze:Dalmasca Easternsand
jak go przetransportować na drugą stronę?
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Boni pisze:mati90 napisał/a:
Dalmasca Easternsand

Z tego co pamiętam, musisz najpierw wykonać misję (z cactuarami) z ojcem Tchigri, dzieciaka stacjonującego przy łódce w South Bank. Po zagadaniu z nim przewieź na drugą stronę Nathyl, Arryl i Sassan, w takiej właśnie kolejności.
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Boni pisze:mati90 napisał/a:
Dalmasca Easternsand

Musisz w odpowiedniej kolejności przetransportowywać te trzy "osoby", niestety nie pamiętam dokładnie kolejności, chyba jakoś tak: pies, chłopak , kurczak albo coś w tym rodzaju. Gdybyś znalazł kurczaki inne niż te co wypisałem prosiłbym o pomoc ze znalezieniem reszty ;) .
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 18:47 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciddus12
Kupo!
Kupo!

Post autor: Ciddus12 »

gdzie moge znależć do kupienia teleport stones?
sosin

Post autor: sosin »

Ciddus12 pisze:gdzie moge znależć do kupienia teleport stones?
Teleport stones jest do kupienia w Balfonheim Port i Rabanastre na bazaze.
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Ciddus12 pisze:gdzie moge znależć do kupienia teleport stones?
Mogę się mylić, ale chyba są do kupienia w prawie każdym sklepie oznaczonych na mapie słoikiem/garnkiem(?) oraz na airshipie.
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 18:48 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciddus12
Kupo!
Kupo!

Post autor: Ciddus12 »

Ja miałem tylko na balfonheim port.

A tak wogóle to rzeczywiście nic tam nie ma w Archades na tych balkonach. Tyle sie nalatałem by połączyć te wypowiedzi :twisted:

[ Dodano: Wto 13 Lut, 2007 20:40 ]
Czy da się powtórnie dostać się do pharos of ridoranna, tam gdzie są te trzy piętra.
Szukam i nic. Chciałem zdobyć ribbona.
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Ciddus12 pisze:A tak wogóle to rzeczywiście nic tam nie ma w Archades na tych balkonach. Tyle sie nalatałem by połączyć te wypowiedzi
Jest tam członek Hunter'ów od którego za 15 trofeów, które zostawiają niektóre Rare Game, można dostać Sagitarius Gem potrzebny do stworzenia na bazarze łuku Sagitarius.

Jest jakiś pewny sposób na zdobycie Excalibura?
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 18:48 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

mati90 pisze:Jest jakiś pewny sposób na zdobycie Excalibura?
Jedyny to próbować wyciągnąć go z urny w Giruvegan/Crystal Grande (upper layer). Diamond Armlet zwiększy szansę na powodzenie, ale można też próbować bez (polecam z ^^). Właściwie to chyba nawet nie chodzi o szansę wyciągnięcia go tylko o to czy pojawi się urna z nim. Ja miałem tak (udało się za drugim razem) że po otwarciu urny (nie wychodząc z lokacji) pojawiła się druga z której wyciągnąłem Excalibura (w tej pierwszej było trochę gil). A warto próbować bo mieczyk jest zajefajny i bardzo przydatny :)
dante001

Post autor: dante001 »

Siema SONIQ 17. A możesz jeszcze napisać gdzie zdobyć ten DIAMOND ARMLET? :o

[ Dodano: Sro 14 Lut, 2007 12:58 ]
Albo kupić.
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”