Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Lenneth pisze:1) Btw, żeby walczyć z Seerem i tak trzeba najpierw pokonać Ixiona.

Nie tzeba zabijać Ixiona aby walczyć z Seerem.

Domber pisze:w Ktorej czesci kanałów znajduje sie czwarty potwor w polowaniu? ( Duch)

Trzeba wejść dokładnie na sam środek pomieszczenia gdzie walczyło się z Firemane (boss ognisty koń).
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 18:46 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
JaDaK1

Post autor: JaDaK1 »

Zna ktoś jakiś sposób na znalezienie rara (nie pamietam nazwy) tego co daje nam zlecenie Hunt Master żeby dołączyć do klubu i móc zbierać trofea? Byłem tam gdzie ma być z 30 razy i go tam nie ma:P. Z mapki na gamesfaq.com widać, że trzeba czekać w danym miejscu i ma się pojawić ale robiłem ten zabieg 4 razy (każdy chyba po 1h) i w końcu wku***em się i wyłączyłem konsole.... Ma ktoś jakiś pomysł?
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Musisz stanąć na samym krańcu tego wzniesienia (tak abyś widział miejsce gdzie się ma pojawić). Czekasz maksymalnie minutę i powinien być. Potem schodzisz i tłuczesz go.
dante001

Post autor: dante001 »

Siema.Morzecie mi napisać gdzie i za ile moge zdobyć,kupić jakąś fajna mocna broń??????????? Moja ma atak na 89 i chciałbym cos mocniejszego.
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Nawet nie opisałeś w jakim momencie gry jesteś. Poza tym gdybyś czytał poprzednie posty to wiedziałbyś gdzie można znaleźć wszystkie bronie.
dante001

Jestem w Giruvegan.
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Łatwy sposób na broń (chyba po Giruvegan) to kupienie golden Axe (axe 110 attack) w Dalmasca Estersand/South Bank Village. Jeśli masz już port Balfonheim to możesz kupić tam Deathbringer (sword 90 attack).
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Ciddus12
Kupo!
Kupo!

Post autor: Ciddus12 »

jak pokonać tego jednego marka, który jest ukryty na tych bagnach, chyba to się nazywa nabudis. Gdy do niego dochodze to powstaje masa zombiaków i raz, że mnie atakują, to dwa, rzucają blind na każdą moją postać, a te wtedy atakują jak cepami. Tak wogóle to sam mark ma bardzo dużą obronę. Jak go pokonać?
3 postcie - 73 lvl, 3 postacie 37 lvl.
ziomal

Post autor: ziomal »

Ciddus12 pisze:jak pokonać tego jednego marka, który jest ukryty na tych bagnach, chyba to się nazywa nabudis. Gdy do niego dochodze to powstaje masa zombiaków i raz, że mnie atakują, to dwa, rzucają blind na każdą moją postać, a te wtedy atakują jak cepami. Tak wogóle to sam mark ma bardzo dużą obronę. Jak go pokonać?
3 postcie - 73 lvl, 3 postacie 37 lvl.
Pewnie chodzi ci o Golema, najpierw zajmij sie zombiakami i nie podchudz do marka az nie wylminujesz zombiaków. Ustaw sobie gambis u jednej osoby zeby leczyła blind.
Ciddus12
Kupo!
Kupo!

dzięki, rzeczywiście pomogło, czy esper którego zdobędę dzęki medalionom jest bardzo silny? Czy jeszcze wyrobić level postaciom?
Yamada

Post autor: Yamada »

Generalnie, Espery są moim zdaniem nieprzydatne. Można się nimi pobawić,ale bądźmy szczerzy - spokojnie można gre zaliczyć bez nich (z wyjątkiem momentu gdzie musimy przywołać Beliasa w Feywood). Powodem jest to że siła postaci rośnie szybciej niż power naszych pupili i w pewnym momencie postacie pakują taki damage, że Espery można sobie darować.

Sytuacja analogiczna do Gill Toss w FFVII - tam postacie stawały się bardzo potężne i ww. umiejętność była w zasadzie bezużyteczna, w przeciwieństwie do starych FFów gdzie była to naprawdę potężna broń.
sosin

Post autor: sosin »

siemka. mam pytanko odnosnie esperów:
Czy podnosic sie poziom esperów :?:
jak sie nie zmienia im poziom to w tym finalu spiepszyli te espery i stają sie bezuzyteczne.
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Poziom espera podnosi się wraz z poziomem postaci która go posiada. Na gamefaqs w dziale "Esper Guide" znajdziesz informacje dotyczące esperów na poszczególnych poziomach postaci.
dante001

Siema.Wie ktoś jak pokonać bossa w Gurivegan -Tyranta??????????????????
Ciddus12
Kupo!
Kupo!

co jest w tej zablokowanej lokacji w archades? Żeby tam wejść trzeba zebrać jakieś duperele od przechodniów. Czy opłaca się marnować czas na to?
Są zablokowane wrota w cochen cave palace, zaraz jak się wchodzi z tych jaskiń w te tunele. co tam jest, jakiś esper?
Gdzie jest ten kolo co ma mi zlecić zbieranie medalionów by zdobyć espera?
Ma być gdzieś w Nabudis, ale chodze i go znależć nie moge. Jedyny który tam jest to jakiś "silent no-mou"
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”