Metal Gear Solid

Zręcznościówki, strzelanki, RTSy, RGPi ; tzw. blockbustery i te mniej znane dla koneserów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Gagarin pisze:myślałem, że skonam ze śmiechu XD musiałem wychodzić aż 3 razy z gry, żeby Wam to pokazać LOL
Rzuciłeś kiedyś linkiem do filmiku z tego na YouTube :P Wtedy miałem kosmiczny polew :lol:
Gagarin pisze:najlepsze i tak są Snake Tales... :) - też nie macie? ;)
Też nie mamy :/ Niestety, MGS2 mam w platynce na PS2... A tam tego nie ma. Trzeba szybko poszukać gdzieś jeszcze i nabyć wersje na kompa :>
Gagarin pisze:1. http://img77.imageshack.us/img77/1284/snakeox5.jpg - tsare, ale mam zawsze z tego polew XD
2. http://img453.imageshack..../snakec4zq7.jpg - musiałem to zbadać XD
3. http://img489.imageshack....nakangryds3.jpg - oto rezultat moich działań ^_^
Opowieść o tym, jak to starszy i mądrzejszy pouczał młodszego i mniej doświadczonego, za to skorego do figli XD
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Post autor: King VERMIN! »

a teraz dla zabawy... :] dla Was to zrobiłem ^_^ have fun...
awwwww... how sweet :*
najlepsze i tak są Snake Tales... :) - też nie macie? ;)
Pewnie, że nie :/ Ale za to mam Making Of Metal Gear Solid 2! :D

Z bonusów, przypomniało mi się:

Kiedy jesteśmy w Arsenalu, od razu po scenie w sali tortur, wybiegami z pomieszczenia i robimy coś aby strażnik nas zauważył i był alarm. Kiedy mamy Alert Phase wracamy do pomieszczenia z łożem tortur i "przeczepiamy" się do niego. Czekamy na strażnika aż do nas podejdzie i... (miałem wielki ubaw :D) (Jezus, ILE TA GRA MA SMACZKÓW!! :D)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

King VERMIN! pisze:Kiedy jesteśmy w Arsenalu, od razu po scenie w sali tortur, wybiegami z pomieszczenia i robimy coś aby strażnik nas zauważył i był alarm. Kiedy mamy Alert Phase wracamy do pomieszczenia z łożem tortur i "przeczepiamy" się do niego. Czekamy na strażnika aż do nas podejdzie i... (miałem wielki ubaw :D ) (Jezus, ILE TA GRA MA SMACZKÓW!! :D )
Ooo tak XD Jak ten gość się przyglądał :] Polewka była kosmiczna ^^ A co do ilości smaczków, to powiem tak - MGS to gra wielka, klasyka. A rzeczy takie mają do tego prawo - tak samo jak okładka płyty Iron Maiden "Somewhere In Time". Po prostu szlachectwo zobowiązuje :]
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Hmm pamiętam te piękne godziny spędzone przy MGS 1 (z VR) na PSX (oryginalnej ofcourse). Nie udzielam się w tym temacie ponieważ przeszedłem tylko pierwszą część. Ale jak czytam co piszecie o kolejnych częściach to mi ślinka cieknie i portfel sam się domaga oddaniu kilku zł na dobrą grę ^_^. Czytałem wiele postów w tym temacie (trochę opuściłem ponieważ nie chcę wiedzieć wszystkiego... to trzeba samemu odkryć w końcu :) ). Którą część polecali byście mi kupić teraz ? MGS2:Substance czy MGS3:Subsistance ?
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

Post autor: Gagarin »

King VERMIN! pisze:Kiedy jesteśmy w Arsenalu, od razu po scenie w sali tortur, wybiegami z pomieszczenia i robimy coś aby strażnik nas zauważył i był alarm. Kiedy mamy Alert Phase wracamy do pomieszczenia z łożem tortur i "przeczepiamy" się do niego. Czekamy na strażnika aż do nas podejdzie i... (miałem wielki ubaw :D ) (Jezus, ILE TA GRA MA SMACZKÓW!! :D )
LOL jak dojdę,to to sprawdzę XD ciekawi mnie to :)
a tu co znalazłem... :) jakie bajery mozna robić... geeeez aż mnie szlag trafia, że nie mogę znaleść tych 2 SEMTEXów... ktoś coś wie? (Gveir - liczę na Ciebie - misiu pysiu :* )

ok - tego nie znałem :) - http://youtube.com/watch?v=vAsZn25Xh3c
http://youtube.com/watch?v=iOA-1huS3Ck& ... ed&search= - to jest to, o co Ci chodziło King?

geeeez ale mi mania na tą grę pezyszła... grrrrrrr kocham ją...
soniq17 pisze:MGS2:Substance czy MGS3:Subsistance ?
kup tą i tą! bez gadania, to obowiązek! :) są przepiekne te gry... geez.... geeez (jeszcze jestem trzeźwy :] )
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

I masz rację - naprawdę warto w to zagrać, bo to jest seria cudo. A poleciłbym po kolei MGS2, a potem MGS3? Dlaczego? Bo tu najważniejsza jest fabuła. A żeby ją całą poznać, trzeba przejść po kolei wszystkie części, a na końcu zabrać się za MGS3 i PO, żeby w końcu dowiedzieć się jak naprawdę przebiegały wydarzenia, o których do tej pory tylko wspominano, a i były przedstawione z zupełnie innej perspektywy. I kiedy dowiesz jak naprawdę było, jakie były naprawdę postacie o których do tej pory tylko się słyszało, jaka była ich motywacja i co przeszły - dostaniesz szoku i spojrzysz na wszystko z zupełnie innej perspektywy. A i dopiero wtedy docenisz w pełni geniusz Kojimy i jego ekipy ^^ Czyli mówiąc krótko - nie ociągaj się, tylko nabądź gry i się rozkoszuj :]
Gagarin pisze:a tu co znalazłem... :) jakie bajery mozna robić... geeeez aż mnie szlag trafia, że nie mogę znaleść tych 2 SEMTEXów... ktoś coś wie? (Gveir - liczę na Ciebie - misiu pysiu :* )
Dobra... ale które znalazłeś? Musiałbyś dokładnie opisać w którym miejscu leżą, ale i nie gwarantuję dobrej odpowiedzi, bo już tak średnio pamiętam :wink: Może poszukam opisu... :wink:
Gagarin pisze:ok - tego nie znałem :) - http://youtube.com/watch?v=vAsZn25Xh3c
http://youtube.com/watch?...related&search= - to jest to, o co Ci chodziło King?
Pierwsze znałem, maksymalna, nomen omen, polewa XD
A drugie to dokładnie to :]
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Dzięki Gags i Gveir. Najpierw zagrzeje miejsce w konsolce MGS2 z VR bo jak tu czytam to niezła jazda jest z tymi misjami :D. A potem MGS3:S. Najlepsze jeszcze przede mną. Tylko boję się że to mi się za bardzo spodoba i będę jeszcze zbierał na PS3 żeby przejść MGS4 bo trailer jest zaje...sty :wink:
Ostatnio zmieniony ndz 04 lut, 2007 01:31 przez soniq, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Ale jak czytam co piszecie o kolejnych częściach to mi ślinka cieknie i portfel sam się domaga oddaniu kilku zł na dobrą grę ^_^. Czytałem wiele postów w tym temacie (trochę opuściłem ponieważ nie chcę wiedzieć wszystkiego... to trzeba samemu odkryć w końcu :) ). Którą część polecali byście mi kupić teraz ? MGS2:Substance czy MGS3:Subsistance ?
Gveir, Gags, przez nas ludzie chcą się zapoznać z tą wspaniałą serią... jak tu się dumnym nie czuć? :D

Jeśli zaś idzie o kolejność, to zależy:

MGS2 i MGS3 kupić trzeba i basta! Ręczę głową, że nie będziesz żałować pieniędzy, jeśli zaś idzie o to co warto: podstawową czy wersję Sub, to zależy co chcesz. Jeżeli chcesz samą grę, dla fabuły to kupuj podstawkę. Jeżeli zaś chcesz wycisnąć z niej wszystkie soki, to bierz Sub. Inna sprawa, że MGS3:S ma multiplayer, na który zresztą ostrzymy sobie zęby z Gveirem :P

Podstawki są tanie. Na allegro MGS2 i MGS3 kupisz po maks 40 zł i 60 zł, ale już wersja Sub to większy wydatek. Naturalnie do gry po necie w MGS3 potrzebujesz Network Adaptera, no chyba, że masz wersję Slim, która już ma wbudowany NA.
geeeez aż mnie szlag trafia, że nie mogę znaleść tych 2 SEMTEXów... ktoś coś wie?

Chodzi o VR, czy główny wątek? Bo jak główny, to znam na pamięć gdzie są :P
to jest to, o co Ci chodziło King?
Dokładnie.

[ot] mam cactuara! Weee, nie jestem noobem :lol: [/ot]
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

soniq17 pisze:Tylko boję się że to mi się za bardzo spodoba
Ty chyba jesteś chory... o to czy Ci sie spodoba, to nie masz co się marwić - mam też wrażenie, że może spodobać Ci się bardziej niż inne - mam nadziję, że załapiesz bakcyla :) Proponuje MGS2 przejść sobie śmiało, ale nie przed VM! VM to jako dodatek potraktuj... MGSa proponuje też przejść 2 razy, tak jak Ci pasuje, bez żadnej pomocy czy coś - a drugi raz, to typowo bawić się i eksploorować teren, co się da - alebo ew. pomagać sobie solucją, bo tam w większosci, te smaczki są opisane - ale nie wszystkie!. Po pierwszym przejści MGS2 - zabierz się za Snake Tales - uzupełnić fabularne braki i pobawić się :) Na konieć sobie zostaw VM - chyba, że wolisz na początek, to Ty grać będziesz i to Ty zadecydujesz - ja jako stary dziad Ci tylko radzę :P
soniq17 pisze:Dzięki Gags i Gveir. Najpierw zagrzeje miejsce w konsolce MGS2 z VR bo jak tu czytam to niezła jazda jest z tymi misjami
no prob :) TYLKO PAMIĘTAJ! KUP ORYGINAŁ!! XD
King VERMIN! pisze:Chodzi o VR, czy główny wątek? Bo jak główny, to znam na pamięć gdzie są :P
główny wątek, tylko ja gram na European Extreme, więc wiesz.... :]
King VERMIN! pisze:mam cactuara! Weee, nie jestem noobem
GRATZ ^^
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Chodzi o VR, czy główny wątek? Bo jak główny, to znam na pamięć gdzie są :P
Jeszcze napisz w których strutach są ;) Weź mapkę i tam powinno być "B" jeżeli została Ci jakaś.

Na EX? Heheheheh, powodzenia w ostatniej walce szefie :D

[ Dodano: Nie 04 Lut, 2007 01:37 ]
VM
A nie VR? ;)
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

King VERMIN! pisze:Jeszcze napisz w których strutach są ;) Weź mapkę i tam powinno być "B" jeżeli została Ci jakaś.
no na moście, pomiędzy Core 1 i Core 2
King VERMIN! pisze:Na EX? Heheheheh, powodzenia w ostatniej walce szefie :D
słyszałem, że się można pochlastać... ale spróbuje - co mi tam.
King VERMIN! pisze:A nie VR? ;)
Ej king... Ty nie umiesz cytować selektywnie, czy mi sie tak wydaje? :>właśnie coś mi nie pasowało... masz racje - VR :]
szczerze mówiąc, ja nie lubię VR - przechodzę je, bo po grze chcę cjeszcze... wiecie, apetyt rośnie wraz z jedzeniem... :]
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Gagarin pisze:TYLKO PAMIĘTAJ! KUP ORYGINAŁ!! XD
Za piractwo jest kara pieniężna ale w przypadku MGS powinno być karane dożywociem :D
Bez wahania kupie oryginał. Najpierw przejdę główne wątki a potem VR :)
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

no na moście, pomiędzy Core 1 i Core 2
Chyba nici z tańca :( Bo na mostach to bomb chyba nie ma (albo mam dziurę w pamięci), najedź na strut i napisz bo który to :P

-- Wiem, że jest jedna w łazience.
-- Wiem, że są dwie, tam gdzie mamy windę towarową.
-- Wiem, że są dwie na "poczcie" - jedna na dachu, druga na paczce.
-- Wiem, że są dwie, pod klapami w tamtym strucie z wodą
-- Wiem, że jedna jest za drzwiami jakiegoś dystrybutora ;P
-- Wiem, że jest jedna za metalowymi pojemnikami w magazynie.

Ale chyba nie pamiętam reszty bo spać mi się chcę ;)

[ Dodano: Nie 04 Lut, 2007 01:49 ]
A tak na marginesie, to chyba nie semtex, tylko C4 :>
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

King VERMIN! pisze:Gveir, Gags, przez nas ludzie chcą się zapoznać z tą wspaniałą serią... jak tu się dumnym nie czuć? :D
Czujemy się dumni :] Może napiszemy do Kojimy jak jesteśmy wspaniali, to nam medal przyśle? XD
Gagarin pisze:słyszałem, że się można pochlastać... ale spróbuje - co mi tam.
Pochlastać to mało powiedziane. Dwa dni się męczyłem z samymi Ray'ami, duszeniem zmusiło mnie do naprawy pada, a w finale trzeba mieć wszystko tak obcykane że hej - nie może Cię trafić ani razu, bo już masz przesrane na całej linii - śmierć na miejscu. Ale kiedy przejdziesz jesteś mistrz i masz satysfakcję większą niż Twoje ego XD
soniq17 pisze:Za piractwo jest kara pieniężna ale w przypadku MGS powinno być karane dożywociem :D
Bez wahania kupie oryginał. Najpierw przejdę główne wątki a potem VR :)
I dobrze prawisz. MGS wymaga oryginału - to jest po prostu coś obligatoryjnego :] I już się bój - na pewno Cię uzależni i zostaniesz kolejnym wielkim fanem serii ^^
King VERMIN! pisze:[ot] mam cactuara! Weee, nie jestem noobem :lol: [/ot]
Gratulacje! Zaraz będę miał Malboro :]
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

King VERMIN! pisze:Chyba nici z tańca :( Bo na mostach to bomb chyba nie ma (albo mam dziurę w pamięci), najedź na strut i napisz bo który to
no NIE O TO CHODZI, C4 już unieszkodliwiłem... Semtex, po tym jest walka z Harierem... już świta? gdzie jest Semtex porozstawiany na całym moście itp. koło SEMTEXów sa czujniki, które trzeba rozwalić... świeca n azielono... kumasz? jaśniej? czy screena chcesz?
Gveir pisze:Pochlastać to mało powiedziane. Dwa dni się męczyłem z samymi Ray'ami, duszeniem zmusiło mnie do naprawy pada, a w finale trzeba mieć wszystko tak obcykane że hej - nie może Cię trafić ani razu, bo już masz przesrane na całej linii - śmierć na miejscu. Ale kiedy przejdziesz jesteś mistrz i masz satysfakcję większą niż Twoje ego XD
to TY mi możesz pomóc... poczytaj wyżej... :]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne gatunki gier”