FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Kliknij na tym, to się powiększy. A przeszedłeś przez Misty Mountains i wyszedłeś po drugiej stronie? Jak tak, to wyjdziesz ZA górami i droga będzie TAKA jak narysowałem. Wybacz, przeszedłem grę z 20 razy i mam jakieś o niej pojęcie. Ależ proszę bardzo.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Czajnik

Post autor: Czajnik »

Nie, spoko. Nie mówie, że nie wiesz, po prostu myślałem, że dostane się tam z moim Buggym, ale okazało się że niestety trzeba go było zostawić.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

No, Buggy trzeba zostawić i dalej na piechtę. Ale spokojnie, nowy pojazd niedługo dostaniesz.
Czajnik

Mam następny problem :D Otóż w Temple of The Ancients, w sali z zegarem nie wiem jak się przemieszczać po pomieszczeniach. Nie wiem jak to działa. Ustawiam zegar na godzine pierwszą i nie moge tam wejść. Pomocy
Awatar użytkownika
KAIN
Kupo!
Kupo!

Post autor: KAIN »

Ustawiaj wskazówki tak abyś mógł przejść i nie ma problemu ;)
Welcome to these crazy times.
Czajnik

I znów dzięki za pomoc. Ale Ci bossowie w Temple of the Ancients byli banalni. Hmmmm.....a może to dlatego że miałem drużyne: Cloud 44, Aeris 40 i Tifa 43 :D??
matman

Post autor: matman »

mam pytanie?
czy na 2cd mozna wejsc go gold saucer?
bo u mnie stoi dio i mowi cos w rodzaju "how can i make my interes in times like this" czy jakos tak ale jestem pewien, ze chodzi mu o meteor lub weapony

plzz help
Tomek

Post autor: Tomek »

Można wejść w 2 CD do Gold Saucer.Może nie możesz wejść bo jeszcze nie zatrzymałeś pociągu.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

matman pisze:mam pytanie?
czy na 2cd mozna wejsc go gold saucer?
bo u mnie stoi dio i mowi cos w rodzaju "how can i make my interes in times like this" czy jakos tak ale jestem pewien, ze chodzi mu o meteor lub weapony

plzz help
Tomek pisze:Można wejść w 2 CD do Gold Saucer.Może nie możesz wejść bo jeszcze nie zatrzymałeś pociągu.
Dio otwiera przybytek na 2 CD dopiero, gdy Cloud dołączy się do drużyny ;) Czyli po akcji w Fort Condor i North Corel.
gemega

Post autor: gemega »

cześć. mam maly problem, a raczeje zagwozdkę :!: ;] czy zdobycie limit breaka 3-go poziomu cloud'em zalezy od broni jaką nosi, albo od tego czy zabija wrogów "ręcznie" czy czarami lub od poziomu postaci(22lvl), bo wydaje mi się że zabiłem juz grubo ponad 80-ciu przeciwników od momentu zdobycia limit breaka 2-go poziomu. za odpowiedż z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Problem leży w tym, że to jest liczba orientacyjna, tych 80 wrogów. No i lepiej ich tłuc atakami fizycznymi. Bez obawy, walcz, a w końcu zdobędziesz :]
gemega

zże jest to liczba orientacyjna to wiem ze ściągi z krypty. ale tak na oko to zabiłem już ze 200 potworków cloud'em i to atakami fizycznymi. wiem to bo miałem taki czas (gram pierwszy raz w finala VII), że łaziłem drużyną z 5 godzin tak o żeby troche expa nabić i tiffą oraz barretem podprawiałem potworki a cloud'em je dobijałem. swoją drogą jeszcze nie powiedziałem, ale mimo ograniczeń w rozwoku postaci (możemy tylko bawić sie materioa, brońmi , zbrojami i surce'y - nie możemy rozwijać statystyk samodzielnie jak w większości jRPG) to seria final fantasy jest cool. szkoda tylko że nie stac mnie na ps2 bobym sobie w FFX popykał :(
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Że się upewnię, masz oba limity drugiego poziomu? Jak masz, to spokojnie tłucz ile wlezie, w końcu zdobędziesz co trzeba, te limity można mieć już w Midgar'ze jeżeli odpowiednio wiele będziesz walczył. Co do rozwoju - prawda, jest ograniczony, ale Source'y rozwiązują problem - podpakowanie drużyny całej do 255 każdej statystyki wymaga tylko cierpliwości i czasu.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

gemega, o który limit 3 poziomu Ci chodzi? 3-1 czy 3-2 ?

Jeśli chcesz zdobyć 3-1 (Meteorain) musisz zabić byle jak (wręcz/magią/summonami) w sumie 319 wrogów (polecam grzybki w lenie kolo Niebelheim)

Jeśli 3-2 (Finishing Touch) - wykonaj 6 razy limit 3-1

I po raz kolejny zacytuje sam siebie:
kwazi pisze:Co trzeba zrobić aby nauczyć się wszystkich Limitów?

Limit 1-1 -> mamy od początku
Limit 1-2 -> trzeba użyć 1-1 "x" razy (inną dla każdej postaci - sprawdzałem ;) )
Limit 2-1 -> trzeba zabić daną postacią obojętnie jak (atak/magia/limit/summon) określoną liczbę wrogów (inną dla każdej postaci - również sprawdzałem ;) )
Limit 2-2 -> trzeba użyć 2-1 "x" razy (inną dla każdej postaci - sprawdzałem ;) )
Limit 3-1 -> trzeba zabić daną postacią obojętnie jak (atak/magia/limit/summon) określoną liczbę wrogów (inną dla każdej postaci - również sprawdzałem ;) )
Limit 3-2 -> użyj 6 razy Limitu 3-1
Limit 4 -> posiadając już Limit Break Manual użyj na postaci - warunek - musisz znać wszystkie wcześniejsze limity :)

UWAGI:
Cait Sith : ma tylko dwa limity 1-1 i 2-1 -> aby zdobyć drugi po prostu pozabijaj Caitem parunastu przeciwników
Vincent: ma tylko 1-1, 2-1, 3-1, 4-1 -> analogicznie jak Cait - zabijaj Vincentem ilu się da :)
gemega

dzienks. już mam ten limit. się napociłem żeby go zdobyć.ale mimo wszystko dobrze wiedzieć, że nie trzeba wrogów "ręcznie" zabijać, bo to byłaby mordęga. dzięki za porady. ja gram dalej, a wy?? :D

[ Dodano: Czw 08 Lut, 2007 18:21 ]
jescze jedno pytanie. czy battle square łatwiej przejść będąc na wyższym poziomie doświadczenia czy na niższym :?:
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”