FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
Kliknij na tym, to się powiększy. A przeszedłeś przez Misty Mountains i wyszedłeś po drugiej stronie? Jak tak, to wyjdziesz ZA górami i droga będzie TAKA jak narysowałem. Wybacz, przeszedłem grę z 20 razy i mam jakieś o niej pojęcie. Ależ proszę bardzo.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
matman pisze:mam pytanie?
czy na 2cd mozna wejsc go gold saucer?
bo u mnie stoi dio i mowi cos w rodzaju "how can i make my interes in times like this" czy jakos tak ale jestem pewien, ze chodzi mu o meteor lub weapony
plzz help
Dio otwiera przybytek na 2 CD dopiero, gdy Cloud dołączy się do drużynyTomek pisze:Można wejść w 2 CD do Gold Saucer.Może nie możesz wejść bo jeszcze nie zatrzymałeś pociągu.

cześć. mam maly problem, a raczeje zagwozdkę
;] czy zdobycie limit breaka 3-go poziomu cloud'em zalezy od broni jaką nosi, albo od tego czy zabija wrogów "ręcznie" czy czarami lub od poziomu postaci(22lvl), bo wydaje mi się że zabiłem juz grubo ponad 80-ciu przeciwników od momentu zdobycia limit breaka 2-go poziomu. za odpowiedż z góry dziękuję.

zże jest to liczba orientacyjna to wiem ze ściągi z krypty. ale tak na oko to zabiłem już ze 200 potworków cloud'em i to atakami fizycznymi. wiem to bo miałem taki czas (gram pierwszy raz w finala VII), że łaziłem drużyną z 5 godzin tak o żeby troche expa nabić i tiffą oraz barretem podprawiałem potworki a cloud'em je dobijałem. swoją drogą jeszcze nie powiedziałem, ale mimo ograniczeń w rozwoku postaci (możemy tylko bawić sie materioa, brońmi , zbrojami i surce'y - nie możemy rozwijać statystyk samodzielnie jak w większości jRPG) to seria final fantasy jest cool. szkoda tylko że nie stac mnie na ps2 bobym sobie w FFX popykał 

Że się upewnię, masz oba limity drugiego poziomu? Jak masz, to spokojnie tłucz ile wlezie, w końcu zdobędziesz co trzeba, te limity można mieć już w Midgar'ze jeżeli odpowiednio wiele będziesz walczył. Co do rozwoju - prawda, jest ograniczony, ale Source'y rozwiązują problem - podpakowanie drużyny całej do 255 każdej statystyki wymaga tylko cierpliwości i czasu.
We are the outstretched fingers,
gemega, o który limit 3 poziomu Ci chodzi? 3-1 czy 3-2 ?
Jeśli chcesz zdobyć 3-1 (Meteorain) musisz zabić byle jak (wręcz/magią/summonami) w sumie 319 wrogów (polecam grzybki w lenie kolo Niebelheim)
Jeśli 3-2 (Finishing Touch) - wykonaj 6 razy limit 3-1
I po raz kolejny zacytuje sam siebie:
Jeśli chcesz zdobyć 3-1 (Meteorain) musisz zabić byle jak (wręcz/magią/summonami) w sumie 319 wrogów (polecam grzybki w lenie kolo Niebelheim)
Jeśli 3-2 (Finishing Touch) - wykonaj 6 razy limit 3-1
I po raz kolejny zacytuje sam siebie:
kwazi pisze:Co trzeba zrobić aby nauczyć się wszystkich Limitów?
Limit 1-1mamy od początku
Limit 1-2trzeba użyć 1-1 "x" razy (inną dla każdej postaci - sprawdzałem
)
Limit 2-1trzeba zabić daną postacią obojętnie jak (atak/magia/limit/summon) określoną liczbę wrogów (inną dla każdej postaci - również sprawdzałem
)
Limit 2-2trzeba użyć 2-1 "x" razy (inną dla każdej postaci - sprawdzałem
)
Limit 3-1trzeba zabić daną postacią obojętnie jak (atak/magia/limit/summon) określoną liczbę wrogów (inną dla każdej postaci - również sprawdzałem
)
Limit 3-2użyj 6 razy Limitu 3-1
Limit 4posiadając już Limit Break Manual użyj na postaci - warunek - musisz znać wszystkie wcześniejsze limity
UWAGI:
Cait Sith : ma tylko dwa limity 1-1 i 2-1aby zdobyć drugi po prostu pozabijaj Caitem parunastu przeciwników
Vincent: ma tylko 1-1, 2-1, 3-1, 4-1analogicznie jak Cait - zabijaj Vincentem ilu się da
dzienks. już mam ten limit. się napociłem żeby go zdobyć.ale mimo wszystko dobrze wiedzieć, że nie trzeba wrogów "ręcznie" zabijać, bo to byłaby mordęga. dzięki za porady. ja gram dalej, a wy?? :D
[ Dodano: Czw 08 Lut, 2007 18:21 ]
jescze jedno pytanie. czy battle square łatwiej przejść będąc na wyższym poziomie doświadczenia czy na niższym
[ Dodano: Czw 08 Lut, 2007 18:21 ]
jescze jedno pytanie. czy battle square łatwiej przejść będąc na wyższym poziomie doświadczenia czy na niższym