FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

squall94 pisze: Kto mi wytłumaczy jak grać w karty bo nieznam dobrze angielskiego a mam gre na psx
To bardzo proste... Na kazdej karcie masz numerki. Gdy twoj przeciwnik wystawia jakas karte ktora ma np. z lewej stront 2 mozesz ja zabrac wystawiajac karte ktora ma wieksza cyfre z prawej strony, ale przy grze musisz myslec o nastepnym ruchu i musisz przewidywac ruch przeciwnika... Nie jest to trudne, ale trzeba uwazac na kombosy (masz na krypcie). Najlepszym sposobem na gre w katry jest bronienie kart, a nie zabieranie ich. Zabieraj je tylko w tedy gdy widzisz ze przeciwnik nie ma jak katratakowac, albo gdy widzisz ze mozesz odbic karte spowrotem. Jest wiele zasad utrudniajacych gre np. nie widzisz jakie przeciwniek ma karty. W tegy szczegolnie radze stosowac kart ktore sa dobre np. Ifrit jest wysmienity do prawego dolnego rogu (jak na pierwszy dysk), albo Siren do lewego dolnego rogu (jak je zdobyc masz na krypcie. Graj najpierw z tymi slabymi (polecam chlopaka z Balamb Garden... biega przy panelu glownym w lobby... od niego mozesz latwo wygrac karte Mini Moga), potrenoj na nich gre i ruszaj na podboje innych rzadkich kart.
siN
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: siN »

Czy ktoś ma jakiś pomysł, co zrobić by podczas gry zadziałała kombinacja ALT + TAB, bądź CTRL + ESC (albo jakakolwiek inna "minimalizująca" grę)? Kiedyś działała, ale nie jestem pewien - chyba było to na windowsie 98, teraz mam XP i nie działa... anybody help me?
---
W sumie racja, wybacz Izzy :)
Ostatnio zmieniony pn 01 sty, 2007 13:44 przez siN, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomaszeq

Post autor: Tomaszeq »

UWAGA! Post zawiera spoiler odnosnie 2 CD

Mam pytanie odnosnie kart:
Zrobilem glupi blad przegrywajac karte Ifrita (oprocz niego mialem tylko podstawowe karty). Mysle sobie nic sie nie stalo, odbije go pozniej. Ukonczylem misje w Dollet i wlasnie wybieram sie do Timber i tu moj problem: Koles u ktorego przegralem Ifrita stoi na placu, na ktorym Cid zegna nas przed wyjazdem do Timber i daje Magic Lamp. Uzmyslowilem sobie, ze nie bede mial okazji odbic tej karty, gdyz po powrocie do Balamb na 2 CD po wzbiciu sie gardenu w powietrze nie ma juz mozliwosci powrotu do tego miejsca. Moje pytanie: Czy istnieje jakakolwiek mozliwosc odzyskania karty w inny sposob? (wiem, ze rownie dobrze moglbym zaczac gre od nowa, ale jestem ciekawy czy nie da sie tego jakos zalatwic).[/b]
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

A PO CO jest DZIAŁ KARTY w sekcji FF 8 na glównej stronie? Po to, by ładnie wyglądało, czy też może PO TO, by było i służyło jako źródło wiadomości?
http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=12 pisze:Ifrit - Kartę Ifirita otrzymasz, gdy pokonasz tego GF'a w Fire Cavern (jest to jedna z misji na początku gry, nie ma możliwości by przegapić tę kartę). W razie utraty karty Ifirita, można ją wygrać u Martine, w domu burmistrza Fisherman's Horizon.
Wszystko jasne?

Naprawdę zacznę rozdawać bany, bo ludzie są leniwi i nie chce im się szukać :/
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
seraphit

Post autor: seraphit »

Witam jestem na 4 cd i mam na ragnaroku grupe karcianą cc, brakuje mi tylko jednej karty Quistis i niewiem gdzie ja zdobyc może mi ktos powiedziec gdzie mógłbym to zrobic na statku nikt nie chce wyciagnąc tej karty a i królowa jej nie mam z góry
dzięki
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

seraphit pisze:Witam jestem na 4 cd i mam na ragnaroku grupe karcianą cc, brakuje mi tylko jednej karty Quistis i niewiem gdzie ja zdobyc może mi ktos powiedziec gdzie mógłbym to zrobic na statku nikt nie chce wyciagnąc tej karty a i królowa jej nie mam z góry
dzięki
Nikt z grupy CC nie ma karty Quistis. A skoro jesteś na 4 CD to już jej nie zdobędziesz. http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=12 Tu masz jak (można było zdobyć tę kartę).

[ Dodano: Wto 09 Sty, 2007 14:42 ]
Czemu nie przeglądacie krypty :roll: Po to jest ta strona, żeby z niej kożystać. Jeszcze 5 min. szukania nikomu nie zaszkodziło.
Hasanlc

Gdzie znajde??

Post autor: Hasanlc »

prosze o pomoc chodzi tu dokladnie o przedmiot remedy+ niewiem gdzie moge go dastac wiem ze aleksander ma taka zdolnosc przemiany remedy na + no ale niestety zapomnialem o nim i nie wyciagnelam go od edei na 2 cd:( czy jest ajkas inna mozliwosc zdobycia tego przedmiotu?? prosze o pomoc aha chodzi tu o ff8 z gory dziekuje

I: LOL, ująłeś mnie swoja wadą wzroku, więc przeniosę posta do ODPOWIEDNIEGO Helpa. Następnym razem bardziej uważaj :]
Ostatnio zmieniony pn 15 sty, 2007 12:48 przez Hasanlc, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Hasanlc pisze:prosze o pomoc chodzi tu dokladnie o przedmiot remedy+ niewiem gdzie moge go dastac wiem ze aleksander ma taka zdolnosc przemiany remedy na + no ale niestety zapomnialem o nim i nie wyciagnelam go od edei na 2 cd:( czy jest ajkas inna mozliwosc zdobycia tego przedmiotu?? prosze o pomoc aha chodzi tu o ff8 z gory dziekuje
Alexandra możesz jeszcze zdobyć na 4 CD. Z tego co pamiętam ma go Catoblepas. Poprostu można Alexandra od niego ukraść.
Hasanlc

ta wiem o tym ze mozna go zdobyc na 4 cd w zamku ale narazie niechce przechodzic do 4 cd bo miasta zablokuja sie a mam jeszcze ochote powykonywac poboczne questy wiec staram sie gdzies odnalezc ten przedmiot na 3 cd ale za cholere niemoge odnalezc przeciwnika ktory ofiaruje mnie remedy+ ani karty z ktorej moglbym przemeinic na ten przedmiot cholera chyba jestem w kropce :(
Tomek

Post autor: Tomek »

Hasanlc pisze:niemoge odnalezc przeciwnika ktory ofiaruje mnie remedy+ ani karty z ktorej moglbym przemeinic na ten przedmiot
o ile pamiętam to żadna karta i żaden potwór nie daje remedy + tylko poprzez ablity możesz zamienić remedy na remedy+
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

Tomek pisze:
Hasanlc pisze:niemoge odnalezc przeciwnika ktory ofiaruje mnie remedy+ ani karty z ktorej moglbym przemeinic na ten przedmiot
o ile pamiętam to żadna karta i żaden potwór nie daje remedy + tylko poprzez ablity możesz zamienić remedy na remedy+
No i jeszcze jeszcze 'droga' - osobiscie bardzo jej nie lubie - to to trzeba desperatem byc zeby grac pare godzin w Chobo World ;p khe khe
GebaJr

Post autor: GebaJr »

Mam mały problemik , oto on : mam już Ragnarok i chciałbym mieć na jego pokładzie CC Group . Niestety w Balamb Garden nie miałem przyjemności zmierzenia się z Master Kingiem , czy przez to CC Group będzie nieobecne na 4 CD i czy jest ewentualnie jakiś sposób żeby ich zwerbować na Ragnarok ??
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Kiedy nie ma się ich na 4 CD, to już niestety nie ma możliwości ich zwerbowania. Trzeba to zrobić dopóki ma się Balamb Garden.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Hasanlc

niemoge sie dostac do sklepu w esthar a konkretnie w menu sklepach do tego na dole pp prawej stronie wie ktos co to za sklep i co sie w nim znajduje??
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Hasanlc pisze:niemoge sie dostac do sklepu w esthar a konkretnie w menu sklepach do tego na dole pp prawej stronie wie ktos co to za sklep i co sie w nim znajduje??
Ten sklep jest wiecznie zamknięty
jak wielokrotnie prubujesz do niego wejść to czasem otrzymasz jakąść nagrodę
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”