FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Daniel Maczuga

Post autor: Daniel Maczuga »

Syriusz15 pisze:Opisy z krypty co do bossów ZAWSZE dają radę . To Twoje aeony mogą mieć coś niezbyt wygórowane umiejętności.
Nie kwestionuje wcale tego że opisy na stronie krypty są złe wręcz przeciwnie są bardzo dobre i głównie dzieki nim udało mi się przejść wiele etapów gry. Ale chyba sie ze mną zgodzisz ze nie są to jedyne sposoby na przejście tej gry. Jest to jeden z najlepszych i najbardziej szczegółowych poradników przejścia FFX ale nie ukrywam że w wielu rzeczach pomgły mi także inne poradniki.

[ Dodano: Wto 09 Sty, 2007 21:20 ]
Go Go Yubari pisze:Nie będę kolesiowi robic awantury za to, ze jest ślepym ignorantem. To jego problem i o nim to świadczy.
Hmm... kobieto zdaje sobie sprawe ze masz olbrzymie doświadczenie jeżeli chodzi o tą gre. Ale jeżeli uważasz ze to czyni z Ciebie osobę wszechwiedzącą i daje prawo do jeżdzenia po ludziach wiedzących o tej grze o wiele mniej od Ciebie (a wiekszość Twoich postów na to wskazuje i nie chodzi tu tylko o mnie) no to POPATRZ JAK TO ŚWIADCZY O TOBIE. A tak w ogóle to zakończmy ten temat bo nie to jest tematem tego forum (niestety nie mogłem Ci wysłać wiadomości prywatnej więc muszę tutaj).
Awatar użytkownika
Syriusz15
Kupo!
Kupo!

Post autor: Syriusz15 »

Sądzę , że w straciu z takimi łatwymi bossami jak sanctuary keeper to nie są jeszcze potrzebne solucje . Od Yunalesci zaczyna się era korzystania z solucji przynajmniej tak było w moim przypadku .
Nigdy nie ufaj dziewicy w kaloszach :D
Nie wiem co ma w sobie final fantasy , ale zakochałem się w tej grze.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Syriusz15 pisze:Sądzę , że w straciu z takimi łatwymi bossami jak sanctuary keeper to nie są jeszcze potrzebne solucje . Od Yunalesci zaczyna się era korzystania z solucji przynajmniej tak było w moim przypadku .
Nie wiem , czym to było spowodowane, ale przy drugim przechodzeniu i napakowanej drużynie miałam wieksze problemy z Sanctuar Keeperem niż z Yunaleską. Ona była smiesznie prosta i nie potrafiła zadać poważniejszych obrażeń, natomiast SK zmusił mnie do leczenia _^_ Moze to dlatego,ze do Yunaleski podeszłam z rozwagą i wiedziałam, jakich statusów się spodziewać, a SC sobie olałam xD Co gracz to obyczaj- widocznie mamy różną strategię xD
Daniel Maczuga pisze:Jest to jeden z najlepszych i najbardziej szczegółowych poradników przejścia FFX ale nie ukrywam że w wielu rzeczach pomgły mi także inne poradniki.
Przy większych problemach zawsze korzystam z różnych poradników, żeby nie pytać w Helpie o rzeczy elementarne. Twoje kłopoty wynikają ze słabo wyćwiczonej drużyny, a tutaj żaden Help nie pomoże.
Jeśli już masz zamiar pisac jakieś osobiste uwagi, to skorzystaj z SB, a nie tematu pomocy.
Ostatnio zmieniony śr 10 sty, 2007 14:10 przez Ivy, łącznie zmieniany 1 raz.
Daniel Maczuga

Post autor: Daniel Maczuga »

kwazi pisze:Jesli nie możesz czegoś pokonać - podkoksuj drużynę - to uniwersalna zasada w FF ;)

http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=41 co prawda tutaj napisane jest, że rzucanie Reflect'a nic nie daje - ale ja mam inne doświadczenia :) Boss jak głupek rzucał na siebie czary wspomagające odbijając je we mnie - czasem użył Dispel - ale rzadko :> Innymi słowy - rzuć na gada Reflect i zobacz co bedzie :)
kwazi dzieki taktyka z Reflect zdała egzamin padł po dwóch Overdrivach Bahamuta THX

[ Dodano: Sro 10 Sty, 2007 14:19 ]
Ivy pisze:Przy większych problemach zawsze korzystam z różnych poradników, żeby nie pytać w Helpie o rzeczy elementarne. Twoje kłopoty wynikają ze słabo wyćwiczonej drużyny, a tutaj żaden Help nie pomoże.
Zgadzam się:) jak się wróciłem, podbiłem statystyki i nauczyłem umiejętności które wcześniej powinienem mieć to przy nastepnym podejściu poszło bez problemu (ale człowiek uczy sie na błędach) :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Daniel Maczuga pisze:Hmm... kobieto zdaje sobie sprawe ze masz olbrzymie doświadczenie jeżeli chodzi o tą gre. Ale jeżeli uważasz ze to czyni z Ciebie osobę wszechwiedzącą i daje prawo do jeżdzenia po ludziach wiedzących o tej grze o wiele mniej od Ciebie (a wiekszość Twoich postów na to wskazuje i nie chodzi tu tylko o mnie) no to POPATRZ JAK TO ŚWIADCZY O TOBIE. A tak w ogóle to zakończmy ten temat bo nie to jest tematem tego forum (niestety nie mogłem Ci wysłać wiadomości prywatnej więc muszę tutaj).
Punkty regulaminu odnoszące sie do chamstwa i denerwowania modów. Nikt po Tobie nie pojechał, a zwłaszcza nie ja. Skoro nie możesz pokonac jednego z łatwiejszych bossów, to MOIM ZDANIEM facet lat 19 powinien się domyślić, że ma zbyt słabą druzynę. Dostajesz warninga 1wszego stopnia za to, co wymieniłam. Jak będziesz to dalej ciągnał i to w tym temacie, dostaniesz drugiego za offtopic. Pisze to tutaj, bo jakoś jedynie Ty twierdzisz, ze po Tobie jadę. Fakt, ze przeszłam tą grę ileś razy nie ma znaczenia, ma za to Twoje do mnie podejscie. A za kilkakrotne mówienie do mnie jak do faceta, nawet krótkiego "sorry" nie dostałam. Koniec tematu.
Milka

Post autor: Milka »

Ehh... Mój starszy brat grał kiedyś w FF x i przeszedł dość daleko chodź to ja mu musiałem zabić seymoura ostatniego, teraz chodze sobie nim troche, bo zacina mi sie przy starciu z kiramashim. Dziś rano postanowiłem znaleźć Celestical Weapon dla Tidusa i już zdobyłem lustro, za drugim razem młodszy brat przeszedł wyścig kurczaków z czasem 0:0:0 (farciarz) i już znalazłem to miejsce gdzie jest ta broń, ale nie moge jej wyjąć;/ Są jakieś napisy Al Bhadowe czy jakoś tak, troche jest przetłumaczone, ale tych słowników troche mało mam... Siedziałem z 2h przed tą skałą i próbowałem coś robić, ale nic z tego;/ Dlaczego nie moge wziaść? To dlatego, że nie mam słowników czy, że nie przeszedłem gry? A może coś jeszcze innego? Thx z góry
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Jesteś pewien że jesteś we właściwym miejscu? Przy północno-zachodnim krańcu Calm Lands, gdzie stał facet i nie pozwalał przejść?

[ Dodano: Sob 13 Sty, 2007 16:47 ]
Może nie naładowałeś Cloudy Mirror w Macalanii?
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Milka

Już wiem na skałach piszą kierunki w jakich musze iść i ile kroków mam zrobić, teraz jestem Right sixteen and right four i jakoś nie moge znaleźć moze to jakas zagadka?

[ Dodano: Sob 13 Sty, 2007 17:37 ]
Już wiem dalej, napis jest na kółku na ziemi;D zaraz zdobede ten miecz thx

[ Dodano: Sob 13 Sty, 2007 17:50 ]
Szedłem za wskazókam na skałach i mi wyszło to, że hasło to GODHAND, ale ja nie grałem kedy był ten strażnik i nie wiem gdzie jest to zejście ;/ Mógłby mi ktos dokladniej wyjaśnić?
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Dzizas k***a ja pi****le.

Dałam Ci linka? Dałam. A tam jest wyraźnie napisane:
"W każdym razie gdy zakończysz wyścig i "wyjdziesz" z menu trenerki to niedaleko ciebie powinien pojawić się ów strażnik - gdy z nim porozmawiasz skomentuje on twój udział w wyścigach. Jeśli teraz pojedziesz na północ Calm Land nie będzie on blokował zejścia. Tam, na skale, jest wyryty glif. Jeśli użyjesz Celestial Mirror to skała skruszeje i twoje oczy ujrzą tą wspaniałą broń. Na razie jest ona niezbyt gotowa do używania, pora więc znaleźć kolejne artefakty, aby ją wzmocnić."

Jak wygrałes wyścig i masz wszystkie elementy poprzednie potrzebne do Celestala, to lecisz do Macalanii, idziesz "świetlistą" ścieżką do rozgałęzienia. Tam składasz Celestala.
Milka

Ale, który koleś ? Żadnych ludu do mnie nie podzeszło po tym treningu na chocobo z trainerka... To to miejsce z miczem jest na połnoc kompletnie? Tam siedzi jakiś koleś i looka pred siebie w jakieś skałki i mówi coś o Sinie the summonerze i to kołoniego skarlka?

Jak uzyć mirror na tej skale ofc celestical i na ktorej skale? Tam co jest przy przpeaści w drugim od prawej tak jakby ogrodzeniu ?
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Skoro go nie ma to znaczy, ze sobie poszedł. A poszedł na pewno, skoro wyscig został wygrany. -_- Dzizas.
Jak uzyć mirror na tej skale ofc celestical i na ktorej skale? Tam co jest przy przpeaści w drugim od prawej tak jakby ogrodzeniu ?
Jestes tak ciemny, czy tylko udajesz? -_-

http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=19 jak to masz (sprawdź w key items) to wystarczy dotknąc tego znaku na skale. Połaź popatrz. Jest ścieżka w dół na pn. Kolejne durne pytanie i wlepie warninga. Troche samodzielności k. mać.
Awatar użytkownika
Syriusz15
Kupo!
Kupo!

Post autor: Syriusz15 »

To miejsce z mieczem to pólnocna część Calm Lands . Prowadzi tam specjalne zejście w dół , które zaprowadzi Cię wprost do Caladbolga ...
Nigdy nie ufaj dziewicy w kaloszach :D
Nie wiem co ma w sobie final fantasy , ale zakochałem się w tej grze.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Wypisz - wymaluj 1 i 2 prawo Sephi :lol:

Instrukcja dla małp:
Obrazek

*mapka zamieszczona tutaj to jedynie skrawek calej mapki Calm Lands zamieszczonej w odpowiednim dziale na www.gamefaqs.com poswieconym FF X. Z przyczyn wiadomych nie podałem linka. Zaznaczam, że nie jest mojego autorstwa*

Ten kawalek Calm Lands nas interesuje...
Milka pisze:Ale, który koleś ? Żadnych ludu do mnie nie podzeszło po tym treningu na chocobo z trainerka...
On nie podejdzie i nie zagada - bedzie tam stał tylko jak lol i sie patrzył - trzeba to wykożystać i iść po Caladbolga...

Normalnie koleś, o ktorym mowa, stoi i nie daje wejść nam po broń na polnocy - po ktoryśtam (wyścigu/treningu) razie pojawi sie kolo agencji -> idz wtedy w zaznaczone miejsce i zabierz broń.
olsen

Post autor: olsen »

Help.jestem na etapie odblokowywania potworów na monster arenie.Mam problem ze znalezieniem "OCHU" na Mi'hen Higroad :? Pomocy!Mam jednego złapanego, stąd wiem jakiego mi brakuje(chcę odblokowac nemezisa).A potrzebuje 10.Tyle tylko, ze nie wiem kiedy i gdzie go złapałem.Gdzie jest to miejsce w tej lokacji, gzie wystepuje? Chodze juz od paru godzin, i ani razu mi sie nie pokazał... :x POMÓŻCIE!!!Z góry dzieki
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”