FFX-2: Help cz.2

Szukasz pomocy przy FF X - X-2? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Hildek

Post autor: Hildek »

Mam taki problem :shock:
Czy moge zdobyć Cat Nipa w 5 chaptrze ? :?
Jak tak to w jaki sposób
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

http://www.k-ff.com/Finalf10-2/index.php?n=14
->
5.08. Bevelle (jasno napisane, ze jak wcześniej nie zrobiłeś, to teraz najwyższa pora)
->
http://www.k-ff.com/Finalf10-2/index.php?n=15

Myśl człowieku, a przynajmniej korzystaj z zasobów naszej strony, bo po to są -_-
Tomek

Post autor: Tomek »

mam pytanie czy da się przejść grę na 100% bez wypełniania wszystkich misji. Jak się gra w New Game Plus
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Tomek pisze:mam pytanie czy da się przejść grę na 100% bez wypełniania wszystkich misji.
A jak myślisz? Nie, nie da się.
Tomek pisze:Jak się gra w New Game Plus
Normalnie, tylko z taka różnicą, ze w New Game + nie musisz robić misji pobocznych, JEŚLI zrobiłeś je za pierwszym razem.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Nie da się - musisz ukończyć dokładnie wszystkie misje, żeby mieć 100% - wszystko opisane w opisie przejścia na Krypcie. A w New Game + zaczynasz grać z wszystkim zebranym i wyuczonym w poprzednim przejściu, oprócz poziomu, który jest wyzerowany. I grasz normalnie, starając się zrobić to czego nie zrobiłeś poprzednio, jako że masz od początku wszystkie zdobyte procenty, które zgromadziłeś poprzednio.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Tomek

mam pytanie.Gdzie mogę znaleźć key item Break HP Limit do Rikku i Paine,oraz break Damage Limit do Paine(special Dresspheres)i Volume 2 key item
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Break HP limit dla Paine w jaskini na Thunder plains, damage dla paine MiHen Highroad, hp rikku jaskinia na calm lands, volume 2 od machiny w djose na 5 lvlu... A swoją drogą nie łaska poszukać na stronie głównej ??
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
adrianek418

Post autor: adrianek418 »

mam pytanie!!co komu najlepiej załozyc z profesji bo jestem w piatym rozdziale!! mam samuraja ale on jest chyba słaby!!
Tomek

ja bym zaproponował Key to Success i Cat Nip

[ Dodano: Pon 01 Sty, 2007 17:12 ]
a i Cat Nip do Gunner
Awatar użytkownika
Syriusz15
Kupo!
Kupo!

Post autor: Syriusz15 »

Z mojego doświadczenia wynika , że najbardziej warto iść w Gunnera , założyć mu Cat Nipa i wymiatać na prawo i lewo . Chyba , że lubisz bardziej urozmaiconą grę.
Nigdy nie ufaj dziewicy w kaloszach :D
Nie wiem co ma w sobie final fantasy , ale zakochałem się w tej grze.
wirus

Post autor: wirus »

W opisie przejścia gry czegoś nie rozumie, z jednej strony pisze żeby zabrać Mascot Dreespheres i pakować w Via Infinito, a z drugiej pisze że czeba ukończyć wszystie misje żeby dostać Mascot. A mi właśnie została tylko światynia pod Bevelle, więc oco ty chodzi??
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

No, bo w Bevelle jest najpierw taka scenka kończąca epizod, a dopiero później jest Via Infinito i jeśli wszystko poza Via Infinito zakończyłeś to dostaniesz Mascota ;)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Tomek

mam Pytanie.chcę przejść W Killklce epizod ale nie pojawia się epizod complet ostatnia scenka jest z Barthello kiedy skacze po czerwono balonik byłem W Killka w każdym Chapterze co ja źle zrobiłem czy czego nie zrobiłem proszę o pomoc
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

A jak był chapter czwarty to odwiedziłeś tyle razy ile trzeba Kilikę?? (najpierw w pokoju Dony aż wypuści commsphere w powietrze a później dwie rozmowy Brthellem)??
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Skąd mamy wiedzieć co źle zrobiłeś? Teraz i tak jest po zabawie jak coś zepsułeś, do przechodzenia na 100% trzeba od początku do końca pilnować %...
Ok, teraz moich kilka pytań, dot. New Game +:
1. Czy w New Game + trzeba od nowa robić wszystkie misje na 100% by uzyskać maskoty? czy wystarczy nadrobić tylko te nieudane?
I jeszcze jedno,
2. Czy to że się uciekło w pierwszej grze, liczy się potem w New Game Plus ? (do Use Finale z The End grid)
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”