Blitzball

Pierwsza część na nową (w ówczesnych czasach) konsolę Sony - PS2, która doczekała się bezpośredniej kontynuacji przygód bohaterów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Syriusz15 pisze:Naprawdę mało można się nauczyć i jakoś tak... hm dziwnie .
LOL. Nauka technik to banał. Pozwól przeciwnikowi wykonać ruch lub ustaw sobie Mark Mode zamiast np. centralny...
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Syriusz15 pisze:Nie podoba mi się system uczenia się technik. Naprawdę mało można się nauczyć i jakoś tak... hm dziwnie .
No , bo po pierwsze- trzeba mieć odpowiedni LVL zawodnika, i troche cierpliwości az przeciwnik wykona ruch.
Nemesis pisze:No, ale 21:0 to już całkiem smiesznie jest XD
Możliwe chyba tylko z Golden Arm, i miec rozgrywajacego z nie zlym shotem, lub po prostu wstawic atakujacego z nie złym Atackiem w roli "pomocnika".
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Kimahri pisze:Możliwe chyba tylko z Golden Arm, i miec rozgrywajacego z nie zlym shotem, lub po prostu wstawic atakujacego z nie złym Atackiem w roli "pomocnika".
Nah. U mnie po prostu są sami uberzy w 1wszej trójce. Jak pisałam. Piłka nie przekracza ich połowy "boiska" ;) Średnio 2-3 gole na minutę.
MAm piłkę -> płyne Brotherem-błyskawicą -> strzelam -> zabieram piłkę przeciwnikowi Brotherem -> strzelam ...

i tak w kółko. Nic wielkiego. Ok 10-11 bramek na jedna połowę.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Nemesis pisze:MAm piłkę -> płyne Brotherem-błyskawicą -> strzelam -> zabieram piłkę przeciwnikowi Brotherem -> strzelam ...
Moja taktyka:
Argai, lub Basic Ronso (Troche slabosc mam do Ronso ^^) przejmuje piłkę,( zawsze Ci co zaczynają wpływają na niego) niebieski kotek oddaje strzał (obowiązkowa tu jest technika golden Arm)
Średnio 2-3 gole na minutę.
Dokładnie tak samo ;)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Nie lubię Ronso. Są silni, ale tak wolni, że szlag mnie trafia. Brother jak przepłynie boisko do okoła, to zgubi cały pościg... istna torpeda. :twisted: Do przodu jeszcze Tidus i Eigaar. Ja mam słabość do Pah'a Guado (ogólnie do guado), więc mimo, że mam Graav'a na wyzszym levelu, to siedzi on na ławce XD Obok Pah'a Berrik :> A na bramce Jumal, bo był najlepszy z dostepnych na początku. Wciąz mam nadzieję, że AlBhed wywalą Nimrook'a, ale chyba nie zamierzają, dammit. W sumie to moja druzyna powinna się raczej nazywac AlBhed XD
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Nemesis pisze:Nie lubię Ronso. Są silni, ale tak wolni, że szlag mnie trafia
Wolni sa i to strasznie, ale z tego co wiem , to wlasnie oni maja najwiekszy shot i attack :) dlatego sa nie zbędni w mojej taktyce ^^
Nemesis pisze:A na bramce Jumal, bo był najlepszy z dostepnych na początku. Wciąz mam nadzieję, że AlBhed wywalą Nimrook'a
Eeee tam ^^ Keepiek z podstawy u mnie swietnie sie sprawuje ^^ (tzn. i tak nie ma co robic)
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

W końcu udało mi się podkoksować Team i musze powiedzieć, że teraz gra się przyjemnie - znam (już! xD ) zasady i wygrywam średnio 5-0 xD Rekord: 15-0 z Lolami Ronso :P Wkurza mnie tylko długość jednego meczu -__-'.

A teraz skład:

LF: Tidus
RF: Wedge
MF: Brother
LD: Berrik
RD: Nuvy Ronso (cierpie na brak obrońców z dobrymi specjalami :/)
GK: Nimrook

Ława:
Jumal
Botta
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Piter pisze:A czy nie lepiej poszukać wyzwania i np grać tylko tym składem co damy jest na początku
Jak grałem pierwszy raz to nie bawiłem się w jakiś specjalny skład tylko właśnie jechałem wszystkich zwykłymi aurochami:) Później i tak padali jak muchy średnio po 10-0 :lol: Jak chciałem szybko stracić bramkę żeby przeskoczyć mecz w lidze to był dopiero problem :) Nawet z Tidusem na bramce nie było łatwo.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
UNOisMAD

Post autor: UNOisMAD »

Mam takie pytanka (w sumie trzy) pierwsze brzmi :
1. Na jakiej zasadzie dokladnie dziala "Reset Team Data" (wyjaśnić łopatologicznie) ?
2. W jaki sposób przyspiesza zdobywanie Jupiter Sigil ?
3. Jak zrobić aby wyswietlila sie mozliwosc walkowera w lidze i w jaki sposob mozna przeskoczyc mecz w lidze jak ci ktos strzeli gola ? (Bazowalem sie na wypowiedzi wyżej)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

UNOisMAD pisze:Reset Team Data
Masz znowu całą druzynę Aurochsów z początku gry.
UNOisMAD pisze:2. W jaki sposób przyspiesza zdobywanie Jupiter Sigil ?
Mówi się, że sejwować przed wygraniem ligii, jak nie ma to load i tak dalej. Albo, żeby resteowac team (ale wtedy się raczej ligii nie wygra lol).
UNOisMAD pisze:3. Jak zrobić aby wyswietlila sie mozliwosc walkowera w lidze i w jaki sposob mozna przeskoczyc mecz w lidze jak ci ktos strzeli gola ?
Wybrac denne ustawienie i nic nie robić? Nie da się przeskakiwac ot tak sobie meczy... (?!)

I OD TEGO JEST DZIAŁ HELP na przyszłość -_-
Tomek

Post autor: Tomek »

mam pytanie ze strony blitzball X-2 na krypcie pisze że do odblokowania są 2 drużyny ja odblokowałem drużynę Besaid ;) jaka jest ta druga i co trzeba zrobić by ją odblokować
Awatar użytkownika
Syriusz15
Kupo!
Kupo!

Post autor: Syriusz15 »

Lol z tego co pamiętam to nie ma blitzballu w Final Fantasy X-2 . Jest tam gra w sfery zamiast blitzballa...
Nigdy nie ufaj dziewicy w kaloszach :D
Nie wiem co ma w sobie final fantasy , ale zakochałem się w tej grze.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Jest Blitzball. Ale jako trener/manager, gra strategiczna, nie zręcznościowa. Pod koniec gry się odblokowuje. Be aware of that -_-" I nie w sfery, tylko monety...
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Drugą drużyną są Zanarkand Abes. Przy czym nie są to oryginalni Abes, tylko jakaś zgraja małolatów i dziwaków o nienaturalnych statystykach. Jest też podróba Tidusa, o imieniu Star Player, czy jakoś tak. Odblokowujesz ich tak samo jak Besaid- najpierw wygrywasz ligę/turniej, a potem pokonujesz ich w meczu towarzyskim. Zdaje się, że trzeba mieć Episode Complete w Zanarkand, ale nie jestem pewien.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

3. Jak zrobić aby wyswietlila sie mozliwosc walkowera w lidze i w jaki sposob mozna przeskoczyc mecz w lidze jak ci ktos strzeli gola ? (Bazowalem sie na wypowiedzi wyżej)
Stracić bramkę i sie pojawi, ale najpierw ustaw najgorszy możliwie skład bo troche może zająć jak masz za dobry :D
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy X i X-2”