FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Syriusz15 pisze:2 sprawa czy jest jakiś sposób , żeby pozdobywać dark mattery? Wiem , że można zdobyć 99 za złapanie jakiś stworów , ale czy da się zdobyć je potem , jeszcze raz ? Na stronie pisze , że raz na 10 walk dają je jakieś banalne do pokonania stwory na monster arenie , obawiam się jednak że raz na dziesięć walk to zbyt wolne tempo ...
Nikt nie powiedział, że zdobywanie uber itemów będzie łatwe, szybkie i przyjemne. Przyzwyczaj się.
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=58
->
"Dark Matter
- 99 sztuk za złapanie po 5 osobników z każdego gatunku na Monster Arenie walcząc ze specjalnymi potworami (Monster Arena Creations) - znajdź najłatwiejszego do pokonania (np. Sleep Sprout) przy Overdrivie dostaje się dwie sztuki (Dark Matter zdarza się średnio 1-2 razy na 10 walk)
-czasami nagroda w turnieju Blitzball - (mało efektywne)
-bribe 1 600 000 Gil Land Worm (Inside Sin) za dwie sztuki (piekielnie drogie)"
Syriusz15 pisze:mistyczny sposób jak wygrać ten wyścig chocobo w czasie , poniżej 0.00 ??
Masa cierpliwości + szczypta farta...
robertolol13

Post autor: robertolol13 »

a tak w ogule,po co komu luck?co one tak dokladnie daje?moim zdanie jest calkowicie nie potrzebne,chyba ze naprawde to cos "super".prosil bym o wytlumaczenie
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

robertolol13 pisze:w ogule
W OGÓLE

Czy Tobie trzeba wszystko tłumaczyć? Po co Luck? A po co jest szczęście/fart? Wysil się i pomyśl -_-'
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Post autor: King VERMIN! »

moim zdanie jest calkowicie nie potrzebne
Śmieszny facet. Nie wie do czego to służy, a pisze, że jest to nieprzydatne, niezły jesteś :wink:

Nieprzydatny mówisz? Powodzenie z Animą, Bahamutem, Magusami i Penancem :lol:
Wysil się i pomyśl
Nem, niektórzy nie potrafią, albo nie chcą. Wiadomo, to boli. Już chyba zdąrzyłaś to zauważyć? :wink:

Luck wpływa na zadawane ciosy, uniki, cielność i criticale w znacznym stopniu.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

King VERMIN! pisze:Luck wpływa na zadawane ciosy, uniki, cielność i criticale w znacznym stopniu.
+ Kradzież przedmiotów, im większy Luck, tym większa szansa ,ze coś ukradniemy.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Plus jeszcze to, czy ukradniesz zwykły czy trudniejszy do kradzieży przedmiot, typu rare.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
lucyfer

Post autor: lucyfer »

Czy ktoś mi może powiedziec jak powrucic do Bevelle, bo nie moge znaleśc tego miasta a potrzebuje sie cofnąc .ps znalazłem brame ale jest zamknieta ???? :shock:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Nie da się wrócić do Bevelle jako miasta - najwyżej na Mostek, na którym walczyło się z Seymour Natus...
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

A można wiedzieć czemu musisz się do niego cofać? I na jakim etapie gry w FFX jesteś?
lucyfer

Kwazi dzieki to jak moge wrócic na ten mostek? tylko ze bardziej chodzi mi o swiatynie w Bevelle ? :wink:

[ Dodano: Wto 28 Lis, 2006 11:44 ]
Ivy jestem na etapie szukania Aeonuw teraz chce zdobyc Anima tylko ze w Bevelle nie znalazłem wszystkich skarbów w Cloister of Trials i dla tego musze wrócic :sad:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Do tej świątyni nie da się wrócić... Skarb z niej nie jest potrzebny do zdobycia Animy (co zresztą jest wyraznie napisane w poradniku na stronie). Na Highbridge (ten Mostek) możemy się dostać jak już uzyskamy kontrole nad airshipem - idziemy do miejsca, gdzie walczyliśmy z Seymourem i tam czeka nas krótka scenka, po której ruszymy się w fabule i otrzymamy dostęp do innych świątyń, które wcześniej były niedostępne dla Nas, heretyków (np. Kilika).
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Destruction Sphere i skarb w Bevelle zdobywamy ZAWSZE za pierwszym razem, gdyż jest to konieczne do ukończenia tego etapu - to za pomocą Destruction Sphere i po otwarciu skrzynki możesz przejść dalej. Jeśli brakuje Ci jakiegoś skarbu, to z pewnościa nie jest ten z Bevelle .
lucyfer

Kwazi ok wiec czy mozesz mi przypomniec przez jakie miasta mam isc zeby trafic na ten mostek bo ja całkowicie zapomniałem :?
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Wejście do Bevelle znajduje się w Macalanii
lucyfer

Ivi bo chodzi o to ze w Baaj Temple sa takie posagi (6 ) a ja zdobyłem w Bevelle tylko 4 spheary a potrzene jest 6 wiec musze sie cofnąc do Cloister of Trials bo inaczej nie bedzie Anima ???? dzieki za wsparcie :sad:

[ Dodano: Wto 28 Lis, 2006 12:37 ]
Ivi w Macaleni jest brama ale zamknieta ????? Jak ja Aktywowac?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”