FFX-2: Help cz.2

Szukasz pomocy przy FF X - X-2? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

natka

Post autor: natka »

mam pytanie na koniec chaptera 5 kiedy trzeba wykonać ostatnie rozmowy,no właśnie kiedy grałam ostatnio nie mogłam pogadać z Rikku(ma to wpływy na procenty więc to dla mnie ważne),teraz już gram od nowa w dodatkową gre(co masz od początku stare zdobyte itemy i tak dalej) i mam odrazu pytanie co mogłam zrobić źle poprzednim razem że nie mogłam z nią porozmawiać,by gdy znów dojde do końca gry problem się nie powtórzył i nie bede mogła ukończyć gry na 100%
prosze o pomoc :!:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Nie chce mi się wierzyć, że grasz w New Game + i nie masz 100%? Dzizas, ja w chapterze 3 już miałam >.< Poczytaj dokładnie opis i sama do tego dojdź. Mogłaś zrobić źle setki rzeczy, nie mów, że mamy się domyślać, co. I popracuj nad interpunkcją.
markovoldo

Post autor: markovoldo »

Witam wszystkich finalomaniaków!
Mam jedno pytanie: czy aby ukończyć grę w 100 procentach muszę wygrać z każdym z cactuarów (quest "cactuar nation" w bikenele desert) w tą idiotyczną minigierkę (strzelanie) czy mogę mieć "lose" i wystarczy, że odprowadzę iglaka do mamy?
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

chyba nie ma to większego wpływu, bo i tak masz nikłe szanse na ukończenie gry w 100% za pierwszym razem...prawie 0% szans.
markovoldo

bo i tak masz nikłe szanse na ukończenie gry w 100% za pierwszym razem...
Nawet grając z opisem z Krypty? :wink: No nic - spróbuje jeszcze parę razy potem "show must go on". Dzięki za odpowiedź :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

markovoldo pisze:Nawet grając z opisem z Krypty?
Ja grałam dokładnie z opisem i miałam 98 czy 99%. Tyle, ze nie miałam ukończonej reklamy... whatever.
Haczyk tkwi tutaj, że w New Game+ wystarczy dać sferę wrogiej organizacji. Np. Jak dałeś Youth League, to teraz dajesz New Yevon. To są chyba 3 czy 4% albo i ciut więcej. Nie wiem ile tutaj jest osób, które zdołały przejść FFX-2 w 100% za pierwszym razem -_-. <nie tworzyć ot ><' >
Mariancho

Post autor: Mariancho »

Witam all. Mam maly problem w 5 chapterze przed wegnagun. Mianowicie musze wskoczyc w odpowiedniej kolejnosci na platformy i nastepnie odsluchac melodie po czym brama powinna sie rozwalic. Kozystalem z opisu z krypty ale wyglada na to ze pominieta jedna platforme. Czy ktos moze mi powiedziec dokladnie w jakiej kolejnosci mam je nacisnac lub przynajmniej jak w odpowiedniej kolejnosci leca nutki? z gory thx.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Mariancho pisze:jak juz wspomnialem jest blad poniewaz jest pominieta jedna platforma. Robilem je dwa razy dokladnie z opisem ale zawsze zostaje jedna nutka i jak bez niej ide odsluchac melodi to wyskakuje mi walka z potworem. W takim razie niewiem w ktorym miejscu musze wstawic ta nutke ktora zostala pominieta. Chcesz to sama przejzyj jeszcze raz opis to z latwoscia zauwazysz blad. Ja nadal czekam na pomoc. Z gory thx.
Nie chcę. Jak twierdzisz, że jest błąd to jak już pisałam - czekam na jego wskazanie. A jak nie wiesz... to czekaj na czyjąś pomoc. Ja nie włączam X-2 od ponad roku.
Mariancho

Post autor: Mariancho »

Ok. Juz sam znalazlem blad. Po 1 nutce trzeba wcisnac ta brakujaca. Cytuje :
"* Wskocz na platformę po lewej stronie i "podjedź do góry
* Skocz w prawo to zostaną zagrane nuty"

Po tym trzeba skoczyc dalej w prawo i na północ gdzie sie znajdują brakujące nutki.
markovoldo

Jeszcze jedno pytanko kiedy i czy w ogóle dostaje się Gippal's Sphere, bo w opisie nic o niej nie znalazłem (chyba że coś pominąłem)?
seven5

chocobo

Post autor: seven5 »

Mam problem z levelowaniem chocobo. Niedośc że na 15 chocobo przeważnie 2-3 są bold to jeszcze nie umię podnieśc ich poziomu. Zaraz po złapaniu idzie podnieśc poziom do drugiego, a potem mimo "wypasania' na Calm Land po parę razy, nie idzie wyżej. Próbowałem z wieloma kurczakami i cały czas tak samo, największy poziom to 3, który szło już podnieś zaraz po złapaniu. Co robic?
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Każdy Choco ma określony Max Level, powyżej którego go nie podciągniesz. Jak n.p. ma Max Lvl 3 to nie może mieć 4. Musisz złapać kurczaki z Max Lvl 5.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
seven5

Post autor: seven5 »

To chyba zrezygnuje z chocobo. Miałem już chyba z 20 kurczaków bold i najwyższy level 3.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

natka

Post autor: natka »

mam mały problem, na samym początku piątego chaptera trzeba się przespać i wtedy powinam zobaczyć jak brother gada z barmanem,a właśnie mi nic takiego nie wyskauje,a z tego co widziałam jest to potrzebne do stuprocentowej gty,pomóżcie :cry:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”