No ja tam się cieszyłam, gdy mogłam zmienić imie InuYashy (Valefor) na Dziubek. Oo.Karta zmiany imienia Aeona... CO za wartosc! Wiecej jest takich super prezentow?
lol
http://www.gamerhelp.com/ps2/FinalFantasyX/83311.shtml
Moderator: Moderatorzy
No ja tam się cieszyłam, gdy mogłam zmienić imie InuYashy (Valefor) na Dziubek. Oo.Karta zmiany imienia Aeona... CO za wartosc! Wiecej jest takich super prezentow?
Jeśli można tym sposobem uninąć rozgrywania całej ligi za każdym razem to warto się w to pobawić. Jednak skazujemy się na wieczne zaczynanie od nowa, ze słabą drużyną, która ma problemy z wygrywaniem ( tzn trzeba się starać xD) Natomiast z dobrze wytrenowaną drużyną możemy spokojnie wygrywać każdy mecz, bo przeważnie przeciwnik nie dorasta nam do pięt. Może i zajmuje dużo czasu, jednak sama rozgrywka w ogóle nie sprawia kłopotówKing VERMIN! pisze:Słuchaj, mam radę, jeżeli grasz w Blitza tylko dla Overdriwów Wakki jest szybsza metoda (o wieeeele szybsza), mianowicie jak już zdobędziesz OD który chciałeś, bierzesz "Reset". Tracimy w ten sposób wszystko i wracamy do naszych "default" ustawień, czyli gramy Beseid Aurochsami. Czemu reset? Ano dlatego, że jak go zostanie wybrany, to masz 100% pewności, że pojawi się jakis OD: czyli jak mamy ligę, gramy w nią, aż udostępni się nam turniej i jaką mamy główną nagrodę? OD. Polecam, bo w ten sposób Blitz potrwa o wiele krócej.
Każdy mecz to 10 minut, ale trzeba pamiętać,że licznik się zatrzymuje gdy mamy wykonać jakąs akcję- taki już urok FFX że sie wszystko ślimaczy xD Mnie tam po kilku ligach czas się dłużył niesamowicie.JaBlam pisze:W sumie spodziewalem sie, ze zajmie to o wiele dluzej, zreszta ktos obliczyl czas gry co nie jest do konca prawdą, bo ten czas Blitza plynie troche szybciej.
Tak to właśnie wygląda: zaczynasz np od turnieju- kończysz go i dostajesz pierwszy OD. Po wygranej zaczynasz ligę (zapis gry po wygraniu tournementu, idź do menu blitza i kliknij na ligę- jeśli kolejnego OD nie ma w lidze, to load i tak do skutku), po lidze znowu tournament( turnieje w międzyczasie mozna odpuścić, bo liga pochłania wystarczająco dużo czasu)...i tak aż do Sigila. To działa za każdym razem, tylko trzeba pamiętac, żeby losowanie nagród w lidze/turnieju odbywało się już po zdobyciu poprzedniego OD.JaBlam pisze:mozliwe jest, ze kolejne nagrody w postaci Overdrive oraz Sigil Chest moga nastapic jedna po drugiej?
Zgadzam się, ale wygrywanie cały czas 7:0 nudzi, nudzi wręcz śmiertelnie, bo ile można? Do tego aby dostać OD, czy Sigil musimy rozegrać jakieś 10 meczy w lidze, 4 w turnieju i znowu i znowu i znowu, aż w końcu się nam trafi.Jeśli można tym sposobem uninąć rozgrywania całej ligi za każdym razem to warto się w to pobawić. Jednak skazujemy się na wieczne zaczynanie od nowa, ze słabą drużyną, która ma problemy z wygrywaniem ( tzn trzeba się starać xD) Natomiast z dobrze wytrenowaną drużyną możemy spokojnie wygrywać każdy mecz, bo przeważnie przeciwnik nie dorasta nam do pięt. Może i zajmuje dużo czasu, jednak sama rozgrywka w ogóle nie sprawia kłopotów
W momencie w którym zakończyłam moją, jakze pasjonującą, przygodę z blitzem, to właśnie on był najlepszym zawodnikiem pod względem statsów. Mimo innych "nabytków" to Brother levelował najszybciej (nawet wtedy, gdy nie był wystawiany w ataku :D )King VERMIN! pisze:Brothera - ma on zabójczą prędkość)
Nie zapomnę Ronso, których ogrywałam chyba maksymalną ilością punktów, na jaką pozwalał czas- przeciętny wynik 15:0. A to wszystko właśnie przez niską inteligencję- atakujacy Ronso, po otrzymaniu piłki zawsze wykonywał ten sam manewr, za każdym razem wpadał na tych samych zawodników z mojej drużyny, a strzelcem goli była wciąż ta sama osoba xD. Mecze z nimi wyglądały tak, jakby się coś zacięło i ciagle puszczano replay.King VERMIN! pisze:ZAWSZE osoba z przeciwnej drużony jak ma piłkę, to płynie albo przed siebie (na którego czeka Brother z Wither Tackle i Tidus z Wakką), albo prawo w dół
Ano mogli- chociażby w formie dodatkowego wyzwania, w którym dostawalibyśmy atrakcyjne itemy. Nie wiem, czy chciałabym jednak wyższego poziomu trudności w sytuacji, gdy dla Sigila trzeba prześć drogę przez mękę i rozegrać tyle meczów _^_ Idealnie by było ograniczyć ilośc meczów np w lidze i jednocześnie podnieść AI zawodników.King VERMIN! pisze:mogli dać chociaż mocne drużyny z którymi by się wygrywało 3:2... marzenie
Miło mi... nabilem postaciami ponad 80 lvl, spedzilem na blizu wiecej czasu niz na MA. Coć w tym dziwnego? Bliz mi sie podobal , bo to pierwsza tak rozbudowana mini gierka w FF, poza tym wciagnela mnie jak nie wiem...King VERMIN! pisze: Co do Blitza - nie znam osoby która po zdobyciu Atack Reels i Sigil wróciła do tej gry :D