FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

LasQa

Post autor: LasQa »

Dark Matter nigdzie nie kupisz, ano wypada tylko z dark aonow i z niktÓrych boosÓw na monster arenie:)

[ Dodano: Pon 09 Paź, 2006 17:52 ]
Powiedz gdzie mozna sprzedac dark matter
:D
Ostatnio zmieniony pn 09 paź, 2006 16:51 przez LasQa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Syriusz15
Kupo!
Kupo!

Post autor: Syriusz15 »

Mam pytanie . Czy jest jakiś sposób by aeony zadawały damage większy niż 9999 ( chodzi mi o sposób inny niż celestial weapons ) ? Wiem , że nie zdobędę np. celestiala Lulu bo nie mam tyle cierpliwości żeby 11 godzin uciekać przed piorunami na Thunder plains a znając życie zawsze będę odpadał na 188. Fragmenty do celestiala dam radę zdobyć , ale gorzej z każdą cześcią . Z góry dzięki za odpowiedź .
Nigdy nie ufaj dziewicy w kaloszach :D
Nie wiem co ma w sobie final fantasy , ale zakochałem się w tej grze.
jasior

Post autor: jasior »

Przeczytaj na krypcie, że jeżeli nie będziesz miał cierpliwości na Celestiala Lulu to Caladbolgu (czy jakoś tak-broni dla Tidusa) i jego Sigilu nie masz co marzyć... :D Ja się męczyłem z Onion Knightem przez 20 min., a z Sun Sigilem przez 2 dni... Ale jak się chce to się potrafi. :D
Awatar użytkownika
Majin _uQuad
Kupo!
Kupo!

Post autor: Majin _uQuad »

panowie :) Uskoczyc przed 200 piorunami to pikuś. Gdzies w polowie pierwszej czesci thunder plains jest mały lej - wchodzisz do niego i po 2 sekundach uderza piorun, uskok - tidus sie sam odwraca i natychmiast uderza drugi. Spowrotem do leju itd, nawet kwadrans to nie zajmie. Oczywiscie no-encounter w broni to mus, no i nie spac! :) widzisz biale swiatlo wciskasz guzik, na spokojnie :)
Wyscig to samo, kwadrans gora. Balony nie zawsze sa ustawione tak samo wiec czasem zwyczajnie sie nie da wygrac :) Musem jest zebranie wszystkich balonow przed zakretem, a potem tak samo - trzaskasz same balony manewrujac miedzy ptakami (da sie). Nie staraj sie na sile unikac ptakow biegnac gdzies po bokach tylko zebrac tyle balonow ile tylko mozna.

A teraz droga Velna powiedz gdzie w Omega najczesciej wystepuja Machea :) Bo stoczylem tam X bitw i spotkalem to pieklo ze 3x max. Nigdzie nie pisze gdzie dokladnie, a ty masz chyba jakies wtyki bo z tymi Youwie to dokladnie było koło save'a :)
Awatar użytkownika
Majin _uQuad
Kupo!
Kupo!

Niedaleko wejscia to sie juz nachodzilem :-/ Cos niezbyt. Poki co trafialem wzglednie na tym rozstaju gdzie sa te takie kolumny.
Mimica nie da sie złapac :> Pozatym na kase sposob juz mam, na MA tłuc one-eye, zostawia zbroje z triple ap wiec kupe kasy za to dostane a zatluc go to dwa uderzenia.
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

A w jakim celu potrzebna ci Machea? Jeśli łapiesz potwory na MA to polecam blisko wejścia, w prawej odnodze, a jeśli w jakimś innym (Auto-Haste chociażby) , to złap jednego i możesz z nim walczyć na MA n razy.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
Syriusz15
Kupo!
Kupo!

Co do Lulu . Jeśli wejdę do tego "leja" i uniknę tych dwustu błyskawic i w drodze powrotnej uderzy we mnie błyskawica i nie odskoczę , to licznik mi się zeruje , czy nagroda pojawi się natychmiast po uniknięciu przez mnie 200 błyskawic ?
Awatar użytkownika
Majin _uQuad
Kupo!
Kupo!

rave, do MA mi sa potrzebne.
Syriusz, musisz isc dalej do tej chaty co jest pomiedzy 1 a 2 czescia thunder plains, kolo niej jest skrzynka. Jak uskoczysz to 200 razy to musisz isc od razu do niej, nie mozesz savewac. Jesli po drodze trafnie cie piorunek to ofkoz od nowa :P Ale mnie cos nie trafil, trzeba isc obok tego piorunochrona, ale na wszelki wypadek palec na spuscie :) Leje sa dwa, lepiej to robic w tej czesci od guadosalam. W tym drugim jest wiecej drogi powrotnej wiec bardziej prawdopodobne ze piorun znienacka trzasnie.
A w tej skrzynce to sie nie zdziw jak dostaniesz Potion, trzeba otworzyc kilka razy bo gorsze przedmioty sa za mniejsza ilosc uderzen.
Awatar użytkownika
Leo88
Kupo!
Kupo!

Post autor: Leo88 »

Majin _uQuad pisze:Jak uskoczysz to 200 razy to musisz isc od razu do niej, nie mozesz savewac.
Ok masz racje nie można sejwować w trakcie tego questu lecz tutaj się nie zgodzę...
Majin _uQuad pisze:Jesli po drodze trafnie cie piorunek to ofkoz od nowa :P
Jestem pewien że trzeba mieć 200 sukcesywnych uników pod rząd, a jeśli 201 Cię trafi to Sigila i tak dostaniesz. Trzeba mieć :lol: tylko 200 pod rząd :grin:
"A city dead for a thousand years. A city I had to see with my own eyes.(...)The last chapter in my story.
My thoughts, they kept floating up, and then slipping through my fingers.
Slipping away before I could pin them down with words..." Tidus - FFX
Awatar użytkownika
Majin _uQuad
Kupo!
Kupo!

kłóciłbym sie... ale probowac nawet jakbym jeszcze mogł to bym nie mial zamiaru :)
Awatar użytkownika
..::PHOENIX::..
Kupo!
Kupo!

Post autor: ..::PHOENIX::.. »

cze mam pytanie jak mozna z latwoscia pokonac dark aeony (bez atack reals waki)? a tak wlasciwie jak gra sie w bitzballa bo z opisu krypty nic nie kapuje a i jeszcze jedno mozna zdobyc atack reals waki nie grajac w bitzball?
"I'll be here...
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I'll be waiting for you...so...
If you come here...you'll find me...
I promise".
Awatar użytkownika
Piter
Kupo!
Kupo!

Post autor: Piter »

..::PHOENIX::.. pisze:zdobyc atack reals waki nie grajac w bitzball?
raczej nie.
..::PHOENIX::.. pisze:latwoscia pokonac dark aeony
o ile sie nie myle to kilka można Zanmatem zalatwić (Valefora na pewno nie wiem jak reszta)
..::PHOENIX::.. pisze:lasciwie jak gra sie w bitzballa
najprostrzym sposobem na zdobycie bramki jast podanie do Tidusa posiadającego Jecht Shota, 90% bramkarzy przy małej odległości od bramki nie ma szans, Jedynym wyjątkiem jest Nimrook, na niego dobry jest Sphere Shot.
"Wstąp do armii, zwiedzaj świat, spotykaj interesujących ludzi i zabijaj ich."
"Wybieramy sobie przyjaciół, wybieramy wrogów, ale Bóg daje nam sąsiadów."
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Jak nie masz attack reals możesz próbować Quick Hitami (koniecznie luck przynajmniej 50-80, w zależności z kim), a ja jesteś maxymalnie leniwy to Zanmato, ale to wtedy traci sens. Blitzballa nauczysz się najlepiej w tutorialu w grze, pozniej troche praktyki i będzie ok. A attack reels tylko w blitzu da się zdobyć.
Ostatnio zmieniony sob 14 paź, 2006 15:49 przez IzzY, łącznie zmieniany 1 raz.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

..::PHOENIX::.. pisze:jak mozna z latwoscia pokonac dark aeony (bez atack reals waki)?
Najłatwiej? Zanmato od Yojimbo :] Attack Reels nie sa potrzebne, tylko po prostu bez nich walka będzie dłuższa... Ale możesz tez używać np. Blitz Ace Tidusa.
..::PHOENIX::.. pisze:mozna zdobyc atack reals waki nie grajac w bitzball?
Niet.
Piter pisze:(Valefora na pewno nie wiem jak reszta)
Zanmato dosięgnie wszystkich ;)
Awatar użytkownika
Syriusz15
Kupo!
Kupo!

Dark aeony można rozwalić każdym sposobem i każdym składem. O ile będziesz miał głowę na karku i atakował conajmniej za 99.999 . Z tego co wiem , to atack reels Wakki nie da się zdobyć inaczej , niż wygrywając mecze w blitzballu. Co do opisu blitzballa masz go tutaj :
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=18
jeśli z tego nic nie rozumiesz , to na forum jest oddzielny temat o blitzballu .
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”