FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Latniak

Post autor: Latniak »

W tabelce stworzonej przez Sephirię mozna stworzyć te chocobo używając Wonderfulla, ale tylko z great z rocket town. Ja chyba jednak dam sobie spokój, spróbuję jeszcze pare razy i złapie tego drugiego greata i bede miał pewność że się uda (trzeba bedzie go "tylko" do klasy S przenieść... a co tam, i tak nie mam co z kasą robić :p)
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Do S nie trzeba, A wystarczy
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Latniak pisze: Próbuję połączyć Great z Rocket Town (female), z Wonderful(male). Oba podszkoliłem do klasy S. Teraz przy połączaniu (Carob Nut) zawsze rodzi się żółty Chocobo. Według poradnika powinien się urodzić Mountain albo River.
Ciekawe ile razy mam to jeszcze powtarzać - nie musi się powieść za 1-ym, czy 10-tym razem, poza tym wyraźnie napisałąm, że Wonderfull - Rocket Town to najtrudniejsza krzyżówka.
Latniak pisze:W poradniku było również napisane że samica Great z Rocket town powinna mieć top speed 100kmph. Moja wyciąga jedynie 95. Za to samiec Wonderful 115kmph (wg. poradnika 108)
No to miałeś farta, że akurat tobie trafiły się okazy o odwrotnych do moim notatek osiągów. Pomimo 8 dni siedzenia nad tym nie zdarzył mi sie taki przypadek, a łapane kurczaki Wonderfull tylko potwierdzały postawioną tezę.
Latniak pisze:To ja już nie wiem czy mam wierzyć temu poradnikowi czy łapać nowego chocobo (klase S na great cieżko było zrobić)
Rób jak uważąsz. Na przestrzeni półtora roku sprawdziłam ten tekst 6 razy i za każdym razem efekt był ten sam - złoty chocobo. Ciekawe, że liczba osób skarżących się na niepowodzenia plasuje się gdzieś w granicach 30-orga, co jak na 18 miesiecy to stosunkowo mało.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Latniak

Post autor: Latniak »

Sephiria pisze: Ciekawe ile razy mam to jeszcze powtarzać - nie musi się powieść za 1-ym, czy 10-tym razem, poza tym wyraźnie napisałąm, że Wonderfull - Rocket Town to najtrudniejsza krzyżówka.
Ok, to będę próbował dalej. Zdawałem sobie sprawę że może się nie udać z pierwszym czy drugim razem... ale w końcu zwątpiłem. Teraz wiem że nie wszystko jeszcze stracone - próbować krzyżować jest o wiele przyjemniej niż męczyć się z łapaniem nowego chocobo, który nie często się pojawia.
Sephiria pisze: No to miałeś farta, że akurat tobie trafiły się okazy o odwrotnych do moim notatek osiągów. Pomimo 8 dni siedzenia nad tym nie zdarzył mi sie taki przypadek, a łapane kurczaki Wonderfull tylko potwierdzały postawioną tezę.
No dobra, po prostu zaniepokoiło mnie to że samica z Rocket Town ma taką samą max prędkość jak samica z Midel. A to że wonderful jest szybszy niż się spodziewałem bardzo mi odpowiada :)
Sephiria pisze: Rób jak uważąsz. Na przestrzeni półtora roku sprawdziłam ten tekst 6 razy i za każdym razem efekt był ten sam - złoty chocobo. Ciekawe, że liczba osób skarżących się na niepowodzenia plasuje się gdzieś w granicach 30-orga, co jak na 18 miesiecy to stosunkowo mało.
No przecież nie kwestionuję swietności tego poradnika :) Jest genialny. Ale żeby rozwiać wszelkie wątpliwości chciałem zapytać się jeszcze na forum jak to z tym jest.
I jeszcze jedno. Gdy osiągnąłem już moim wonderfullem to 115kmph, podkarmiłem go jeszcze trochę i pojawił się komunikat o tym że speed urósł. Gdy jednak sprawdziłem potem na wyścigach jego prędkość, to ta pozostała bez zmian (115km/h). Bug?

Czy istnieje inny sposb na sprawdzenie statystyk chocobo niż rozpoczęcie wyścigu ?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Latniak pisze:Czy istnieje inny sposb na sprawdzenie statystyk chocobo niż rozpoczęcie wyścigu ?
Nie. Tylko tam można sprawdzić poszczególne statystyki.
mareck86

Post autor: mareck86 »

Mam pytanie ;jak częstotrafia się wam wonderful choco w okolicy icicle village? Bo próbuje już nie wiem jak długo i cały czas tylko fair i fair :sad:
Awatar użytkownika
Myszaq
Kupo!
Kupo!

Post autor: Myszaq »

Nie wiem na co ci ta informacja, ale mi tak średnio co 6-7 chocobo był wonderful
Niektórych historii nie da sie opowiedzieć słowami, niektóre legendy muszą umrzeć...
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

mareck86 pisze:Mam pytanie ;jak częstotrafia się wam wonderful choco w okolicy icicle village? Bo próbuje już nie wiem jak długo i cały czas tylko fair i fair :sad:
Zwróć uwagę na to że typ Chocobo zależy od tego z jakimi potworami się pojawia

aby w tym regionie był to "Wonderful" to musi się pojawić z tymi dwoma zającami (nie pamięta nazwy przeciwników) z innych walk poprostu uciekaj
Enrell

Post autor: Enrell »

Witam. Mam, można by powiedzieć, banalny problem :P
To może się wydawać głupie, ale... Nie umiem skorzystać z Limit Skili 2 levelu :D" ( To pewnie dlatego, ze jestem blondynką .... )
Jestem pewna że się już je umiem, tylko nie potrafie ich znaleźć. (pojawiały sie napisy, że się ich nauczyłam, pozatym mam jednak 52 level, chyba najwyższa pora:D?)
Czy one powinny się pojawić obok poprzednich?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Wejdz w Menu - tam jest zakładka "Limit". Wejdz w nią i nastaw level Limita, jakiego chcesz używać przy pomocy opcji "Set" :)
Enrell

Post autor: Enrell »

... Faktycznie!
Dzięęęęęęęęi ^^. Ciemnota ze mnie.
No nie, mam już 3 limita i nawet nie widziałam drugiego :D.
kubam

Post autor: kubam »

Witam wszystkich

Mam problem podczas zwiedzania Great Glacier'a, a dokladnie z materia alexander.
Gdy dochodze do tej babki ona jedynie mowi ze mam ja zostawic w spokoju i nie chce walczyc. O co w tym chodzi?? please for help
Awatar użytkownika
Myszaq
Kupo!
Kupo!

Post autor: Myszaq »

Musisz najpierw dotknąc pewnego miejsca w ''Gorących źródłach'' i wtedy z nią pogadac:
http://www.k-ff.com/Final7/Obrazy/glacier.jpg
Niektórych historii nie da sie opowiedzieć słowami, niektóre legendy muszą umrzeć...
kubam

Post autor: kubam »

ok dzieki. juz se poradzilem :D
Everelyn

Post autor: Everelyn »

Mam takie problem mozliwe ze juz kiedys takie pytanie padło ale pomozcie!!!
Jestem na queście w Wutai i jestem w domu Yuffie w pokoju na dole i mam tam pociągnąć dźwignie ale Cloud stoi i ani rusz...dźwignie ani drgną...może cos zle robie juz sama nie wiem:/...prosze jak ktos wie jaki moze byc tego powid niech pisze z gory dzieki
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”