Metal Gear Solid

Zręcznościówki, strzelanki, RTSy, RGPi ; tzw. blockbustery i te mniej znane dla koneserów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Faka
Kupo!
Kupo!

Post autor: Faka »

Ja, mam zamowionego MGS3: Subsistence i jedynie zaplace 149zl+priorytet (9,90zl :|, ehh ta poczta polska, jutro bede mial ta gre), bo jakies 3-4 m-cy zamawialem, czyli preordera, wiec tak drogo nie mam (no teraz 179....) :).
... thug life ...
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

king VERMIN! pisze:Kupujemy network adaptery i do walki towarzysze :wink:
A oczywiście - z jakiś miesiąc mi to zajmie, albo dłużej, ale się już o to postaram, żeby nie pozostać w tyle i postrzelać ^^ Co do ceny, to nie jest nawet taka zła, na szczęście niższa niż startowa samego MGS3 w Polsce na samym początku.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Post autor: King VERMIN! »

Ej panowie, jak już będziecie mieć adaptery i MGS3:S to pisać, a nasz Ocelot Unit ruszy :wink:

Mi to zajmię ogólnie o wieleeee dłużej. Raz, że network (ok. 130 nówka) i jeszcze MGS, te 180 ziko (ale to nie problem, wkońcu sie przedaję MGS:SE) Już 30 mam, sprzedałem NFS'a za 50, razem 80, wiec jedziemy jedziemy, jeszcze sprzedam MGS'a, będzie na networka :wink:

Jeśli idzie o networki, jutro przejdę się do znajomego w dziale z PS2 w pewnym centrum handlowym, sprawdzę po ile używane networki, jak bedzie tanio daję wam znać :)
KAFAR

Post autor: KAFAR »

Ja mam adapter bo mam slim ;p ale niemam MGS'a i neta dobego
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

To po cholere sie udzielasz? :roll: Rozumiem, że +1?

Co do adaptera, jest trochę lipa, w sklepie nówka po 170... na allegro po 130 więc raczej problem załatwiony :wink:
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

A no fakt... też mam slim, a w niej przecież Adapter zintegrowany... ech... :wink: Teraz tylko załatwić samą grę i zabawa gotowa. Cóż, jak widać cena samej gry jest znacznie mniej odstraszająca niż Adaptera...
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

ja pierdziele, jako jedyny kupuję adapter... lipa. Cóż, przynajmniej mi powiecie jak to wszystko wygląda.
Awatar użytkownika
Faka
Kupo!
Kupo!

Post autor: Faka »

No, ja tez koniecznie bede musial kupic NA, bo mam satin silvera... damn, ile trza to bedzie kasy zabulic, a jeszcze mam zalegle rachunki za neta <_<
... thug life ...
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

A WŁAŚNIE! Ktoś wie w ogóle jakiego łącza w ogóle potrzebuje Sub? Prędkość, cokolwiek...? Bo się kupi i nie wiadomo, będą jaja później, że net za słaby... ja mam radiowe, 500 coś... kij wie, czy starczy :?
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

500/512 powinno starczyć, jeśli starcza mi na F.E.A.R. to powinno starczyć na grę konsolową, bo wątpię, żeby skopano kod sieciowy w jakiś naprawdę wymierny sposób. Co do radiówki to bywa różnie, zależy od miejsca gdzie jest sieć i np. wiatru słonecznego, co to działa znacznie bardziej na to, niż na idący dowolnym kablem. Ale jeśli nie masz problemów z normalnym netem, to nie będziesz miał raczej z MGS3.
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Ogólnie net mi troszeczkę zamula jak mam Bear'a i Azureusa włączonego (co się czepiacie? Zna ktoś inny legalny sposob aby załatwić horrory z lat 70 i 80'?), ale to chyba normalka :wink: , ale net ogólnie działa mi elegancko i szybko. Ogólnie z tą radiówą jest jak mówiłeś, ale najgorszy transfer jaki mam to powiedzmy 35/38 KB/sec. Wiec chyba nie jest tak źle. Jednak trzeba się z tym liczyć, że w konsoli net bedzie działał pełną parą, bo wiadomo jak to net na kompie :wink: a to jakiś trojan, a to coś się ściąga,itp. Więc mam nadzieję, że wszystko będzie mkey. Ogólnie NA wymaga jakieś 100 cos, więc teoretycznie mam dobrze, no, ale trzeba się liczyć z tym, że serwery to będą w Europie, więc nie wiadomo jakiego łącza nie będzie trzeba.

Aktualizacja z dzienniczka VERMINA: Już mam na Adaptera, teraz czeka mnie Sub :wink:
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Normalka, normalka :wink: Mam to samo przy uTorrent'cie (a niby skąd wziąć anime nie wydane w Polce? ), a przy włączeniu wysokiego wykorzystania łącza dla pliku otwiera stronę w 3 minuty przy Neo 512... Twój net po podłączeniu do konsoli będzie chodził pełną parą, spokojnie, bo wszystko będzie szło w pasmo MGS, nic więcej. Zależy jeszcze jak dobrze kod sieciowy będzie zoptymalizowany, ale nie ma tu sie co zbytnio martwić, bo z tym w grach na PS2 nie jest źle. Serwery będą w Europie, więc nie myślę że będzie źle z łączami, na pewno raczej nie będzie żadnego oficjalnego w Polsce, ale tu nie ma czym się przejmować, bo z własnego doświadczenia wiem, że gry lepiej chodzą na zagranicznych serwerach - ironicznie są na nich znaczne mniejsze lagi i ping niż na naszych polskich. W przyszłym miesiącu albo za miesiąc będę miał Subsistence, więc pora powoli się szykować na walki w terenach byłych Socjalistycznych Republik Radzieckich ^^
Awatar użytkownika
Pinhead
Kupo!
Kupo!

Post autor: Pinhead »

Trzeba sobie sprawić Subsistence,z netem nie problem ,mam nadzieję że 1Mb łącze wystarczy ^^
Nie każdy chłop z widłami to Posejdon
Final

Post autor: Final »

No więc na początku grałem tylko w MGS 2,3 na ps2-->na psx to nie przeszedłem całego bo jakoś był wtedy dla mnie za trudny(czyt. za mało lat :p).Co mogę powiedzieć o Metal.......2 to to że nie przypadł mi do gustu z powodu ciągłego gadania(cały czas /\-->trójkąt<--- trzymałem i przewijały mi się napisy :)).Myślę także że wprowadzenie Raidena było błędem, każdy liczył na graniem Snake a tutaj w 1/3 gry wychodzi kolo.Nie przecze że gościu ma klasę w robieniu fikołków, ale jednak troszeczkę przegieli dając mu do prowadzeniu "jego historii".Głównie to wypas tak latać i zabijać terrorystów, oczywiscie chowając się by nie przyszło ich za dużo.Najbardziej to podobała mi się końcówka gry gdy Raiden walczył z metalami :evilbat: .MGS3 zazwyczaj gra się Snake ale tym razem jego starym.Jack Snake(oczywiście to tylko przezwisko boahtera :P) musi powstrzymać The Boss by .....(najlepiej sami odkryjcie.Zabawy to ja nie popsuję gdyż jest na co popatrzeć).Najgorszym błędami są kamera, ponieważ żeby biec dalej trzeba niestety polegać na mapce(idziesz nic nie widziesz i już do ciebie szczelają :)).Widok jest z boku i widzisz jak posuwa się albo na prawo, albo na lewo.Często wpadałem na wrogów by ich jakoś zadusić, otrząsnąć lub pobawić się :p.Historia Jacka jest wyśmienicie ciekawa, są różne plansze, i przede wszystkim sporo zabawy z żołnierzami.Szkoda tylko że MGS4 wyjdzie na ps3, ponieważ jakoś nie wiem czy będę miał na to pieniadze :P
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Nie wypowiadaj się na temat historii i Raidena w MGS2 jeśli
trzymałem i przewijały mi się napisy
Bo "gadanie" w MGS2 jest bardzo ważną, jeżeli nie najważniejszą częścią gry jak i fabuły... wprowadzenie Raidena nie było żadnym błędem, bo jedyni co się zawiedli to fanboye Snake'a, zresztą pisałem o tym parę postów wcześniej. Pozatym, MGS2 dalej jest o Snake'u, ale opowiedzianej z perspektywy Raidena (ile ja jeszcze razy będe musiał to napisać... :roll: )
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne gatunki gier”