FFX POMOC, część druga
Moderator: Moderatorzy
To niemożliwe. Coś musiałeś pominąć. Pokonaj wszystkich bossów jeszcze raz, tak na wszelki wypadek.KAFAR pisze:Mam juz po 10 zlapanych i dojechalem wszystkich bossow tez a go nima ;/
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Witam
Chciałbym dać Auronowi Break HP Limit, ale nie wiem z czego zrezygnować, Ribbon i Auto-Haste to mus, więc wybieram między Auto-Protect albo Auto- Pheonix, ale myśle że lepiej zrezygnować z Auto-Pheonix co wy na to ? A chce dać tylko Auronowi Break HP Limit z prostego powodu, żeby mając tyle HP jak reszta postaci mógł zadawać większe obrażenia niz normalnie:P
Chciałbym dać Auronowi Break HP Limit, ale nie wiem z czego zrezygnować, Ribbon i Auto-Haste to mus, więc wybieram między Auto-Protect albo Auto- Pheonix, ale myśle że lepiej zrezygnować z Auto-Pheonix co wy na to ? A chce dać tylko Auronowi Break HP Limit z prostego powodu, żeby mając tyle HP jak reszta postaci mógł zadawać większe obrażenia niz normalnie:P
Trudno powiedzieć co lepsze... Jeśli by sie wszystkim dawało break hp limit i bardzo duzo hp to wtedy z auto phoenix mozna albo i wrecz nalezy zrezygnowac i wzamian korzystac z full life, dbajac by 2 postacie zyly, auto life tez moze byc. Ale jesli chcesz dawac tylko auronowi to rezygnacja z auto phoenix jest ZUA bo jak bedzie mial troche wiecej hp to on ma najwieksze szanse na przezycie i bez a-p jestes kilka tur do tylu.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=45 - Wszystko jest na stronie Krypty...i w samej grze
Przecież podczas animacji limitu masz wyjaśnienie co trzeba robić.

Mam pytanie co do overdriva Lulu . Niezbyt mi się on podoba , no ale cóż... Jaki jest wasz sposób na wykonanie największej ilości obrotów i jaka to ilość ? Mi tak (przy overdrivie z czarem Flare) udaje się gdzieś tak 5-8 razy . Pewnie to wina mojej niezręczności , ale pomyślałem , że warto zapytać 

Nigdy nie ufaj dziewicy w kaloszach :D
Nie wiem co ma w sobie final fantasy , ale zakochałem się w tej grze.
..a jeśli nie grasz na playstation tylko na Commodore to wciskasz "return"jeśli grasz na playstation to musisz kręcić gałką

Jak wiadomo- im lepszy czar tym trudniej uzbierać sensowną ilość we Fury- w zasadzie nie używam tego limitu. 5-8 czarów z "górnej półki" to maksimum, a idealnego sposobu nie ma- jak komu wygodnieSyriusz15 pisze:Jaki jest wasz sposób na wykonanie największej ilości obrotów i jaka to ilość ?

Mój sekretny sposób? Delikatnie dotykam gałki otwartą dłonią i energicznie masuję aż zaczyna drgać

Dobrzy , mądrzy ludzie mam pytanko :D Chodzi mi o sfery . Chciałem sobie troszkę podpakować aeony. W tym celu potrzebuję mnóstwo spher (tak to się chyba odmienia ) . Teraz moje pytanie . Gdzie można zdobyć najwięcej sfer , które stwory je dają ? Wiem , że każdy fiend daje z jedną , dwie bądź maksymalnie sześć , ale czy można dostać je hurtowo za coś , bądź po walce z jakimś fiendem ? To znacznie przyspieszyłoby moją wędrówkę i nieśmiałe próby podpakowania aeonów. Z góry dziękuję za odpowiedź .
Pakowanie aeonów za pomocą spher jest żmudne i w ogóle nie opłacalne... imo. Pakuj Yunę, a aeony same staną się silniejsze ;]Syriusz15 pisze:Chciałem sobie troszkę podpakować aeony. W tym celu potrzebuję mnóstwo spher (tak to się chyba odmienia ) .
Kottos z MA zostawia tego sporo. Po więcej danych tu: http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=31Syriusz15 pisze:Wiem , że każdy fiend daje z jedną , dwie bądź maksymalnie sześć , ale czy można dostać je hurtowo za coś , bądź po walce z jakimś fiendem ?
Właśnie miałem walczyć z Kotosem ale to dla mojej niedoświadczonej drużyny zbyt ciężki boss. Narazie moje postacie mają po około 5000 hp . Ale ataki zaczynają zadawać o 9999 punktów obrażeń , więc w piątek nastawiam się na żmudne zdobywanie celestal weapons. Właściwie to teraz nie mam gdzie trenować , gdyż omega ruins to takie dosyć ciężkie dla moich postaci a Zanarkand ruins są za łatwe ;p Jakieś pomysły co do ciekawych miejsc ?