FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

skibo

Post autor: skibo »

Jeżeli chodzi o Ifryta to jest to podstawa dla Squalla (przynajmneij na początku) gdyż ma takie umiejętności jak str+20/40% i str bonus które jeżeli już musisz walczyć dobrze mieć zaekwipowane, choć ja preferuje minimum walki na poczatku aż do pokonania cactuara i wtedy ulepszanie postaci

Jeszcze jedno, jeżeli tak jak mi się wydaje chcesz grać na same GF to będzie możliwe że będziesz musiał zmieniać czasami ustawienia GF gdyż nie są one tak uniwersalne jak Limi Breaks. Możliwe że będziesz w sytuacji gdy 1 albo nawet 2 postacie nie mogą atakować GF gdyż potwór/boss ma absorbcje dlatego warto przed walką poczytać o danym bossie :)
Ostatnio zmieniony czw 21 wrz, 2006 19:16 przez skibo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Kopek »

skibo pisze:Dłuższa animacja to + a nie - :P Dłuższa animacja wiąże się z większą ilością kliknięć jakie możesz wykonać na "boost'cie" co odbija się w większym dmg.

A jeżeli chodzi o Ifryta to jest to podstawa dla Squalla (przynajmneij na początku) gdyż ma takie umiejętności jak str+20/40% i str bonus które jeżeli już musisz walczyć dobrze mieć zaekwipowane, choć ja preferuje minimum walki na poczatku aż do pokonania cactuara i wtedy ulepszanie postaci

:)

o co ci chodzi z tym ulepszaniem postaci, przeciez w ff8 nie ulepsza sie postaci tylko junctionuje, a dlaczego dopiero po pokonaniu cactuara? co ona takiego w sobie?
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Kopek - za to pytanie jest warn. Regulamin się kłania.

Pozostałym chce zwrócić uwagę, że trochę zbyt luźno się po wątku poruszają - zamysłem tematu jest schemat "pytanie-odpowiedź" bez wyznań "szczerze mówiąc chciałem dobić postacie żeby z +60% miały po te 255str".

Tym razem tylko zwracam uwagę i tnę tam gdzie muszę, ale następnym razem przypomnę o rygorze wątku bardziej dotkliwie.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
skibo

Pare pytań

CW
1. Z tego co wyczytałem zdobycie gwiazdek w CW nie jest możliwe jeżeli wpadnie się do dziury (na 50 lvl) z event wait off co mi się przydażyło, następnie na bodajże 75 też "off" przeszedłem ale jakimś dziwnym trafem na 96 i 97 wpadłem na Coco i ... :) dostałem 2 gwiazdki (na "on") doszedłem do 100 pojawił się quest z porwaniem i tutaj pojawia się mój problem pokonałem skubańca już chyba z 5 razy na event wait on i jak mi się zdawało z każdym pokonaniem miał coraz więcej życia (choć nie jestem pewien) później miałem troche "off" nie wiem może pokonałem go jeszcze pare razy i tutaj moje pytanie: czy jak się normalnie wykonywało questa to też trzeba było pokonać go pare razy? Jeżeli tak czy można podać jakąś konkretną wartość Ile.

2. Jak się włącza "drzemke" klikam wszystko dookoła S i czasami się włączy ale nie moge znaleść przycisku :| to jakaś kombinacja czy przypadkowo akurat sie włączało jak przyciskałem

I po raz trzeci
A teraz pytanie jak można zdobyć Rocket Engine tylko nie mówcie że przez refine xD nie uśmiecha mi sie refine'ować 1k lightweight'ów na 1 taki itemik a przy kolejnym przechodzeniu gry chciałbym mieć 2 takie :) A karta bodajże quazelcota odpada bo już ją 2x zamieniam na Acceleratory
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

skibo pisze:A teraz pytanie jak można zdobyć Rocket Engine tylko nie mówcie że przez refine xD nie uśmiecha mi sie refine'ować 1k lightweight'ów na 1 taki itemik
O ile się nie myle nie ma innej drogi - nie licząc Chocobo World (Przedmiot grupy A i B). Wszystko jest na Krypcie...
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

Mam pytanko, zaczołem dzisiaj grać od nowa w wersje PC, lece do biblioteki zabieram magazyn, gadam z bibliotekarka ona objaśnia zasady korzystania z biblioteki ale nie mówi nic że kogoś lubi? W Questach na Krypcie jest napisane że powinna coś powiedzieć że kogoś lubi, u mnie ostatnim zdanie mjakie mówi jest:

"I'm very nervous. I hope they understand....."

Czy to wystarczy żeby zaliczyć quest miłosne podboje Zella?
Flavioo

Post autor: Flavioo »

Mam problem...
Próbuje zrobyć Edena w Deep sea res. center ale zamiast tej hali gdzie zdobyłem bahamuta pokazuje sie taki cuś.... o co kaman?

Obrazek

Proszę o szybką pomoc / za ewentualne błędy ortograficzne przepraszam.
Flavioo

dzięki pomogło a gdzie spotkać tego edena bo ja doszedłem do Ultima weap on lol :D

^ Niebyło tego pytania ^ Gdzie spotkać smoka tiamat?
Ostatnio zmieniony pt 22 wrz, 2006 19:37 przez Flavioo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Edena wydrawowujesz z Ultimy
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Flavioo

Sorka za spam ale mam ostatnie pytanie : ktore z pomieszczeń w res. center to ta nieszczęsna kotłownia?
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

skibo pisze:CW
1. Z tego co wyczytałem zdobycie gwiazdek w CW nie jest możliwe jeżeli wpadnie się do dziury (na 50 lvl) z event wait off co mi się przydażyło, następnie na bodajże 75 też "off" przeszedłem ale jakimś dziwnym trafem na 96 i 97 wpadłem na Coco i ... :) dostałem 2 gwiazdki (na "on") doszedłem do 100 pojawił się quest z porwaniem i tutaj pojawia się mój problem pokonałem skubańca już chyba z 5 razy na event wait on i jak mi się zdawało z każdym pokonaniem miał coraz więcej życia (choć nie jestem pewien) później miałem troche "off" nie wiem może pokonałem go jeszcze pare razy i tutaj moje pytanie: czy jak się normalnie wykonywało questa to też trzeba było pokonać go pare razy? Jeżeli tak czy można podać jakąś konkretną wartość Ile.
Pokonuje się go raz i powinieneś dostać wtedy ostatnią gwiazdkę, aczkolwiek przy ponownym graniu też wystąpił u mnie ten problem. Bliżej wyjaśnić nie potrafię bez grzebania w kodzie gry.
2. Jak się włącza "drzemke" klikam wszystko dookoła S i czasami się włączy ale nie moge znaleść przycisku :| to jakaś kombinacja czy przypadkowo akurat sie włączało jak przyciskałem
zwykłym Ctrl-em
I po raz trzeci
A teraz pytanie jak można zdobyć Rocket Engine tylko nie mówcie że przez refine xD nie uśmiecha mi sie refine'ować 1k lightweight'ów na 1 taki itemik a przy kolejnym przechodzeniu gry chciałbym mieć 2 takie :) A karta bodajże quazelcota odpada bo już ją 2x zamieniam na Acceleratory
Niestety
Flavioo pisze:^ Niebyło tego pytania ^ Gdzie spotkać smoka tiamat?
Zamek Ultimecji. Po co jest solucja na stronie?
Edena wydrawowujesz z Ultimy
LUB Tiamata, jeżeli nie zpostał już zdobyty.
Sorka za spam ale mam ostatnie pytanie : ktore z pomieszczeń w res. center to ta nieszczęsna kotłownia?
Proponuje ustanowić nowe prawo, które będzie nosić moje imie - prawo Sephirii. A będzie ono brzmieć: "Im bardziej dokładne opisy tym prostsze pytania ludzie będą zadawać"...

Obrazek
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Rynek

Post autor: Rynek »

Sephiria pisze: Proponuje ustanowić nowe prawo, które będzie nosić moje imie - prawo Sephirii. A będzie ono brzmieć: "Im bardziej dokładne opisy tym prostsze pytania ludzie będą zadawać"...

[url=http://img230.imageshack.us/img230/5844/kot322owniauw0.jpg]Obrazek[/URL]
Jak najbardziej popieram twoje nowe prawo :D bedzie przejrzyscie nie bedzie 100 pytan tych samych i bez sensu :D
skibo

Tiamata spotkasz w wierzy zegarowej w zamku Ultimeci muszisz wskoczyć na wahadło zegarowe i tam jest przejście.

A jeżeli chodzi o kotłownie to jest bodajrze 3 poziom. Najpierw wydajesz automatycznie 4 potem 2 i po wydaniu tych 2 masz zejście do 3 poziomu
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

Ja mam problem z questem o wazie w Winhill.

Konkretnie chodzi o ostatni element, odwiedzam artyskte na dugim piętrze pubu gadam z kotem on przewraca się na tej sofce, schodzę na dół biegam obok tego stolika wciskająć przycisk akcji i nic się nie dzieje rzadnego ducha rainy itp.

co robię źle?

PS. jesten na drugim cd po fisherman horizon
Tomek

Post autor: Tomek »

nie jestem pewien o co ci chodzi ale ostatni kamień znajdziesz w jeziorze,ale okaże się że jest zły,a prawdziwy będzie u gościa który zmywa trzeba znim tylko pogadać chyba
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”