FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
W tabelce stworzonej przez Sephirię mozna stworzyć te chocobo używając Wonderfulla, ale tylko z great z rocket town. Ja chyba jednak dam sobie spokój, spróbuję jeszcze pare razy i złapie tego drugiego greata i bede miał pewność że się uda (trzeba bedzie go "tylko" do klasy S przenieść... a co tam, i tak nie mam co z kasą robić
)

Ciekawe ile razy mam to jeszcze powtarzać - nie musi się powieść za 1-ym, czy 10-tym razem, poza tym wyraźnie napisałąm, że Wonderfull - Rocket Town to najtrudniejsza krzyżówka.Latniak pisze: Próbuję połączyć Great z Rocket Town (female), z Wonderful(male). Oba podszkoliłem do klasy S. Teraz przy połączaniu (Carob Nut) zawsze rodzi się żółty Chocobo. Według poradnika powinien się urodzić Mountain albo River.
No to miałeś farta, że akurat tobie trafiły się okazy o odwrotnych do moim notatek osiągów. Pomimo 8 dni siedzenia nad tym nie zdarzył mi sie taki przypadek, a łapane kurczaki Wonderfull tylko potwierdzały postawioną tezę.Latniak pisze:W poradniku było również napisane że samica Great z Rocket town powinna mieć top speed 100kmph. Moja wyciąga jedynie 95. Za to samiec Wonderful 115kmph (wg. poradnika 108)
Rób jak uważąsz. Na przestrzeni półtora roku sprawdziłam ten tekst 6 razy i za każdym razem efekt był ten sam - złoty chocobo. Ciekawe, że liczba osób skarżących się na niepowodzenia plasuje się gdzieś w granicach 30-orga, co jak na 18 miesiecy to stosunkowo mało.Latniak pisze:To ja już nie wiem czy mam wierzyć temu poradnikowi czy łapać nowego chocobo (klase S na great cieżko było zrobić)
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Ok, to będę próbował dalej. Zdawałem sobie sprawę że może się nie udać z pierwszym czy drugim razem... ale w końcu zwątpiłem. Teraz wiem że nie wszystko jeszcze stracone - próbować krzyżować jest o wiele przyjemniej niż męczyć się z łapaniem nowego chocobo, który nie często się pojawia.Sephiria pisze: Ciekawe ile razy mam to jeszcze powtarzać - nie musi się powieść za 1-ym, czy 10-tym razem, poza tym wyraźnie napisałąm, że Wonderfull - Rocket Town to najtrudniejsza krzyżówka.
No dobra, po prostu zaniepokoiło mnie to że samica z Rocket Town ma taką samą max prędkość jak samica z Midel. A to że wonderful jest szybszy niż się spodziewałem bardzo mi odpowiadaSephiria pisze: No to miałeś farta, że akurat tobie trafiły się okazy o odwrotnych do moim notatek osiągów. Pomimo 8 dni siedzenia nad tym nie zdarzył mi sie taki przypadek, a łapane kurczaki Wonderfull tylko potwierdzały postawioną tezę.

No przecież nie kwestionuję swietności tego poradnikaSephiria pisze: Rób jak uważąsz. Na przestrzeni półtora roku sprawdziłam ten tekst 6 razy i za każdym razem efekt był ten sam - złoty chocobo. Ciekawe, że liczba osób skarżących się na niepowodzenia plasuje się gdzieś w granicach 30-orga, co jak na 18 miesiecy to stosunkowo mało.

I jeszcze jedno. Gdy osiągnąłem już moim wonderfullem to 115kmph, podkarmiłem go jeszcze trochę i pojawił się komunikat o tym że speed urósł. Gdy jednak sprawdziłem potem na wyścigach jego prędkość, to ta pozostała bez zmian (115km/h). Bug?
Czy istnieje inny sposb na sprawdzenie statystyk chocobo niż rozpoczęcie wyścigu ?
Zwróć uwagę na to że typ Chocobo zależy od tego z jakimi potworami się pojawiamareck86 pisze:Mam pytanie ;jak częstotrafia się wam wonderful choco w okolicy icicle village? Bo próbuje już nie wiem jak długo i cały czas tylko fair i fair
aby w tym regionie był to "Wonderful" to musi się pojawić z tymi dwoma zającami (nie pamięta nazwy przeciwników) z innych walk poprostu uciekaj
Witam. Mam, można by powiedzieć, banalny problem 
To może się wydawać głupie, ale... Nie umiem skorzystać z Limit Skili 2 levelu :D" ( To pewnie dlatego, ze jestem blondynką .... )
Jestem pewna że się już je umiem, tylko nie potrafie ich znaleźć. (pojawiały sie napisy, że się ich nauczyłam, pozatym mam jednak 52 level, chyba najwyższa pora:D?)
Czy one powinny się pojawić obok poprzednich?

To może się wydawać głupie, ale... Nie umiem skorzystać z Limit Skili 2 levelu :D" ( To pewnie dlatego, ze jestem blondynką .... )
Jestem pewna że się już je umiem, tylko nie potrafie ich znaleźć. (pojawiały sie napisy, że się ich nauczyłam, pozatym mam jednak 52 level, chyba najwyższa pora:D?)
Czy one powinny się pojawić obok poprzednich?
Musisz najpierw dotknąc pewnego miejsca w ''Gorących źródłach'' i wtedy z nią pogadac:
http://www.k-ff.com/Final7/Obrazy/glacier.jpg
http://www.k-ff.com/Final7/Obrazy/glacier.jpg
Niektórych historii nie da sie opowiedzieć słowami, niektóre legendy muszą umrzeć...
Mam takie problem mozliwe ze juz kiedys takie pytanie padło ale pomozcie!!!
Jestem na queście w Wutai i jestem w domu Yuffie w pokoju na dole i mam tam pociągnąć dźwignie ale Cloud stoi i ani rusz...dźwignie ani drgną...może cos zle robie juz sama nie wiem:/...prosze jak ktos wie jaki moze byc tego powid niech pisze z gory dzieki
Jestem na queście w Wutai i jestem w domu Yuffie w pokoju na dole i mam tam pociągnąć dźwignie ale Cloud stoi i ani rusz...dźwignie ani drgną...może cos zle robie juz sama nie wiem:/...prosze jak ktos wie jaki moze byc tego powid niech pisze z gory dzieki