FFX POMOC, część druga
Moderator: Moderatorzy
dzieki za odpowiedzi, jakos bede musail sobie poradzic bez niektorych celesticali
ale meczy mnie jeszcze jedna sprawa, a mianowicie sphere grid, wedlug mnie jest beznadziejna (nie pamietam ktora wersje wybralem), troche ten system mi nie odpowiada, lubilem system z jobami w tacticsie, tutaj sciazki sie nachodza, kimahri wogle praktycznie nie ma swojego miejsca, no i dochodze do wnioskku ze jak tak dalej pojdzie to beda same postacie uniwersalne, kazzdy z magia, kazdy z super walnieciem:P a to juz traci swoj klimat, co sadzicie/mozecie doradzic w tej sprawie?

- Go Go Yubari
- Ifrit
Bo ścieżka Kimahri'ego z założenia jest dowolna. Jak grasz 1wszy raz to Standard koniecznie, bo jak się pogubisz, to zamiast uczyć Lulu Bio czy Demi, nauczysz ją Haste czy co gorsza jakiegoś melee ataku...
Jak zaczniesz od nowa to przy okazji pakuj ile wlezie druzynę...przydaje się.
Uniwersalne bedą, jak przejdziesz każda postacią całe SG....putragenio pisze:dochodze do wnioskku ze jak tak dalej pojdzie to beda same postacie uniwersalne
Jeżeli wybrałeś Expert, to zacznij grę od nowa. SG może byc trudne za pierwszym razem, potem to bułka z masłem.putragenio pisze:a to juz traci swoj klimat, co sadzicie/mozecie doradzic w tej sprawie?
Jak zaczniesz od nowa to przy okazji pakuj ile wlezie druzynę...przydaje się.
Ja jak gralem pierwszy raz w expercie to wlasnie mialem ten problem ze sie pogubilem u aurona i zrobilem z niego taka hybryde ze nie dosc ze mial mala celnosc to jeszcze sily za duzo nie mial, to tyko potwierdza to ze jednak lepiej zaczac od standard
Mozna sie jeszcze bardziej pogubic... Dopiero za 2 przejsciem gram na standardzie (lol) i przynajmniej na poczatku tu nie da sie pogubic i zrobic nieefektywnej hybrydy

You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Witam
Mam jeszcze jedno pytanie czy opłaca się(np na walke z Penance) ulepszać wszystkie postacie do statystyk 255 ;p ? Ja narazie trenuje 3 (Aurona, Yune i Tidusa) zastanawiam się czy jak ich skończe, trenować inne czy trenować nie
Mam jeszcze jedno pytanie czy opłaca się(np na walke z Penance) ulepszać wszystkie postacie do statystyk 255 ;p ? Ja narazie trenuje 3 (Aurona, Yune i Tidusa) zastanawiam się czy jak ich skończe, trenować inne czy trenować nie

Ostatnio zmieniony wt 19 wrz, 2006 21:43 przez Raihen, łącznie zmieniany 1 raz.
- Go Go Yubari
- Ifrit
moja rada jest taka: potrenoj druzyne, bo z tymi statsami mozesz nie dac rady..... albo tez naladoj OD Aeonom i nimi atakoj, a potem naparzaj fizycznie( tez glownie overdrivami)
Ostatnio zmieniony pt 22 wrz, 2006 16:14 przez Viking, łącznie zmieniany 1 raz.
you need to rise up and personalize your existence you need to wake up and activate the dreams of your soul idle, revolt, hero, your hero is yourself !
Mówisz o Evrae? Jeśli tak, to na niego jest jeden sposób - po prostu gada zatłuc, bez wdawania się w jakieś większe kombinowanie. Ale mając postacie z tak małą ilością HP tego raczej nie zrobisz, domyślam się, że inne statsy też nie są u nich za wysokie? Jedyna rada - podpakować postacie, nabić im HP tak do 4500 - 5000 i wtedy będzie można walczyć bez problemu najmniejszego.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
That seize and hold the wind...
- Go Go Yubari
- Ifrit
Jak mnie ten boss rozwalił po raz 15 z rzędu <jak przechodziłam gre po raz pierwszy> to zrozumiałam, że mam za słabe postacie. Zaczełam grac od nowa i się postarałam o to, aby postacie były odpowiednio silne... I rozwaliłam go od razu potem. Tak więc Tobie tez to radzę, bo Evrae to pryszcz w porównaniu...Naładować Hp..no dobra, postaram się, tyle, że teraz ciężko o walki i mało Ap dostają...
no nic, spróbuję, dzięki za rade.
Jeee, udało się :D.
Ale Bevelle świątyni to chyba nigdy nie przejdę, nawet z opisem.
Doszłam do tego, że mam wziąć glyph sphere, wzięłam i chciałam wsadzić w postument, ale w postumencie była Bevelle Sphere, a przecież nie mogę trzymać 2 naraz. Postanowiałam gdzieś jedn ą wcześniej odłożyć, ale już nie dało się cofnąć do tej pierwszej części "taśm" T_T
Ale Bevelle świątyni to chyba nigdy nie przejdę, nawet z opisem.
Doszłam do tego, że mam wziąć glyph sphere, wzięłam i chciałam wsadzić w postument, ale w postumencie była Bevelle Sphere, a przecież nie mogę trzymać 2 naraz. Postanowiałam gdzieś jedn ą wcześniej odłożyć, ale już nie dało się cofnąć do tej pierwszej części "taśm" T_T
o ile pamięć mnie nie myli, to sprobuj wsadzić z drugiej strony, jakby się uprzeć to możesz miec przy sobie trzy, dwa w postumencie i jeden w łapie, tylko bierz poprawkę na to, że użyć możesz wtedy tylko ten sphere, który aktualnie "masz" w ręceAralka pisze:ale w postumencie była Bevelle Sphere, a przecież nie mogę trzymać 2 naraz
"Wstąp do armii, zwiedzaj świat, spotykaj interesujących ludzi i zabijaj ich."
"Wybieramy sobie przyjaciół, wybieramy wrogów, ale Bóg daje nam sąsiadów."
"Wybieramy sobie przyjaciół, wybieramy wrogów, ale Bóg daje nam sąsiadów."
- Go Go Yubari
- Ifrit