Trivia aka Quiz: Inne JRPG

To dom wszelkich quizów i zagadek. Każdy znajdzie tu swoją "konkurencję". ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
I am Vincent
Kupo!
Kupo!

Post autor: I am Vincent »

Dobrze!!!
Basista szuka kapeli, może to właśnie Buźka będzie ze mną grał!!!
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Jak juz pisalem, nie mam pomyslu tutaj na pytanie ,wiec niech zada kto pierwszy...
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Omg. Jakiego smaku są lody w KH2. :twisted: :twisted:
Ostatnio zmieniony śr 23 sie, 2006 16:47 przez Boni, łącznie zmieniany 1 raz.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Boni - chyba znowu cie ciągnie do warna, w każdym razie jesteś na najlepszej drodze, bo ten spam z ikonek podpada w prostej mierze pod regulamin. Zoabczę jeszcze jeden taki post i warna dostaniesz - wiesz, że potrafię.

Twój post został zedytowany, by nie przyprawiał czytających o ból oczu.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Ja się jeszcze zastanawiam, czy to pytanie same w sobie nie jest bezsensownym spamem. W KH nie grałam, może faktycznię są tam jakieś lody *shrug*, ale sądząc po pytaniach Boniego w innych quizach, myślę, że to może być taki 'śmieszny żarcik'. :roll: :>

Może jacyś fani KH się wypowiedzą?
Awatar użytkownika
CoD
Kupo!
Kupo!

Post autor: CoD »

seasalt-flavored ice creams? :D
Haū! Omochikaerī!

Gumon hyakushutsu...

Yuri est ars boni et aequi
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Sephiria pisze:Boni - chyba znowu cie ciągnie do warna, w każdym razie jesteś na najlepszej drodze, bo ten spam z ikonek podpada w prostej mierze pod regulamin. Zoabczę jeszcze jeden taki post i warna dostaniesz - wiesz, że potrafię.
Omg. :lol: Proszę, nie XD
CoD pisze:seasalt-flavored ice creams?
Hmm... No niby jest okej. Ale mogłeś dodać że pomimo seasalt są słodkie... :> Whatever, twoja kolej XD
Ja się jeszcze zastanawiam, czy to pytanie same w sobie nie jest bezsensownym spamem. W KH nie grałam, może faktycznię są tam jakieś lody *shrug*, ale sądząc po pytaniach Boniego w innych quizach, myślę, że to może być taki 'śmieszny żarcik'.
Zamilknij antyfanko Myszki Miki :>

[ Dodano: Sob 26 Sie, 2006 21:16 ]
a tak w ogóle to u was spamem jest jeden post? omg :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony sob 26 sie, 2006 20:46 przez Boni, łącznie zmieniany 1 raz.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
CoD
Kupo!
Kupo!

Będzie łatwe --> XenoG: jakie produkty spożywcze możemy kupić w Bledavik ( :lol: skoro już o jedzeniu mowa)
Haū! Omochikaerī!

Gumon hyakushutsu...

Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

*poke with the stick* Eeee Quizowi sie zdechło chyba :|
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Proponuję natychmiastową reanimację - w postaci zmiany pytania
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
CoD
Kupo!
Kupo!

Zmiana pytania (musi byc szybkie bo netu nie mam [na modemie siedze :/]) - wymień przynajmniej V "pięciu" bohaterów Valkyrie Profile I i opisz w jaki sposób dostali się w posiadanie Lenneth
Haū! Omochikaerī!

Gumon hyakushutsu...

Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

No to teraz się zrobiło zbyt proste. _^_ Ok, pięciu pierwszych-lepszych Einherjarów:

Lawfer - zginął tuż po tym, jak usiłował uwolić Rolanda. Nie wiadomo jak - może został stracony przez króla, może zagryzł go jakiś wampir (jak to zostało pokazane w mandze). Był tak wspaniały, szlachentny i przystojny, że Lenneth natychmiast zrobiła z niego Einherjara. :lol:

Llewlyn - zginął na wojnie, na której zresztą walczył jako najeźdźca, ale nie z własnego wyboru. Kiedy urządzano mu pogrzeb, trumna była pusta, czyli np. albo pociachano go na kawałki, albo walczył na morzu. Był kiepskim łucznikiem, ale jego dziewczyna modliła się do bogini tak żarliwie, że Lenneth w końcu się zlitowała i dała dzieciakowi szansę.

Mystina - zginęła zamrożona zaklęciem Lezarda, kiedy używała maszyny pozwalającej oddzielić 'formę astralną' od ciała (w mandze Lerazd po prostu ją zasztyletował ^^). Mystina miała gdzieś całą Valhallę, ale Lenneth przekupiła ją obietnicą dalszego gromadzenia wiedzy i informacjami nt. Biftrostu.

Kashell - zginął zabity przez demona, ale zanim wyzionął ducha uratował jeszcze fiolkę z odtrutką na pertryfikację, która pozwoliła uratować życie małej dziewczynki. Bardzo szlachetnie, w nagrodę poszedł do Valhalli.

Lyseria - genialna wieszczka, którą Odin każe nam zwerbować. Lyseria ma opory przed używaniem swoich mocy, więc zanim się przyłączy, trzeba ją pokonać w (banalnie prostej) walce.

Starczy. :]
Ostatnio zmieniony czw 09 lis, 2006 15:06 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
CoD
Kupo!
Kupo!

Nawet nie musze sprawdzac :p

Your turn

P.S. Where`s Argrim :cry:

edit: jednak sprawdziłem i tak btw. o ile sobie przypominam to nasz mały zły nekromanta nie zabił Mysty tylko gdzieś przeniósł jej ciało (dlatego nie mogła zostać wysłana do Walhalli gdzie odpoczywają truposze ;))
Haū! Omochikaerī!

Gumon hyakushutsu...

Awatar użytkownika
Myszaq
Kupo!
Kupo!

Post autor: Myszaq »

Lenneth ja tak tylko przypominam bo quiz stoi :razz:
Niektórych historii nie da sie opowiedzieć słowami, niektóre legendy muszą umrzeć...
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Ja cały czas o tym quizie pamiętam, ale chciałam pograć jak najdłużej w TOD2 przed zadaniem pytania. :) W ramach rekompensaty za zwłokę zrezygnuję z wymyślonego wczoraj hardkora, którego i tak nikt by nie zgadł XD, i dam coś prostego:

TOD2: Dlaczego Keele został wyrzucony z uniwersytetu?

----------------------------------------
CoD pisze:edit: jednak sprawdziłem i tak btw. o ile sobie przypominam to nasz mały zły nekromanta nie zabił Mysty tylko gdzieś przeniósł jej ciało (dlatego nie mogła zostać wysłana do Walhalli gdzie odpoczywają truposze ;) )
Niemożliwe. ;) Zamroził ją, nawet FMV do tego dali. :P A potem, kiedy wraca się do Flancebergu po różdżkę dla Mysty, można podziwiać zamrożoną maszynę z kobietą w środku. Tak sobie myślę, że może dlatego nie mogła trafić do Valhalli, bo technicznie nie była martwa, tylko w stanie hibernacji? :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Quizy”