FFX-2: Help cz.2

Szukasz pomocy przy FF X - X-2? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
harry1232
Kupo!
Kupo!

Post autor: harry1232 »

miałem to samo:D Koleżaka Nemesis napisała mi, że pominąłem coś wcześniej i jako radę dostałem grać zgodnie z opisem :D. Więc ty miałaś na pewno to samo :) Pozdr
"Moja żeycie to ta krótka chwila, kiedy mogę grać i zatrzymać czas. To co czuje w niej to moja siła ona we mnie jest już od wielu lat (...) "
Sofa "Moje życie to..."
gabisssko

Post autor: gabisssko »

Tyle, że grałam DOKŁADNIE z opisem :( Ta gra naprawdę jest denerwująca. Zastanawiam się czy podejmować się New Game + :(
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Zastanawiam się czy podejmować się New Game +
Eh olać i tyle. Idealne zakonczenie jest g. warte. To najlepsza imo rada - w ogóle nie kupowac FFX-2 >>'
gabisssko

Obawiam się, że niektórzy mogą już mieć dość moich pytań, ale w końcu kto pyta, nie błądzi :) Więc znów mam problem. Przechodzę New Game Plus i chcę zdobyć dwa przedmioty: Enterprise i Key To Success. Aby zdobyć ten pierwszy muszę pominąć misję w Moonflow w 1-szym rozdziale (a więc misję Tobliego), a by zdobyć ten drugi muszę wykonać jeden z questów Tobliego bezbłędnie. Pytanie czy to się ze sobą "nie gryzie"? Czy aby dostać Key To Success nie muszę przypadkiem wykonać wszystkich questów Tobliego, a tylko jeden bezbłędnie? Bo jeśli tak, to nie mogę pominąć misji w Moonflow i nie dostanę Enterprise.
Z góry dzięki za odpowiedź
Szyma

Post autor: Szyma »

Nemesis pisze:Za drugim razem pomijasz to, co:
a) nie jest niezbedne dla przebiegu fabuły
b) <wynikające z a> olewasz questy.

I należy pamiętać, aby oddac sfere organizacji, która się olało w 1wszej grze.
Wiec pytam dla pewnosci bo wczoraj przeszedlem gre pierwszy raz i to w 99% wiec jesli w new game plus poprostu oddam sfere innej organizacji bede mial 100%?? prosze o szybka odpowiedz
gabisssko

Mogę powiedzieć jak u mnie się stało. Za pierwszym razem ukończyłam grę w 98%. W New Game Plus oddałam sferę komu innemu i po drodze zrobiłam jeszcze coś (nie mam pojęcia co), że nagle mam już 100%. A żeby było śmieszniej, to przy pierwszym przechodzeniu gry nie zrobiłam questu z firmami na Calm Lands, więc teoretycznie wciąż nie powinnam mieć 100% (bo jestem na rozdziale 2) :) Eh, a ja tylko chcę dostać Mascota :)

PS. W pierwszym rozdziale spisałam dokładnie komu co proponować reklamując firmę z Calm Lands i szukając małżonki, aby dostać max punktów i teraz szukam kogoś kto mógłby sprawdzić czy działa to także u innych (moim zdaniem, jeśli odpowiedzi potencjalnych klientów miałyby być losowe, to każde załadowanie gry powinno wywołać inną odpowiedź na konkretną propozycję, a tymczasem odpowiedzi są te same i wygląda na to, że w każdym rozdziale gry). Jeśli ktoś chciałby potestować moje zapiski, to niech pisze na priva.
Szyma

Post autor: Szyma »

dzieki za pomoc biore sie do new game plus :)
gabisssko

No to skoro zaczniesz New Game Plus, to może sprawdzisz moje zapiski? Odezwij się do mnie na privie.
Tomek

Post autor: Tomek »

Mam pytanie czy cat-nip połączyny z break damage limit będzie zabierać 99 999?
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Nie (chyba), "latwe" 99999 dmg mozesz tylko uzyskac z Use Finale.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
harry1232
Kupo!
Kupo!

Cat Nip daje umiejętnoość Help ???? = 9999 - ani mniej ani więcej :)
"Moja żeycie to ta krótka chwila, kiedy mogę grać i zatrzymać czas. To co czuje w niej to moja siła ona we mnie jest już od wielu lat (...) "
Sofa "Moje życie to..."
Tomek

mam pytanie.Gdzie są rzeczy by naprawić experiment?
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Jeden naprawiacz dostajesz w Djose za hasło "MARNELA"
Drugi znajdujesz w lochach pod Chocobo Farm
Trzeci chyba można wykopać na pustyni (chyba)
Więcej nie pamiętam :sad:
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
harry1232
Kupo!
Kupo!

Jeden dostaniesz w świątyni Djose. Od gościa w małym pomieszczeniu na lewo od wejścia do COT

[ Dodano: Czw 14 Wrz, 2006 09:48 ]
Pozwala on naprawić Experiment 5 razy
Sofa "Moje życie to..."
Tomek

Dziękuje wam za odpowiedź

[ Dodano: Pią 15 Wrz, 2006 11:16 ]
Mam kolejne pytanie. Nie mogę znaleść key item Break HP Limit do Rikku i Paine,oraz break Damage Limit do Paine(special Dresspheres)i Volume 2 key item .Proszę o pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”