FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

akrapovic

Post autor: akrapovic »

Po prostu zle zrozumiałem odpowiedz w FAQu odnosnie tej broni .. tam pisało że często początkujący gracze zakładają zdobytą zbroję (...) .. wiec myslałem że już na początku gry można takową zdobyć tylko ze ja grac nie umie i nie moge jej znalezc ;) ... no nic pozostaje mi tylko zmontowanie takiego ekwipunku ...dzieki za odpowiedzi
Awatar użytkownika
Viking
Kupo!
Kupo!

Post autor: Viking »

wg mnie nie warto na poczatku jej zakladac(zbroji z no enc0 bo "ucieka" cenny exp. przydaje sie ona tylko przy niektorych qestach(cactuary i unikanie blyskawic na tunder plains), ale oczywiscie zrobnisz jak zechcesz....
you need to rise up and personalize your existence you need to wake up and activate the dreams of your soul idle, revolt, hero, your hero is yourself !
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

No niestety wielu "nowych" woli to załozyć, zeby mieć z głowy "nudne" losowe walki. Tyle, ze potem są problemy z bossami, bo postacie za słabe... No nic....ot się ciut robi...
bossi750

Post autor: bossi750 »

akrapovic pisze:Mam pytanie odnosnie zbroi posiadających cechę No Encounter ... mianowicie gdzie można znalezć takową zbroje ....
Zbroje z No Encounters napewno można znalezć w Cavern of the Stolen Fayth, konkretnie od miłego duszka zwanego potocznie Ghost. Od niego dostalem Peaceful Armlet dla Kimahriego wlasnie z ta umiejetnoscia. Wystarczy kilka razy powalczyc a napewno znajdziesz taka zbroje... Gdzies jeszcze zdobylem bron dla Yunki z No Encounter ale nie pamietam gdzie :)
A i jeszcze Demonolith tez zostawia takoe zbroje ale to juz znacznie pozniej (Omega Ruins, Inside Sin)
We wczesniejszych lokacjach chyba jest to nie mozliwe... Co nie zmienia faktu (zgadzam sie z innnymi) ze lepiej taka zbroje zmajstrowac sobie samemu...[glow=cyan][/glow]
akrapovic

Viking pisze:wg mnie nie warto na poczatku jej zakladac(zbroji z no enc0 bo "ucieka" cenny exp. przydaje sie ona tylko przy niektorych qestach(cactuary i unikanie blyskawic na tunder plains)
...całkowicie sie zgadzam ...
Nemesis pisze:No niestety wielu "nowych" woli to załozyć, zeby mieć z głowy "nudne" losowe walki.
....nie jestem taki "nowy" jak Ci sie wydaje ...pytanie zadałem z ciekawosci tego że inni znajdują te zbroje a ja nie ;)
bossi750 pisze:Zbroje z No Encounters napewno można znalezć w Cavern of the Stolen Fayth, konkretnie od miłego duszka zwanego potocznie Ghost.
...Dopiero to jest konkretna odpowiedz ... wielkie dzieki

Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

akrapovic pisze:...Dopiero to jest konkretna odpowiedz ... wielkie dzieki
No to fajnie, że czytasz co inni piszą -_- Napisałam o tej jaskini, ale dobra :/ To ja już w ogóle nie pomagam skoro tak ma być, że i tak zainteresowany tego nie czyta :/
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
akrapovic

Przepraszam Eiko .. nie wiem dlaczego ale w jakis sposób nie zauważyłem twojej odpowiedzi.... masz całkowitą racje- pierwsza napisałas o Cavern of Stolen Fayth ... nie żebym kogokolwiek ignorował ... poprostu nie zauważyłem... jeszcze raz przepraszam i mam nadzieje że inni nie ucierpią przez to że przeze mnie im nie pomozesz ;) .
bossi750

MArk Of Conquest

Mam takie pytanie:
Pokonałem w końcu Nemezisa na MA :D i dostałem w nagrode przedmiot MARK OF CONQUEST. Przedmiot znajduje sie w Key Item... Zawsze jak sie cos dostało to można było jakoś to potem użyć... Czy z tym też tak jest? Można coś dzięki temu odblokować?
Ktoś coś wie...
deki

Post autor: deki »

Gdzie moge kupić Clear Spheres?? Gdy ide do właściciela MA to nie ma takiej pozycji w ogóle na liście do kupienia... czy w innych miejscach także można ją zdobyc?
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

bossi750 - Mark Of Conquest jest tylko nagrodą prestiżową. Nic z nim nie zrobisz, ale służy jako dowód na pokonanie Nemesis'a i ma znaczenie tylko prestiżowe. No i ma bardzo klimatyczny opis :wink: Nic więcej, tak samo jak Proof Of Omega w menu w VIII.

deki - Clear Spheres aktywują się w sklepie u prowadzącego Monster Arenę po złapaniu po 5 potworków każdego gatunku.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
bossi750

Gveir pisze:bossi750 - Mark Of Conquest jest tylko nagrodą prestiżową. Nic z nim nie zrobisz, ale służy jako dowód na pokonanie Nemesis'a i ma znaczenie tylko prestiżowe. No i ma bardzo klimatyczny opis :wink: Nic więcej, tak samo jak Proof Of Omega w menu w VIII..
Dzieki za odpowiedz Gweir... Szkoda ze nic nie mozna z tym zrobic...
carbuncle16

Post autor: carbuncle16 »

deki pisze:Gdzie moge kupić Clear Spheres??
Clear Spheres to ja mogłam kupować po pokonaniu Nemesisa... Chyba... :roll:

[ Dodano: Pon 04 Wrz, 2006 14:27 ]
U staruszka na MA... Chyba...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Dzizas Krajst
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=58
"Clear Sphere - do kupienia na Monster Arenie, po złapaniu po 5 osobników z każdego gatunku" -_-'
ringer

Omega Ruins problem

Post autor: ringer »

Mam problem z questem ze skrzynkami w Omega Ruins. Polega on na tym, że tych skrzynek po prostu nie ma... Szukałem wszędzie i nic nie znalazłem, oprócz 2 glyphów, których aktywacja nic nie daje. Czy to jakiś bug, czy to ja gdzieś popełniam błąd?
Awatar użytkownika
Jacek
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Re: Omega Ruins problem

Post autor: Jacek »

Gdy raz je otworzysz znikają. Jeśli chcesz przejść quest musisz po trafieniu potwora resetować konsolę do savea przed otworzeniem skrzynek. Chyba masz jakiś save z przed-otworzenia skrzyń ? Inaczej zawalieś quest :D XD Sam o maly wlos nie popelnilem tego blędu :roll:

P.S. Niedwracalnie
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”