FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
hodowla
Witam
Przede wszystkim chcialbym,jako nowy, powitac wszystich uzytkownikow Krypty!
A teraz problem, z ktorym sie borykam. Chodzi mi o hodowle Chocobo. Czytajac materialy na ten temat, wiedzialem, ze nie bedzie to latwe ani przyjemne. Ale pomimo tego nie starczylo mi cierpliwosci...
A teraz juz sam problem.
Chodzi mi o wyhodowanie gorskiego chocobo. Niestety, pomimo usilnych prob(ok 40-tu) nie udalo mi sie tego dokonac, krzyzujac wonderful z great z okolic Rocket Town. Znaczy pojawil sie dwa razy(w pierwszych pieciu probach), ale byl plci meskiej, a ja potrzebowalem samicy. Potem w kolejnych probach byl juz zawsze zolty. Niezrazony powyzszym postanowilem skrzyzowac good z okolic Gold Saucer z tym great z Rocket Town(oba kurczaki sa klasy A). Teraz pojawia sie gorski chocobo niemal zawsze, ale jest kolejny problem- plec. Za kazdym razem(ok. 30 prob) jest to samiec, a ja potrzebuje samicy. Co przy krzyzowaniu chocobo determinuje plec potomka? Jak sobie z tym problem poradzic?
Dziekuje z gory za pomoc, pozdrawiam
Przede wszystkim chcialbym,jako nowy, powitac wszystich uzytkownikow Krypty!
A teraz problem, z ktorym sie borykam. Chodzi mi o hodowle Chocobo. Czytajac materialy na ten temat, wiedzialem, ze nie bedzie to latwe ani przyjemne. Ale pomimo tego nie starczylo mi cierpliwosci...
A teraz juz sam problem.
Chodzi mi o wyhodowanie gorskiego chocobo. Niestety, pomimo usilnych prob(ok 40-tu) nie udalo mi sie tego dokonac, krzyzujac wonderful z great z okolic Rocket Town. Znaczy pojawil sie dwa razy(w pierwszych pieciu probach), ale byl plci meskiej, a ja potrzebowalem samicy. Potem w kolejnych probach byl juz zawsze zolty. Niezrazony powyzszym postanowilem skrzyzowac good z okolic Gold Saucer z tym great z Rocket Town(oba kurczaki sa klasy A). Teraz pojawia sie gorski chocobo niemal zawsze, ale jest kolejny problem- plec. Za kazdym razem(ok. 30 prob) jest to samiec, a ja potrzebuje samicy. Co przy krzyzowaniu chocobo determinuje plec potomka? Jak sobie z tym problem poradzic?
Dziekuje z gory za pomoc, pozdrawiam
Z Chocobo jest tak, że jak 30 pod rząd jest ZUYCH - to krzyżujesz następne 30 - i tak do skutkuhincolo pisze:Oczywiscie, ze trzeba probowac, ale zdaje sie, ze szansa jest 50-50, jezeli oczywiscie kazde krzyzowanie uznac za zdarzenie niezalezne. A jak cos nie wychodzi 30x pod rzad to zdaje sie nie jest przypadek...

hmm mam pytanko.
w FF7 w Gold Saucer w wonder jest gra (box-bijatyka) polega na wciskaniu trujkąta x-a i kwadracika (odpowiada to ciosom.)
Można na tym dużo GP wygraćpo 2 wygranych walkach 3 GP a po 3 30!! (4 nie udało mi issępokonać) i moje pytanko brzmi:
czy jest jakiśsposób na poszczególnych panów aby wygrywać?? jakieśkombinacje czy cóś.
Pozdro All
w FF7 w Gold Saucer w wonder jest gra (box-bijatyka) polega na wciskaniu trujkąta x-a i kwadracika (odpowiada to ciosom.)
Można na tym dużo GP wygraćpo 2 wygranych walkach 3 GP a po 3 30!! (4 nie udało mi issępokonać) i moje pytanko brzmi:
czy jest jakiśsposób na poszczególnych panów aby wygrywać?? jakieśkombinacje czy cóś.
Pozdro All
Musisz przejść do końca tą lokację
Tzn te wszystkie rzeczy zrobić z tymi muchami itd. Jak przejdziesz to, to na końcu znaduje się skrzynia z mieczem
W takiej jaskini na końcu lokacji
Przy wyjściu jest skrzynia
)

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
- Markfrompoland
- Cactuar
Mam problem z przejściem slumsów Cloudem i Aeris. Postępuję zgodnie z poradnikiem i wszystko idzie OK do momentu spotkania z Aeris i wejściu do tunelu.
Czytałam, że trzeba dostać się do dżwigu, problem w tym, że nie mam pojęcia - jak? Próbowałam skoczyć z "ręki", dojść od tyłu i nic. Czy ktoś może mi pomóc? Będę wdzięczna.

Kobieta zmienną jest...
Dokładniej chodzi Ci o tą ściężkę za slumsami?? Musisz tam dobrze oblukać to i przechodzi się dołem, a do dźwigu się nie da wejść
Tylko się koło niego przechodzi dalej
ale jeśli nie chodzi o to miejsce to nie wiem o co ^^

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
dzięki, ale mogłabyś napisać ciut dokładniej? Próbowałam i nic.
Może ja ślepa jestem, czy co, ale gdzie dokładnie jest to przejście? Daleko od tej ręki?

Ostatnio zmieniony sob 02 wrz, 2006 12:13 przez Sword, łącznie zmieniany 1 raz.
Kobieta zmienną jest...