FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
balcer_pl

Post autor: balcer_pl »

dziekuje bardzo..teraz jestem przed ostatnim etapem gry w NORTHERN CAVE idac na Sephirotha..pora pozdobywac wszystkie najlepsze materie ktore sa do zdobycia i uporac sie z weaponami..jak bede mial jakies pytanka to bede pisal...pozdrawiam
Kape0

Post autor: Kape0 »

WItam wszystkich maniaków Finala

Nie sądziłem, że będę potrzebował pomocy przy przechodzeniu finala ale mam pewien problem ojj bardzo głupi...

Postanowiłem sobie odświeżyć wspomnienia z grą i teraz kiedy jestem przy midgar podczas ataku weapona mam problemik. Gdy rozwalam Diamonda (1x Knights of Round i nie ma go :D) pojawia się filmik jak zaczyna odchodzić i ekipa woła abyśmy wrócili do Highwinda. Odzyskuje kontrole nad postacią i nie umiem się wydostać na mape :D

Dzisiaj biegałem 1h po kawałku terenu i nie moge wyjść ide w lewo w prawo do dołu do góry na skosy :( i dupa ... ( i coś w tym momencie też sterowanie się zmienia odnośnie przycisków)

Wiem, że głupi problem ale możecie mi wskazać mniej więcej w którą stronę mam próbować wyjść na tą mapę? Nie przypominam sobie abym kiedyś miał taki problemik..

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Kape0 pisze:Odzyskuje kontrole nad postacią i nie umiem się wydostać na mape :D
Idź w przeciwną stronę niż Weapon, który "sie obraził" na Ciebie :lol: Czyli "wejdź" w ekran :) Czasem tak się dzieje, że "przejścia" nie działają - to tylko mały bug - walcz do skutku :)
Kape0

Problem rozwiązany.

Moja konsolka do nowych nie należy a laser jest dość mocno zużyty i problem tkwił w konsoli, a mianowicie nie chciała załadować wszystkich filmów wczoraj się udało i northern cave wykonane teraz pozostały tylko weapony.

Mam jeszcze tylko jedno pytanie odnośnie elixirów wiem, że można je ukraść od przeciwników tam gdzie są magic poty ale czy na mapie świata jakiś potworek również posiada elixir?

dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Kape0 pisze:Mam jeszcze tylko jedno pytanie odnośnie elixirów wiem, że można je ukraść od przeciwników tam gdzie są magic poty ale czy na mapie świata jakiś potworek również posiada elixir?
Ja kiedyś 2 razy w tym temacie pisze:Steal: Master Tonberry, Gighee, Iron Man
Win: Dark Dragon, Staniv
Morph: Vlakorados, Harpy, Tonberry
Następnym razem polecam opcje "szukaj" :wink: Na mapie świata znajduje się tylko Vlakorados (smok, od którego kradniemy Carob Nut). Harpy występuje na pustyni - jednak na 2 i 3 CD nie można już tam Buggym wjechać :)
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

kilmindaro pisze:Tifa - Premium Heart - kiedy wylosujesz "miss" w jej limicie, wtedy moc broni się zwiększa (chyba :P )
zle
Sila premium heart rosnie jak tifie rosnie pasek limitu
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Kape0

kwazi pisze:Następnym razem polecam opcje "szukaj" :wink: Na mapie świata znajduje się tylko Vlakorados (smok, od którego kradniemy Carob Nut). Harpy występuje na pustyni - jednak na 2 i 3 CD nie można już tam Buggym wjechać :)
Problem tkwi w tym, że przy opcji szukaj pokazuje tylko temat :) a przewijanie i czytanie 82 stron w poszukiwaniu to przesada :) To właśnie jest to co mi się nie podoba na tym foum, że "szukaj" jest bezużyteczne (jeśli się mylę to proszę mnie poprawić)

Na stronie pisze, że bolt armlet otrzymamy gdy:
Dziadek śpiący w grocie pod Junon (ostatnie dwie cyfry muszą być nieparzyste)
tymczasem ja dostałem przy wyniku 888 ?? czy to dlatego, że Aeris odeszła w zaświaty?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Kape0 pisze:Problem tkwi w tym, że przy opcji szukaj pokazuje tylko temat :) a przewijanie i czytanie 82 stron w poszukiwaniu to przesada :) To właśnie jest to co mi się nie podoba na tym foum, że "szukaj" jest bezużyteczne (jeśli się mylę to proszę mnie poprawić)
Pokazuje temat bo tak sobie wybrałeś :) Można zrobić tak :)
Kape0 pisze:tymczasem ja dostałem przy wyniku 888 ??
IMO to raczej losowe co dostaniesz ;) I oznaczaj spoilery :>
balcer_pl

mam szybkie pytanko..co to jest ALL LUCKY 7s i jak to zdobyc?
Vision

Post autor: Vision »

Up
Jest to stan postaci, w ktorym ma ona hp skladajace sie z samych "7". Jak to zrobic..przejzyj ten temat a znajdziesz odpowiedz (kwazi pisal o tym duzo razy)
.
PS: Nastepnym razem czytaj poradniki uwazniej a napewno znajdziesz odpowiedz szybciej niz bys zadal pytanie xp.
balcer_pl

dzieki ale tu jest 82 strony tego...szybciej bedzie jak ktos mi jednak odpowie..bylbys tak mily??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

balcer_pl pisze:dzieki ale tu jest 82 strony tego...szybciej bedzie jak ktos mi jednak odpowie..bylbys tak mily??
Tu jest odpowiedź:
Vision pisze:est to stan postaci, w ktorym ma ona hp skladajace sie z samych "7". Jak to zrobic..przejzyj ten temat a znajdziesz odpowiedz (kwazi pisal o tym duzo razy)
...ale ja będe miły: instrukcja dla średnio rozgarniętych...

3 posty wcześniej pokazywałem jak się korzysta z opcji "Szukaj" -_____-' do Twojego pytania jest 16 postów z działu HELP.... (z czego 2 lub 3 do FF 9 - reszta do FF 7).
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

dzieki ale tu jest 82 strony tego...
Następny leniuch - Boże, widzisz i nie grzmisz -_-'. Ludzie wysilcie się trochę i poszukajcie sami. To nie jest trudne znaleźć samemu.
Strategia na Emerald Weapon pisze:Najszybciej i najłatwiej rozprawić się z wrogiem można łącząc dwa sposoby - All Lucky 7s oraz W-Summon Ko(t)R. Najlepiej jest zacząć walkę właśnie od Lucky 7, dlatego przed bitwą wdaj się w przypadkową potyczkę, by liczba punktów zdrowia wszystkich postaci składała się z samych siódemek (czyli 7777). Tak przygotowany/przygotowana możesz śmiało stanąć do boju z Emeraldem. W czasie trwania All Lucky 7s, póki poziom zdrowia pozostaje niezmieniony, bohaterowie będą sami nacierali na Weapona, a każdy cios będzie odbierał mu 7777 HP.
Całość jest >>>Tutaj<<<
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
balcer_pl

witam..mam taka owa sprawe..gdy bylem W Nibelheim nie przylaczylem Vincenta bo po prostu nie wyszedl za mna mimo ze rozmowe przeprowadzilem wedlug mnie dobrze..pytanko czy jest szansa go teraz przylaczyc?? jestem juz na koncu 3 plyty..zostaly mi tylko weapony i Sephiroth ale chcialbym go miec moze sie przyda..dziekuje za odpowiedz
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

balcer_pl pisze:.gdy bylem W Nibelheim nie przylaczylem Vincenta bo po prostu nie wyszedl za mna mimo ze rozmowe przeprowadzilem wedlug mnie dobrze..
LOL... a spytałeś go o imie? Jak zamknie sie w trumnie i powie abyś spadał MUSISZ podejść do trumny raz jeszcze i spytać go o imię - wtedy sie przyłączy, gdy bedziesz wychodził... A czy da się to zrobić na 3 CD? Idź i sprawdź...
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”