FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

budda

Post autor: budda »

w memori i tam mustard bomb dawać... na wszystkich to tam działa??
w memorii ale w jakim miejscu jeśli można wiedzieć bo tam też chcę trenować drógą czwórkę
bohateróg (eiko quina freyia amarant) i czy to się opłaca przedewszystkim :) szybko exp leci?? bo wydaje mi się, ze najwięcej do podziału na czterech było za behemota po ~13 500xp
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Hehe , ja robilem to tak, virusowalem wszystkich oprocz tej postaci ktora szkolilem, szedlem na behemota, dawalem w niego freeze albo mustard bomb i ponad 500000 exp. mi lecialo.
W memori obok takiego zegara.
budda

hmm nie pomyliło ci się w liczbach troszkę?? 500 000 exp. to ja mam jak zawirusuje 3 z grupy i 4 razy pokonam pod rząd po 3 Yany z tego co pisze w bestariuszu za behemota jest 52 tyś. a nie 500 tyś. z hakiem... pozatym w bestariuszu wyczaiłem mały błąd jest jeden stwór za którego zekomo przypisywane jest 321 tysięcy czy cos koło tego podobno występuje w pandemonium :D
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Mialo byc 50 000 tys, sorry :] ^^
budda

3 yany w 1 walce z 2 martwymi albo zawirusowanymi członkami grupy = 64 tysiące na łebka dla obu zaś z 3 zawirusowanymi = 128 tysięcy ( oczywiscie za 1 walkę!!)
w memori można podexpić ale do 70 lvl ^^
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Ja dalem do 99 xD , patrz:

Memoria:
Zawsze jeden latwy przeciwnik, np. behemot, jeden strzal z bomby musztardowej i lezy, walka trwa doslowie 30 sek.
Yany:
3- oki daja bardzo duzo doswiadczenia, ale ile ta walka trwa, yany sa cholernie szybkie, i naprawde ciezko jest z nimi wygrac.

Zadecyduj sam ;)
budda

hmm... przekonam się o tym na własnej skurze. 1 4 konsekwętnie wytrenuje u yanów do 99 lvl zaś 2 czwórkęw memorii tak jak radzisz :)) puźniej skomętuje podsumuje ect. ect. i inni będą mieli podane 2 sposoby dobrego expienia na tacy ^^ oki jeszcze godzinka i ide poszukaćlancy dla Freyi
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Obrazek

Masz tu screena ^^
budda

dzienkuje mam już skarb teraz wykonujęquesta z tymi plażami co mi zlecił Fat chocobo. Mam jednak jeszcze jedno pytanie. Do stworzenia najlepszej w grze zbroi dla steinera potrzebny jest hammer-młotek (żeby złączyć u hadesa) z kąd ów młotek mogę wykrzesać?? :)
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Daj 13 stellazio dla takiej pani w treno.
budda

o kurcze... zaniedbałem troche stellzo koins wiem na czym ten quest polega mam jej przynieść 12 monet i ona mi je zwróci Tę 13 znajde tam gdzie scorpio na dnie jaskini... ALE jestem na 4 plycie i dozo lokacji jest zablokowanych czy da rade zebraćje wszystkie teraz??

Aha i jeszcze jedno z kad mogęwy krzesać Eidolona Madena dla eiko
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

budda pisze:ALE jestem na 4 plycie i dozo lokacji jest zablokowanych czy da rade zebraćje wszystkie teraz??
http://www.k-ff.com/Final9/index.php?n=27#stelazzio <- tu masz lokacje wszystkich... Wydaje sie, że wszystkie są dostępne na 4 CD
budda pisze:Aha i jeszcze jedno z kad mogęwy krzesać Eidolona Madena dla eiko
Z Ribbon'a

I jeszcze "proźbaode mnie - naócz sie pisaćze s pacjąpoprawnie i bez błenduf" bo Twoich postów nie daje się czytać czasami... -___-'
budda

dysortografia to może słaby pretekst ale zawsze co do spacji sorka ale troche za dużo używana coś tam się blokuje i nieraz nie załapuje... dzienkuje za podpowiedzi jestem w trakcie wykonywania stellaz coins mam już 11
Pozostała mi do znalezienia Sagittarius w lindblum przeczytałem podpowiedz krypty jednak ciężko mi idzie jej odnalezienie... Czy to puźna pora sięudziela, czy oslepłem KUPO!! :(
pansonic

Post autor: pansonic »

Witam...mam do Was pytanie: jak mozna zdobyc Zorlin Shape na 4CD??(Dodam tylko że doszedłem juz do Kuji)Chciałbym dostać Masamune ale nie chciałbym tez tracić Zorlin Shape...Ten sam problem mam z amarantem.Nie chcę tracić Dragon's Claws ale chciałbym mieć Duel Claws...jest jakis sposób na to??
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Jeśli chodzi o Zorlin Shape o nie jestem na 100% pewien, ale spróbuj poszukać w Daguerreo, w sklepie z bronią. Dodatkowo Masamune można ukraść od Marilis w Memorii, natomiast Duel Claws od Deathguise w Crystal World.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”