FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Primas_Seymour

Post autor: Primas_Seymour »

Siema... jestem nowy i mam pytanko.... jak zdobyć ten skarb w Zanarkand.... chodze wszędzie... szukam a niemoge znaleźć... a jak wracam tam gdzie walczyłem z Yunalesco to mnie atakuje Dark Bahamut :( ... pomózcie... gdzie ja mam iść i co zrobić? plz pomocy.... z góry dzięki
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Jezus Maria -_-..... to było ledwie stronę - trzy temu wałkowane i to jest jedno z najczęściej zadawanych pytań :S. Przejrzyj poprzednie strony tematu. Jeeeez..
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Primas_Seymour

Post autor: Primas_Seymour »

spoko... sorki jeżeli was wkurzyłem.... poczytam i poszukam... dzięki za rade :D i sorki jeśli kogoś uraziłem... ale czytać mi się niechciało... to przez lenistwo :P
Exelius

Post autor: Exelius »

musisz aktywować wszystkie białe kwadraty :) wtedy otrzymasz destruction sphere ja ją włożyłem za niebieską sphere (niepamiętam jaka to była :)) i zdobyłem skarb dziex nemesis :D
niechciałem robic kolejnego posta tylko ten zedytowałem mam tyci problem w Mount Gagazet
morduje - łapie potworki na monster arene ,ale cały czas atakują mnie te same potworki (Grat ,Grenade ,Imp i taki duzy ogr ....) no i tylko te 4 mi zaczlicza w M.Arena do Mt. gagazet .... jest jakiś sposób ,żeby inne potworki mnie zaatakowały ??
P.S. nieaktualne :) już sobie z problemem poradziłem
Ostatnio zmieniony czw 10 sie, 2006 12:40 przez Exelius, łącznie zmieniany 1 raz.
Maruchina

Post autor: Maruchina »

Dobry! Od razu mowie ze patrzylam na solucje na stornie:)
Chodzi o celestiala dla Tidusa.
Trzeba przejsc wszystkie wyscigi na calm ladns prawda? a ja przeszlam dwa, jeden z kontrolowaniem chocobo a drugi z unikaniem pilek. przeszalm pare razy, czasami nawet pod rzad i nic! nie odblokowuje mi sie 3 wyscig!!
cholera, co zrobilam nie tak?;/
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

A wygrałeś oba, tzn. zmieściłeś się w wyznaczonym czasie? Dopiero po wygraniu jednej konkurencji dostępna jest następna. Tak do końca nie jestem pewien czy trzeba je wygrywać za każdym razem, ale raczej nie, tylko ostatni wyścig z trenerką trzeba wygrać od razu, z czasem poniżej 0.00 - co sprawia, że trzeba w kółko resetować konsolę, ale to się da zrobić, 1.5 godziny starczy.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Viking
Kupo!
Kupo!

Post autor: Viking »

wcale nie trzeba ostatniego wyscigu wygrac za pierwszym razem. wystarczy ze osiagnie sie czas ponizej 0.00 . Grrrr jak mysle o tym quescie to robi mi sie niedobrze.
you need to rise up and personalize your existence you need to wake up and activate the dreams of your soul idle, revolt, hero, your hero is yourself !
Exelius

Witam!
Mars Sigil
"Aby zdobyć ten przedmiot trzeba poświęcić trochę czasu na łapanie potworów dla Monster Arena. Musisz odblokować 10 potworów z kategorii Species Conquest lub Area Conquest. Może to być w dowolnej proporcji, np. 4 potwory z Species Conquest i 6 z Area Conquest."
moge oblokować 10 potworków z Area conquest czy musi być chociaż 1 z Species Conquest ? i czy zalicza sie do tego Area Conquest zdobycie każdego gatunku w Calm Land's ? :)
ffgriever

Post autor: ffgriever »

Gveir pisze:tylko ostatni wyścig z trenerką trzeba wygrać od razu, z czasem poniżej 0.00 - co sprawia, że trzeba w kółko resetować konsolę, ale to się da zrobić, 1.5 godziny starczy.
Nie trzeba resetowac. W wyscigu udalo mi sie uzyskac czas 0:0:0 za trzecim razem, od razu gdy tylko przerzucilem sie ze sterowania chocobo analogiem na D-Pad. Polecam to tez innym, ktorzy uzywaja do tego analoga... na d-padzie jest o wiele wygodniej (IMO)...

@Exelius, ja odblokowalem 10 area conquest i bylo ok (choc w miedzyczasie zdaje sie ze odblokowaly sie jakies inne)... Zapewne kazda kombinacja jest dobra
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

ffgriever pisze:Nie trzeba resetowac. W wyscigu udalo mi sie uzyskac czas 0:0:0 za trzecim razem, od razu gdy tylko przerzucilem sie ze sterowania chocobo analogiem na D-Pad.
Cóż, może tylko ja tak miałem, ale kiedy nie wygrałem za pierwszym razem to już nie dostawałem nagrody, jeśli zrobiłem to przy kolejenj próbie. A wygranie grając analogiem jest szczytem trudności, bo kurak wyrywa się w każdy możliwy kierunek.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
deki

Post autor: deki »

Siemka... mam taki malutki problemik... jestem przed walką z sinem i chciałem sobie Anime odblokować. Więc lece do Baaj Temple, a tam mi mówia iz nie mam skarbu z Djose. Gdy próbuje sie tam dostać od strony Moonflow na drodze staja mi jacys ludzi i mówia ze dla nie moge tam iść, a gdy próbuje iść od strony Mushroom Rock Road to atakuja mnie Magus Sisters. jest ajkis inny sposób dostania sie tam???
Exelius

ffgriever masz racje ten wyścig niebył taki trudny wykonałem go w około 10-15 min i potwierdzam ,że na D-pad sie lepiej steruje na analogu to jest horror .....................
btw.też niemusiałem konsoli resetować jak pobiłem np. 2 czas (4.9) to otrzymałem turbo elixir i jak ciągle pobijałem swoje czasy to dostawałem kolejne turbo elixir'y ,ale dla mnie ten wyścig to jedne wielkie oszustwo ... czemu ? głupia trenerka (i głupie ptaszki celują w "nas" centralnie... ,a w trenerke raz na ruski rok ehhh) ma na początku kopa jak cholera ,a jak prześcignie na początku to już koniec (według mnie) :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

deki pisze:jest ajkis inny sposób dostania sie tam???
Jak polecisz po broń dla Aurona (wpiszesz odpowiednie hasło), to wylądujesz z innej strony (nie znanej dotąd) Mushroom Rock Road. Z tego co pamiętam jest tam wyjście na ścieżkę i można swobodnie dojść do Djose. Powtarzam: nie jestem pewna, bo zawsze brałam za pierwszym razem i nie musiałam tego sprawdzać. Możesz tez pokonać Maguski... lol. Hasła już podawaliśmy. Przekop temat lub/i skrzystaj z opcji "szukaj".
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

deki, Do templi ponownie mozna wejsc po tym jak juz dostaniesz airshipa i pojdziesz do Bevelle. Po tym idziesz normalnie mushroom rock road do templa omijajac tych 2 summonerow na srodku drogi. Wcale nie musisz pokonywac magusek by sie dostac do Djose.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

deki pisze:jestem przed walką z sinem
Izzi to chyba logiczne, ze MUSI już mieć airshipa? oO'
IzzY pisze:Po tym idziesz normalnie mushroom rock road do templa omijajac tych 2 summonerow na srodku drogi.
Nie da się tak łatwo, bo ja chceszt am iść, to masz scenkę.
deki pisze:gdy próbuje iść od strony Mushroom Rock Road to atakuja mnie Magus Sisters
IzzY pisze:Wcale nie musisz pokonywac magusek by sie dostac do Djose.
Heh grałam w to wieeele razy i nie było innej opcji.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”