Konsole...

Nowinki a la konsole, komórki, net, jak i problemy z nimi związane

Moderator: Moderatorzy

Która z konsol najpewniej kupisz?

PS3
57
53%
X360
9
8%
Wii
6
6%
Po co mi nowa konsola? oO
24
22%
Najpewniej PS3 + Wii lub X360
11
10%

Liczba głosów: 107

Awatar użytkownika
Faka
Kupo!
Kupo!

Post autor: Faka »

Kimahri pisze:No i co mysliszz ,ze kupie sobie jakis HDTV za 5000zl zeby mi jakis FFXIII ladniej wygladal?
Bezsens- chyba ,ze bym naprawde duzo zarabial. Na swoje TV tez nie narzekam i nie mam zamiaru ich zmieniac.
Ja, nie uwazam, ze wydawanie pieniedzy na tv z technologia hd jest bezsensowne... a uwierz, duzo nie zarabiam (taka praca to i taka placa... wszyscy wiedza jak to w polsce jest gdy ma sie prace...), a odkladam pieniadze na tv z hd w miare dobry do ok. 4k-5k + konsola z lepsza wersja... Z reszta poczekamy do premiery PS3 i sie wszystko wyjasni, ze nie bedzie sensu grania na zwyklych CRT, bo moze byc jeszcze gorzej z odbieraniem obrazow, niz jak to bylo w przypadku konsoli microshitu Xkloca 360...

Teraz firma Sony ma trudne zadanie na wypuszczenie konsoli na rynek, stapaja po cienkiej linii. Po prostu trudny start, zeby tylko utrzec nosa firmie microshitu, bo wiadomo jak konsola microshitu zyskala duzo wielbicieli (no moze procz kkw, bo tam nikt nie lubi tej konsolki, a wierza, ze sony wygra to starcie) i ja takze (jako fanboy) wierze, ze walke o konkurencje wygra... Sony.
Ostatnio zmieniony pt 11 sie, 2006 21:29 przez Faka, łącznie zmieniany 1 raz.
... thug life ...
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Faka pisze:(no moze procz kww, bo tam nikt nie lubi tej konsolki,
A gdzies czytalem, ze coraz wiecej ludzi w Japoni kupuje X360, i wcale sie nie dziwie, maja xbox ma malo gier ale wychodza coraz to lepsze:
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=4069 po opisach i screenach zapowiada sie baaardzo ciekawie.
Faka pisze:a uwierz, duzo nie zarabiam (taka praca to i taka placa... wszyscy wiedza jak to w polsce jest gdy ma sie prace...), a odkladam pieniadze na tv z hd w miare dobry do ok. 4k-5k + konsola z lepsza wersja...
Tym bardziej bym na to nie zbieral, po co marnowac kupe pieniedzy na jakis TV zeby gierka ladniej wygladala -_-' ludzie zastanowcie sie.
Awatar użytkownika
Fjuczers
Kupo!
Kupo!

Post autor: Fjuczers »

HDTV to przyslosc, juz powstaja pierwsze sieci kablowe (czy cos takiego) w polsce, ciezko bedzie wyprzec z rynku zwykle DVD, bo jest tanie i wydajne (obraz napewno nie jest zly, ale moze byc lepszy). Kupno televizora HDTV jak najbardziej, tylko jeszcze nie teraz, niech ten biznes sie rozkreci, ceny spadna i bedzei kolejny standard :].

A co do sony to jak dla mnie juz padaja... kolosalne straty zwiazane z produkcja, i jak tylko nie pojdzie sprzedaz gier to leza... no i wiele firm narazie sie wycofalo z produkcji na PS3, cena gier bedzie sporo wyzsza (wyzsze koszty produkcji i samych gier, i nosnikow).

Na dzis dzien stawiam na X360 + BiA nowiutkie ^^.

Ale i tak najpewniej upgradne blaszaka do mega maszyny i PS3 po 2 latach od premiery juz sie schowa...
Ostatnio zmieniony pt 11 sie, 2006 10:42 przez Fjuczers, łącznie zmieniany 1 raz.
To Odin we call – in his name we will fight
Riding on dragons through the waves
And the gods on our side
Summon the valkyrs in the sky
On the wings of death we ride
Awatar użytkownika
Faka
Kupo!
Kupo!

Kimahri pisze:Tym bardziej bym na to nie zbieral, po co marnowac kupe pieniedzy na jakis TV zeby gierka ladniej wygladala -_-' ludzie zastanowcie sie.
No, ale pomysl troche, ze nowy TV nie tylko bedzie do grania, ale i do ogladania filmow, roznych pierdolek... ehh, chyba nikt tu nie zabrania kupna tv z hd. Za 5-10 lat tv w europie to juz bedzie standard, a crt odejda do lamusa (juz powoli odchodza...).
Kimahri pisze:A gdzies czytalem, ze coraz wiecej ludzi w Japoni kupuje X360, i wcale sie nie dziwie, maja xbox ma malo gier ale wychodza coraz to lepsze:
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=4069 po opisach i screenach zapowiada sie baaardzo ciekawie.
Wcale, ze nie, bo firma microshit w kkw poniosla duza kleske, nawet na premierze slabo sie sprzedawalo. A zarabiaja siano dzieki USA i Europie. Co do gry to malo i slabe beda na xbox, widac, ze tylko same konwersy na konsole robia. Zerzneli b4 revenge z PS2, co tego nie pochwalalem... Na PS3 bedzie duzo lepszych gier, dzieki nowym zabezpieczeniom przed piratami (blue-ray). Wiadomo, ze piraty beda probowac zlamac to zabezpieczenia, ale tak na poczatek to na pewno im sie to nie uda (gora 2-3 lata). Nosniki blue-ray dopiero wchodza w zycie...
Ostatnio zmieniony pt 11 sie, 2006 21:30 przez Faka, łącznie zmieniany 1 raz.
... thug life ...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Kimahri pisze:http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=4069 po opisach i screenach zapowiada sie baaardzo ciekawie.
Tja, ten trailer puszczają na okrągło na Hyperze, jakby X360 nic więcej nie oferowało :roll:
Fjuczers pisze:Kupno televizora HDTV jak najbardziej, tylko jeszcze nie teraz, niech ten biznes sie rozkreci, ceny spadna i bedzei kolejny standard :]
Heh dokładnie. Ceny teraz sa jakie są, ale jest to swoista nowość i trend. Dać im z 2 lata i ceny pospadają, bo stanie sie to normą na miarę CD (ktoś w ogóle kasety kupuje? omg)...
Faka pisze:Za 5-10
*cough cough no właśnie cough cough*

Mnie zastanawia to Twoje podejście, Faka. Ogólnie. Jak w temacie o DQ... klapki na oczach i nie dopuszczasz możliwości, żeby ktoś wyszedł z dyskusji nie zarażony Twoimi "racjami". Mi żal kasy na hd. Moi rodzice kupią z własnej woli, ok będę ich odwiedzac z konsolą. HD to przyszłość? Może i tak, ale wciąż przyszłość. Nie wymienię bardzo dobrej jakosci telewizora tylko po to, żeby mi gra ładniej wygladała. Szanuję swoje pieniądze i mam dośc wydatków. Piszesz, ze zarabiasz jak zarabiasz, ale musisz nieźle zarabiać skoro planujesz hdtv, dopieszczoną PS3 + oczywiście gry do tego. :roll:

I oczywiście zaraz mnie poczęstujesz porcją "argumentów", które sadzisz cały czas w różnych formach. Eh.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Nemesis pisze:Tja, ten trailer puszczają na okrągło na Hyperze, jakby X360 nic więcej nie oferowało :roll:
Nie mam Hypera wiec nie wiem ^^ a racja oprocz tego, moto gp i obliviona X360 nie ma nic do zaoferowania.
Faka pisze:Za 5-10 lat tv w europie to juz bedzie standard, a crt odejda do lamusa (juz powoli odchodza...).
Za te 10 lat to bedziemy cieszyc sie czy jeszcze lepszym i konsolami 4 lub 5 generacji ;)
Awatar użytkownika
Faka
Kupo!
Kupo!

Heh... Jestem takim typem ludzika (:lol:), co nie lubi przyjmowac negatywow, no ale... (wiem, ze juz powinienem sie dawno z tym pogodzic, co mi z tym ciezko do dzisiaj jest :P i przyjac sobie opinie innych forumowiczow). Szanuje kazde zdanie forumowicza i nawet nie proboje tu nic wszczynac (a jestem czasem nerwowym czlowiekiem... :P). Dobra, ale nie o ten temat jest...

Przeciez to jest taka sama sytuacja jak juz w zycie wchodzily nosniki DVD (a wszyscy gadali, ze sie nie bedzie oplacalo kupowac, bo drogie jak konskie serki :lol: i w ogole syf, a pozniej szybko zmienili zdania, bo sie potanialy...), ktore zepchnely widea z VHS'em...

Nie bardzo lubie rozmawiac o pieniadzach, wiec lepiej w to nie dyskutujmy :wink:
Kimahri pisze:Za te 10 lat to bedziemy cieszyc sie czy jeszcze lepszym i konsolami 4 lub 5 generacji ;)
No, to chyba logiczne, ze pracownicy zawsze beda robic to coraz lepsze konsole, aby tylko mieli na czym zarabiac i wyzywiac sie dobrze :)

Pozdrawiam :)
... thug life ...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Faka pisze:bo sie potanialy
Dzizas, kto Cię języka uczył...nevermind.... No właśnie - POTANIAŁY. Jeżeli dla Ciebie 4-5 tys. na nowy telewizor to tanio, to
Faka pisze:duzo nie zarabiam
Nie ma tutaj racji bytu.

Tak. Czepiam się, ale właśnie nasze słowa świadcza o nas.
Faka pisze:Nie bardzo lubie rozmawiac o pieniadzach, wiec lepiej w to nie dyskutujmy
Ty nie lubisz, a może inni lubią? Wiec nie mów, o czym nie winnismy rozmawiać. W sprawie konslo i hdtv kasa jest istotna.
Faka pisze:Jestem takim typem ludzika
Współczuję, bo już ponoć 6cioletnie dzieci zaczynaja rozumieć, ze różni ludzie mają rózne opinie i zainteresowania...
Awatar użytkownika
Fjuczers
Kupo!
Kupo!

Za te 10 lat to bedziemy cieszyc sie czy jeszcze lepszym i konsolami 4 lub 5 generacji
no nie wiem... teraz zdecydowanie rynek nowych generacji zwolni, szczegolnie na konsolach, sa to naprawde potezne sprzety. Teraz raczej gry powinny isc w strone fabuly czy AI, bo nie sama grafika czlowiek zyje przeciez, a im lepsza grafika tym wyzsze koszta produkcji silnikow graficznych, sprzetu (szybsze procesory, lepsza pamiec itp, dokladniejsz/drozsza technologia), a no i wtedy aby stworzyc piekna gre trzeba duzo ludzi, ktorym trza placic i placic i placic, co sie zapewne odbije na cenie gier, a jesli nie to bedziemy otrzymywac, odgrzewane kotlety robione na szybko, bazujace tylko na marce a nie na jakosci.

PS3 i X60 pare ładnych lat beda na rynku, nie ma mowy o tworzenie PS4 jak nie wykorzystuje sie jeszcze ich pelnej mocy obliczeniowej...
And the gods on our side
Awatar użytkownika
Faka
Kupo!
Kupo!

Nemesis pisze:
Faka pisze:bo sie potanialy
Dzizas, kto Cię języka uczył...nevermind.... No właśnie - POTANIAŁY. Jeżeli dla Ciebie 4-5 tys. na nowy telewizor to tanio, to
Faka pisze:duzo nie zarabiam
Nie ma tutaj racji bytu.
Szkoda, ze troche nie pomyslalas, ze moze zbieram pieniadze przez jakis czas i odkladam na nowe "zabawki"...
Nemesis pisze:
Faka pisze:Jestem takim typem ludzika
Współczuję, bo już ponoć 6cioletnie dzieci zaczynaja rozumieć, ze różni ludzie mają rózne opinie i zainteresowania...
I myslisz nadal, ze jestem dzieckiem? :|.
Fjuczers pisze:
Za te 10 lat to bedziemy cieszyc sie czy jeszcze lepszym i konsolami 4 lub 5 generacji
no nie wiem... teraz zdecydowanie rynek nowych generacji zwolni, szczegolnie na konsolach, sa to naprawde potezne sprzety. Teraz raczej gry powinny isc w strone fabuly czy AI, bo nie sama grafika czlowiek zyje przeciez, a im lepsza grafika tym wyzsze koszta produkcji silnikow graficznych, sprzetu (szybsze procesory, lepsza pamiec itp, dokladniejsz/drozsza technologia), a no i wtedy aby stworzyc piekna gre trzeba duzo ludzi, ktorym trza placic i placic i placic, co sie zapewne odbije na cenie gier, a jesli nie to bedziemy otrzymywac, odgrzewane kotlety robione na szybko, bazujace tylko na marce a nie na jakosci.

PS3 i X60 pare ładnych lat beda na rynku, nie ma mowy o tworzenie PS4 jak nie wykorzystuje sie jeszcze ich pelnej mocy obliczeniowej...
Fjuczers... ostatnio firmy developerskie nakladaja nacisk na grafike, co duzo takich gier ostatnio jest, przyklad - tomb raider legend. No normalnie mnie cisnienie podnioslo jak gre przeszedlem tylko w 7h, a myslalem, ze ta gra bedzie na dlugie wieczory, co sie niezle rozczarowalem... Robia tylko aby na tym zarobic, bo ostatnimi czasy maja gdzies fabule, czy al wrogow...
... thug life ...
Awatar użytkownika
Fjuczers
Kupo!
Kupo!

Fjuczers... ostatnio firmy developerskie nakladaja nacisk na grafike, co duzo takich gier ostatnio jest, przyklad - tomb raider legend. No normalnie mnie cisnienie podnioslo jak gre przeszedlem tylko w 7h, a myslalem, ze ta gra bedzie na dlugie wieczory, co sie niezle rozczarowalem... Robia tylko aby na tym zarobic, bo ostatnimi czasy maja gdzies fabule, czy al wrogow...
o to chodzi, w koncu developerzy sie przejada na robie wtornych, krotkich, plytkich gierek bo to gracz ma miec przyjemnosc ^^.
And the gods on our side
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Faka pisze:Szkoda, ze troche nie pomyslalas, ze moze zbieram pieniadze przez jakis czas i odkladam na nowe "zabawki"...
Wyobraź sobie, ze pomyslałam, ale z tonu Twych wypowiedzi odebrałam inne wnioski.
Faka pisze:I myslisz nadal, ze jestem dzieckiem?
Takie sprawiasz wrażenie, a Twe niektóre wypowiedzi są dziecinne...a nie mogę?
Faka pisze:No normalnie mnie cisnienie podnioslo jak gre przeszedlem tylko w 7h, a myslalem, ze ta gra bedzie na dlugie wieczory, co sie niezle rozczarowalem
Heh dlatego warto czytac recenzje. Ja poczytałam, przypadkiem trafiłam w Hyperze na dwóch kolesi co o tym gadali i dopiero wtedy się zdecydowałam. Heh. Tu się zgodzić muszę... grafika grafiką, ale to taki troche nóż w plecy dla fanów serii (i nie tylko).
Faka pisze:Robia tylko aby na tym zarobic, bo ostatnimi czasy maja gdzies fabule, czy al wrogow...
Dziwi cię to? Cały rynek gier i konsol jest po to by zarobić. Im lepsze sprzęty i bardziej "wypasione" graficznie gry tym wieksza szansa, ze się sprzedadzą. Do tego sprawnie zmontowany trailer i wio, idzie kasa jak po lodzie. Tomb Rider to marka sama w sobie jak FF, tak więc wielu fanów, nawet nie przeczyta recenzji, bo dla nich TR to coś co trzeba mieć. A że się potem rozczarują, to i tak twórców mało obchodzi, bo potem zrobia kolejną grę, która i tak się sprzeda.
Fjuczers pisze:o to chodzi, w koncu developerzy sie przejada na robie wtornych, krotkich, plytkich gierek bo to gracz ma miec przyjemnosc ^^
Jak wyżej. Nie byłabym tego taka pewna. Jasne, normalne długie gry też będą, ale... no cóż, pamiętam jak mnie Atlantis III podobało się graficznie (te 6 lat temu), ale fakt, że była to przeraźliwie krótka gra mnie wpienił.

Co do konsol. Narazie będa dopieszczać nowe konsole, wydawać dodatki etc. (jak zestaw do karaoke czy EyeToy dla PS2) w międzyczasie coś tam pewnie obmyslać będą, ale najpierw zajmą się wyciąganiem wniosków z tego, co jest obecnie oceniane przez konsumentów.
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Kimahri pisze:moto gp i obliviona X360 nie ma nic do zaoferowania.
GRAW, DoA4, już niedługo Mass Efect, Blue Dragon, NNN, Gears of War no i Trusty Bell :D
Ponimo beznadziejnego launchu zaczyna się rozkręcać. OMG launche na PS3 są beznadziejne.
Gamertag: Szalony Szkot
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

Faka pisze:kww
Faka pisze:kww
kraj jakiej wiśni? (sorki za mały ot ;p )
Faka pisze:Na PS3 bedzie duzo lepszych gier, dzieki nowym zabezpieczeniom przed piratami (blue-ray)
nie bardzo rozumiem w jaki sposób nowe zabezpieczenia antypirackie mają sprawić, że gry będą lepsze...
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Sogetsu pisze:nie bardzo rozumiem w jaki sposób nowe zabezpieczenia antypirackie mają sprawić
ja też nie... może po prostu te legalne kopie zapasowe są lepsze od tych mniej legalnych? :P
Kwitnącej wiśni.. chyba.. Jakoś n ic na "W" nie mogę wymyslic :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Technologia”